Süreyya sen seslendin hemen geldim.
Konuya nereden baksan elimizde kalıyor. Öncelikle burası Türkiye Cumhuriyeti.
Türkiye kaç din olduğunu araştırın,hepsinin bir ibadethanesi var. Türkiye Müslüman bir ülke ya beğenmeyen çekip gitsin bakış açısı ile kimse boş yapmasın. Evrensel Toplum hakları denilen bir olay var, sırf o insanlar için bile ülkelere gelen bütçeler var.
Basit bir örnek vermek gerekirse.
Süryaniler Kuyumculuk ve Şarap işi yapıyor. Güneydoğuya gelen Turist buna hayran kalıp Ekonomiye can veriyor.
Süryanilere Amerika ve İsviçre gibi ülkelerden dernek aracılığı ile paralar yatıyor.
Yani öyle böyle Ülkeye bir katkısı oluyor.
Sen bu insanı kendi dini yasalarına göre yönetemezsin.
Laiklik ise Bornova'da midye bira yapmak değildir. Aksine herkesin dini ibadet özgürlüğünü yaşasın diye dini kuralları devlet yasamasına koymuyor. Yani din ile devlet işlerini ayırıyor.
Çok basit bir örnek daha vermek gerekirse Osmanlı Devleti Halifeliği olan bir devletti. Ama Cihat ilan ettiği dönemlerde bakın bakalım Osmanlı devletini arkadan kim vurmuştur , Hiç bir devlet demedi ki osmanlı müslüman bir ülke haydi yardım edelim diye.
Yani uzun lafın kısası bir zümreye bağlı olarak ülkeler yönetilmez, yoksa o ülkelerde kaos ve terör bitmez. Kimse kimseyi kandırmasın öyle ülkelerin de ömrü çok kısa olur.
Dini yaşamaksa şeriat Dini çok güzel yaşıyor insanlar bundan kimsenin şüphesi olmasın. Namaz kılarken kimse kimseyi vurmuyor mesela ya da oruçlu insana saldıranı görmedim ama tersini gördüm
Ha aksini düşünelim siz şeriat isterseniz başka ülkelerde ezan yasaklanırsa da ses etme hakkınız yok. Haydi işinize bakın derler,boş duyar kasmayın derler. Şu tekçilik anlayışından vazgeçmek lazım .
Şu ülkede ne zaman Din ve Dil konusu açılsa diğer tüm pislikler örtülüyor. ben buna inanır bunu söylerim.
Sözlerimi bitirirken de şunları ekliyorum ;
Kimsenin bu ülke insanlarına dini sömürü yapmasına hakkı yok.
Meydanda Kur'an'ı kaldırıp siyaset etme yapma hakkı yok.
Kendi pisliklerini Cuma ile kapatmaya da hakkı yok.
Konu konuyu açar.