la mariposa

Konu sahibi son olarak 2999 gün önce görüldü
lEazEB.png

Sabah uykumu bilmem ama sabah kahvem kadar sevebilecegim kişi ile hayatımı birleştirmeyi düşünüyorum :d

görünüşe bakılırsa insan hemen her şeye dayanabiliyor. hiç yapmadığı şeylere bile dayanabiliyor. bazı şeylerin dayanılmaz olduğu düşüncesine bile... arkasına bakmamaya bile dayanıyor, bakmanın ya da bakmamanın bir işe yaramayacağını bildiği halde.

Şu an tam olarak bunu yaşıyorum

"Bu yaşıma kadar mevcudiyetinden bile haberim olmayan bir insanın vücudu birdenbire benim için nasıl bir ihtiyaç olabilirdi? Fakat bu hep böyle değil midir? Birçok şeylere ihtiyacımızı ancak onları görüp tanıdıktan sonra keşfetmez miyiz?.. Ben de, o zamana kadarki hayatımın boşluğunu, gayesizliğini sırf böyle bir insandan mahrum oluşumda bulmaya başlamıştım. İnsanlardan kaçışım, içimden geçenlerin en küçük bir parçasını bile etrafıma sezdirmekten çekinişim bana sebepsiz ve manasız görünürdü. Zaman zaman beni saran hüzünlerin, hayat bıkkınlığının bir ruhi hastalık alameti olmasından korkardım. Bir kitabı okurken geçen iki saatin ömrümün birçok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli olduğunu fark edince insan hayatının ürkütücü hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım.

Halbuki şimdi her şey değişmişti. Bu kadının resmini gördüğüm andan beri geçen birkaç hafta içinde, ömrümün bütün senelerinden daha çok yaşadığımı hissediyordum. Her günüm, her saatim, uyuduğum zamanlar bile dopdoluydu. Bana sadece yorgunluk veren uzuvlarımın değil, ruhumun da yaşamaya başladığını, içimde, haberim olmadan bekleşen üstü örtülü derin tarafların da birdenbire meydana çıkarak bana fevkalade cazip, kıymetli manzaralar arz ettiklerini görüyordum. Maria Puder bana bir ruhum bulunduğunu öğretmişti ve ben de onun, şimdiye kadar rastladığım insanlar arasında ilk defa olarak, bir ruhu bulunduğunu tespit ediyordum.”

babamın "herkes gibi olamadın gitti!" deyişi kulaklarımdan gitmiyordu. çoğunluğunun bir işte çalıştığı, aynı dükkanlardan alışveriş yapıp aynı yöntemlerle yediği, aynı şeyleri konuştuğu, çocuklar doğurduğu, sonra onların hep birlikte okula gittikleri, aynı renk giysilerle sınıflarını geçip mezun oldukları, ardından tabur tabur askeri birlikler oluşturdukları, aynı marşları aynı biçimde söyleyerek aynı koğuşlarda aynı kıvrılışlarla yattıkları ve bu edimlerle beraberlik ruhunu yakaladıklarını sandıkları, sonra bir bavul dolusu anıyla terhis olup eve döndükleri, anne babalarına hiç değişmeyen ve toplumun hazırladığı reddedilmez duygularla sarıldıkları, aynı yasalara uyarak evlendikleri, babalarından devraldıkları yöntemlerle seviştikleri ve babalarından boşalan iş kadrolarına kapılanınca dünyanın yarısını ele geçirmişcesine sevindikleri, sevinçlerini aynı yüz ışıltısıyla yansıttıkları ve tıpkı kendilerinden öncekiler gibi, gene çocuk doğurdukları ve onları besleyip büyütmeye başladıkları ve bütün bu olup bitenlere "dönüp duran paslı çember" diyecekken "akıp giden yaşam" adını verdikleri uyumsuz bir toplumda, yelken kulaklı bir uyumsuzdum ben.

Anneme yaptığı aşure'yi hiç begenmedigimi söyleyemedim.

QQrqoV.jpg

Yarın benim doğum günüm.
Karikatürü görünce aklıma geldi ..
30 koca yıl dile kolay hayatımın ilk 15 yılından -3 çıkarınca sadece 12 yılını annem ile gecirdim.
Bunun eksikliğini dolduracak tek bir şey bile bulamadım.. hayatım boyunca da bulamayacagim galiba.

Bunun dışında 20 den sonrası nasıl geçti hiç bilmiyorum belki bir gün yaşanacağım ama asla buyumeyecegim derken çok ciddiyim.

Geri kalan sevdiklerim lütfen benden önce ölmesin. Tek dileğim budur.

Mutfaktan çıkmıyorum. İki fincana da kendim için çay dolduruyorum. hava kararmaya yüz tutarken, kendi yanaklarımdan öpüyorum.

Her baktığımda gördüğüm ; çocukluğum, gençliğim,heyecanim, her yeni öğrendiğim şey'de kafamın karışması ve ona takılmam tekrar tekrar sormam,beraber spor yapmak,fotoğraf çekmek, MANZARANIN TADINI ÇIKARTMAK! Yurumek,kesfetmek,paylasmak,kedileri sevmek,cimlere ayak yalin basip heidinin teyzesi olmak..

