Laiklik mi Şeriat mı .

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Şeirat mı laiklik mi

• Şeriat

Kullanılan: 0 0.0%
  • Laiklik

Kullanılan: 8 72.7%
  • İkiside değil

Kullanılan: 3 27.3%

• Kullanılan toplam oy
    11
bize laik görünüp şeriat geçinen biraz demokratik az birşey milliyetçi gibi birşeyler lazım.

b4CQHhsDQZm3Cvyo8

Gerçekten 2019 Cumhuriyeti’nde bunu mu tartışıyoruz? :teh:

Başak hanim,
Şeriatın yeterince anlatıldığını/anlaşıldığnı düşünüyor musunuz?

Sizin yorumunuza değil, konu başlığına yorum yaptığımı belirteyim öncelikle. Bir karışıklık olmasın.
Sorunuza gelecek olursam; Şeriatın anlatılması ya da anlaşılması gereken bir olgu olduğunu düşünmüyorum. Geçmişte kaldığı için, o dönemleri yaşamaya maruz kalmadığım için kendimi şanslı görüyorum.

Sizin yorumunuza değil, konu başlığına yorum yaptığımı belirteyim öncelikle. Bir karışıklık olmasın.
Sorunuza gelecek olursam; Şeriatın anlatılması ya da anlaşılması gereken bir olgu olduğunu düşünmüyorum. Geçmişte kaldığı için, o dönemleri yaşamaya maruz kalmadığım için kendimi şanslı görüyorum.
Başak hanim,
Seriat bir anane değil,dinin bütünüdür.
Şeriatı, kulları için Allah koymuştur.
Şeriat, dini ve dünyevi hükümlerin tamamıdır.
Şeriat, din kelimesiyle eşanlamlıdır.
Şeriat kavramının içinde, imani hükümlerin yanında ahlaka, ibadete ve günlük hayattaki işlere dair hükümlerin hepsi vardır.
Genel anlamda, her peygamberin getirdiği İlahi kanunlara da şeriat denilir.
Allah, şeriatı kullarının ebedi hayata ve hakiki saadete ulaşması için göndermiştir.
Şeriat, anladığınız gibi kötü değil bilâkis insanı rabbine hakiki kul yapar.

İste laiklik de böyle yanlış anlaşılıyor bu ülkede.

Son düzenleme:
Başak hanim,
Seriat bir anane değil,dinin bütünüdür. Şeriatı, kulları için Allah koymuştur.
Şeriat, dini ve dünyevi hükümlerin tamamıdır.
Şeriat, din kelimesiyle eşanlamlıdır.
Şeriat kavramının içinde, imani hükümlerin yanında ahlaka, ibadete ve günlük hayattaki işlere dair hükümlerin hepsi vardır.
Genel anlamda, her peygamberin getirdiği İlahi kanunlara da şeriat denilir.
Allah, şeriatı kullarının ebedi hayata ve hakiki saadete ulaşması için göndermiştir.

Aslına bakarsanız her 2 tarafın da sabit fikirli olduğu konularda konuşmak bana zaman kaybı geliyor. (En azından kendi adıma sabit fikirli olduğumu söyleyebilirim.)
Kimse kimseye tartışarak fikrini kabul ettirebilmiş değil şu zamana kadar.
Siz istediğiniz kadar tanımlama yapın, benim görüşümde dinin şeriatla bir bağlantısı yok.
Ben de size sabaha kadar Cumhuriyet’i Demokrasiyi anlatsam değişen bir şey olmayacak.
Ayrıca şeriat sizin nezdinizde dini bir olgu iken Laiklik siyasi bir olgu. Dolayısıyla bu kıyaslama kelime kökeni haliyle bile anlamsız.

• Beğen
Tepkiler: Neo
Ve sonra birileri çıkıp şeriatı de, laikliği de yerden yere vuruyor.
Okudugunu/dinlediğini anlamayan milletiz vesselam
Saygılar

Aslına bakarsanız her 2 tarafın da sabit fikirli olduğu konularda konuşmak bana zaman kaybı geliyor. (En azından kendi adıma sabit fikirli olduğumu söyleyebilirim.)
Kimse kimseye tartışarak fikrini kabul ettirebilmiş değil şu zamana kadar.
Siz istediğiniz kadar tanımlama yapın, benim görüşümde dinin şeriatla bir bağlantısı yok.
Ben de size sabaha kadar Cumhuriyet’i Demokrasiyi anlatsam değişen bir şey olmayacak.
Ayrıca şeriat sizin nezdinizde dini bir olgu iken Laiklik siyasi bir olgu. Dolayısıyla bu kıyaslama kelime kökeni haliyle bile anlamsız.

Sevgili başak,sabit fikirli olduğunuzu beyan ettiniz.bu durumda konuyu sürdürmek gereksiz olur.

Lakin şu konuda peşin hükümlü buldum sizi,
"Ben de size sabaha kadar Cumhuriyet’i Demokrasiyi anlatsam değişen bir şey olmayacak"
Sosyalist biri olarak gülümsedim:)

Son düzenleme:
Şeriat olsa şeriat isteyenlerin başları omuz üstünde kalmaz ama bak size diyim sayın oglancilar

• Beğen
Tepkiler: Neo
Geri