Liberalizm mi Sosyalizm mi ?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Günümüz dünyasında hangi sistemin uygulanabilirliği daha yüksek ?
Hangi sistem hayatı daha yaşanılabilir kılardı ?

Mesela ben hem sol kanattayım hem de liboşum. Artık teoride bütün görüşler iç içe geçebiliyor. Günümüz dünyasında sosyalizm veya komünizm uygulanabilirliği zor sistemler. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Liberalizm bize iyiyi mi vaat ediyor bilemem ama olması gerekeni vaat ettiği kesin.

Yaşasın devrim ve sosyalizm. Bana kalırsa anarşizm.

Feveran liberalizm derken, ekonomi alaninda mi siyasi gorus alaninda mi savunuyorsun?

Bir şeyleri değiştirmek için artık çok geç. Yıkıp yeniden yapmak lazım. Devletsiz bir toplum ve düzen şart. Belirli kişileri koruyan, belirli sınıflara hizmet eden bir sistem saçma, birilerini sömürerek yaşam sürülmesi beni rahatsız ediyor.

Feveran liberalizm derken, ekonomi alaninda mi siyasi gorus alaninda mi savunuyorsun?

Ekonomi olarak ancak statik düşünemiyorum gün geçtikçe siyasi boyutta da liberalliğe yaklaşıyorum. Daha çok okuyup araştırmak bilgi sahibi olmak lazım.

İktidarlardan iktidar beğenmek ve sonra da devlet adlı “kutsal canavarı” akla yatkın hale getirmeye çalışmak zorunda değilim.

Valla nasıl olsa devlet artık sağlık ve eğitim alanindan çıktı. Yollar desen İzmir git gel 600 lira.

Liberalizmin bütün negatif tarafını liberal olmadan yaşıyoruz zaten.

Sosyalizm iflas etti, Sovyetler Birliği dağılmak zorunda kaldı.
Komunizm de Çin'de son buldu ama adı kaldı. Küba'da daha can çekişiyor.
Siyaset ve Ekonomi birbirinden ayrılmaz. Her biri aslında bir ekonomi yönetimini temsil ediyor. İkinci sırada insan düşünülüyor.
İslam insanlar için ve yönetim biçiminden bağımsız olarak her şartta sürdürülebilir.

Liberalizm daha sağlıklı diyorum.

Bugün bu tür konulara kafa yoramıyorum.
Tutukluyum.

Liberalizim mi Totalitarizim mi?
Sosyalizim mi Kapitalizim mi?

Komünist biri olarak sosyalizm diyorum.

Geri