30.Yasim' da İkimize de Not:
Bi kaç kişinin elini sıkı sıkı tut. Onların dertleriyle dertlen, mutluluklarıyla uç, dediklerine kulak ver. Onları kaybetme. Herşey değiştiğinde senin en orjinal halini bilip sevenlere ihtiyacın olucak.
Kendini onunla bununla karşılaştırma. Başkaların kriterlerine göre seçim yapMA! Hayat alışkanlıklıklarla yürüyo. Bişeyi iyi yapmak istiyorsan hemen alışkanlık haline getir. Alışkanlıksa tekrarla oluyo. Beyin böyle programlanıyo. Bişeyi sürekli yaparsan başka şeyi düşünmüyo, onu hep öyle yapıyo. O yüzden alışkanlıklarına çok dikkat et! Neyi alışkanlık yaparsan hayatın ondan oluşucak unutma.
Güzel mi güzel bi kadın olduğunda kendi atın olsun. Kendi paranı kendin kazan, onu şakır şakır harca. Böylece ayrılıklarla ve boşanmalarla attan inip eşeğe binmezsin. Atını kimse altından alamaz. Dört nala başka yere gidebilirsin. Kendinle sosyalleş yoksa unutursun nasıl biri olduğunu. Hayatın, sana başkaları tarafından yansıtılmayan bi aslı var. Onu dinle deniz kabuğu dinler gibi. Yalnızlığını kimseye verme. Yalnızlığın hariç her şeyi paylaş. Çünkü hayat paylaşınca güzel.Hergün şükret! Teşekkürü dualarından asla eksik etme. Teşekkür kadar insana iyi gelen bişey yoktur. Bişeyi istemekten dilemekten bile iyidir. Sıcacık yapar ruhunu. Bende ki bana yeter, hatta artar bile dünyanın en güzel felsefesidir. Birinden bişey isteme onun yerine birine bişey ver, bak neler olucak seyret sonra. Ve kimseyi avucunda sıkarak elinde tutamazsın Tam tersi avucu apaçık bırakıcaksın.Korkmakdan korkma. Ödün bile kopsun. ''karanlık günler olacak. düşeceksin de. yaralar da açılacak. o zamanlarda şunu unutma; tünel bitecek. kalkacaksın da, kabuk da bağlayacaksın. sevdiklerine bakıp usanmadan "seni seviyorum. seni çok seviyorum" de.''

BÖBÜRLENME,KİBİRLENME,ABART, ÇOĞALT,PARLAT

"Gençliğime sevgilerimle" : )

Günlük olmayan ama arada bir günlük gibi kullandığım sayfam...
Bugün hayatımın en garip günlerinden birini yaşadım desem abartmam. Sadece bugün mu geçtiğimiz agustos'tan beri o kadar garip zamanlar yaşıyorum ki..
Çok şey üst üste geldi.
Hayatıma güzel insanlar katmisim şu an olmayanlar zaten olmaması gerekenlermis bir kez daha iyi anladım. Her yıl daha sadeelesip nasıl bu kadar anlamlı bir doğum günü geçirdiğimi sanırım samimiyet sahibi hakkaniyetli insanlara denk gelmeme borçluyum.
Hepsini tek tek öpüyorum hepsini yeri ayrı .

Bir kaç ay evvel sevdiğimden emin olduğum adamın hayatımdan kötü bir sekilde çıkıp gitmesi ile kendimi garip ve mutsuz hissetmistim hayatımda ki 2 yıllık varlığının bıraktığı o boşluk beni etkilediginde kaçıp gitmiştim istanbul'dan.. ama sonrası o arada yanımda olan tanıdığım insanlar ya da yanımda olup aslında hiç olmayanları ayırt edip onlarla da yolumu ayirmamla beraber her ayrılığın aslında kötü olmadığını fark ettim.

Bugün o yüzden iyi ki diyorum ve dedim.
Sizi seviyorum çok seviyorum.

Annem babam kankilerim is arkadaşlarım kardeşlerim. Tabi varlığına karşılık olmayan insanlar sizi ayrı seviyorum

Asıl siz iyi ki varsınız.

Birçok şeyi yarım yamalak bilmektense,
hiçbir şeyi bilmemek daha iyi !
Başkalarının insafına kalmış bir bilge olmaktansa,
kendi başına bir deli olmak daha iyi !

Friedrich Nietzsche

rEABv1.jpg

Evim minik bi çiçek bahçesine döndü sayenizde. Sizi seviyorum ♡

Tüm gün sevgili ile vakit geçirip eve 12 de girmek ve gece 1.30 da uyumak ve sabah 6 da uyanmak. Sonuç olarak cok uykum var.

Sana benziyor sevdiğim herkes Başıma gelmedi böylesi bir kez Zannettiklerim oldu, inandıklarım Anlattıklarım vardı ve de anladıklarım Aradım, ararken bir anda bulduklarım oldu Ama sen hiç yoktun O güzel yüzü görmek için uyanıp gece yarısı Susuz kalmış dudakları aralanır hemen arası Ya bana gülümser ya da bir şey der Yaşıyorsak eğer Yaşıyorsak eğer Böyle yaşamak her şeye bedel Senden başkası kimmiş, neymiş bilmiyorum Birileri zile basmış Yok ben duymuyorum Fırtına çıkmış göğsünde dinliyorum seni sevgilim Büyük aşklar hep bitermiş Tamam korkmuyorum Atlarıyla gel diyordu ben gitmiyorum Soruları sorunlara çarptım Sana bölmüyorum beni Sevgilim, sevgilim, sevgilim

Biz kimseye ait değiliz, kimse bize ait değil. Birbirimize bile ait değiliz.
Pembeye inanıyorum. Gülmenin en iyi kalori yakan şey olduğuna inanıyorum. Öpüşmeye, çok öpüşmeye inanıyorum. Her şey ters gider gibi görünürken güçlü olmaya inanıyorum. Mutlu kadınların en güzel kadınlar olduklarına inanıyorum. Yarının başka bir gün olduğuna inanıyorum ve mucizelere inanıyorum.

Geri