Liberalizm mi Sosyalizm mi ?

🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
İki Kişinin Aynı Parmak İzine Sahip Olma Olasılığı Nedir?
Aynı parmak izine sahip olma durumunun istatistiki verileri yoktur, çünkü suçlu raporlarında veya polis raporlarında birbiriyle eş çıkan parmak izlerine neden olan parmaklar, daha sonradan karışıklığa sebep olmaması için kayıttan çıkarılırlar. Bu sebeple eş parmak izlerinin ne sıklıkta görüldüğünü bilmenin tam olarak bir yolu yoktur. Ancak tıpkı para örneğinde olduğu gibi, yüz milyonlarca denemenin bazı iki tanesinde, tamamen şans eseri, paranın %100 aynı yerde durma durumu doğabilir. İşte bu durum, milyarlarca insanı barındıran ve yüz milyarlarcasının tarihte yaşadığı bir gezegende, tıpatıp aynı parmak izine rastlanmasının mümkün olabildiğini göstermektedir. Çok düşük bir olasılıktır; ancak imkansız değildir. Uç bilimler konusunda oldukça kapsamlı araştırmaları olan, Darwin'in kuzeni Sir Francis Galton, iki kişinin aynı parmak izine sahip olma olasılığının yaklaşık 64 milyarda 1 olduğunu hesaplamıştır. Son 52.000 yıl içerisinde Dünya üzerinde yaşayan insan sayısının ise 107 milyar civarında olduğu düşünülmektedir. Şu anda ise Dünya'da 6.916 milyar insan yaşamaktadır. Elbette bir olasılığın 64 milyarda 1 olması, onun hiç olmayacağı anlamına gelmez.

Edit: Bak böyle bir şey buldum. Ben daha inisiyatifli olup 100 milyarda 1 dedim. 64 milyarda birmiş ve istersen 100 bin katrilyonda bir olsun. Sonuçta vardır. Bunun böyle olmasını yaratıcıya mı yordun?

İnançların ve ırkların ön plana çıkmadığı herkesin insanca yaşayabileceği bir sistem en iyisi. İsmi hiç önemli değil. Yeterki ayrım olmasın, fırsat eşitliği ve iş ve aşın her birey için kolay erişilir olması önemli. Tabiiki hukukun üstünlüğü unutulmamalı.

“ekmek ve özgürlük, eğer insanlar bu iki ihtiyaçtan birini seçmek durumunda kalırsa neyi seçerler... maddi temeli olmayan özgürlük sadece laftır... seyahat özgürlüğünüz var parasızlıktan seyahat edemiyorsunuz, yorum yapma özgürlüğünüz var, yayacak medya bulamıyorsunuz... kullanamadığınız özgürlük sizin değildir. o halde bir sentez bulmak zorundasınız bu sentez sosyalizmdir. sosyalist ekonomide rant yoktur. rantı yokedemeyen toplumlar sosyalizmi hak edemezler.”

justinianus hocamın sosyalizm tanımı budur, zannımca çok da isabetlidir. kendisi emekli bir savcı olup, 40 yılını hukuk işlerine adamış bir insandır. bugün hala sözlükte tek tük de olsa bir şeyler yazar. artık dolu dolu 77 yaşında, allah sağlık sıhhat versin. takip ederseniz ufkunuzun açıldığını fark edeceksiniz.

Son düzenleme:
X'sizm.

Forum diyarlarinda ender bir Kural manifestocusu.
Takdir ettim.

her zaman ve her yerde erotizm!

Geri