Kuzenler Evlenebilir mi?

Konu sahibi son olarak 592 gün önce görüldü

Kuzenler Evlenebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    14
Yorumlarınızı alalım.

Şimdi ortada böyle bir fetva var.
https://www.youtube.com/watch?v=9BAdND6MbHg
Videoyu izleyemeyenler için videoda anlatanı size yazayım
Kuzen; amca çocuklarına, dayı çocuklarına, hala çocuklarına verdiğimiz isimdir. Teyze çocukları birbirlerine “kuzen” derler. Yani bu manada kuzen kelimesini kullanıyoruz. Kuzenlerin birebirlerle evlenmelerini Müslümanlığımız, Kur’an’ımız, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin sünneti açısından, fıkıh açısından baktığımızda hiçbir engel yoktur. Ortada sütkardeşliği gibi bir mani olur, ayrı bir mesele. Ama kuzenlerin birbirleriyle evlenmeleri Müslümanlık Dini’nde sakıncasızdır. Tavsiye edilir, akraba ilişkileri açısından ele alınır, başka bir mesele. “Kuzen kuzenle evlenemez!” denmesi büyük suçtur. Çünkü bunu Allah helal etmiştir.
Kaynak : https://www.fetvameclisi.com/fetva-194-kuzen-ile-evlilik-caiz-midir-81469.html

Birinci derece akraba olan anne, baba ve kardeşler arası ilişkiler ensest olarak kabul edilir. İkinci derece akraba olan kardeş çocuğu, teyze, hala, dayı, amca, anneanne, babaanne ve dede ile olan ilişkiler ensest olarak kabul edilir.

“Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikâh altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.” (Nisa, 4/23)

Kendi yorumumu yapayım da yanlış anlaşılma olmasın,
ben şahsen doğru bulmuyorum. Yani benim amca kızlarım ve hala kızlarım ( bir kaçı benden uzak Allah'a yakın olsun ) ile kardeş gibi büyüdük her ne kadar bazıları yedikleri kaplara tükürse de iç içe büyüdüğümüz gerçeğini değiştirmiyor. Kardeşten farkları yok.

Konuya dair ortada olan görüşleri ele almaya çalıştım. Kendi Yorumumu da kattım.

Son düzenleme:
Evleniyorlar zaten,bir kız tanimistim kuzenine asik olmus mesela karadenizliydi oda. Ben karadenizliyim de bizim oralarda boyle vakalar sık sık olur.

Velhasil kelam ailesi karsi cikmisti kiza. Cunku baska kuzeni ile evlenmesini istiyorlardı asfkfjlaj

Yani evlenilebiliyor, gay`e lezbiyen`e "kendi kararlari saygi duymak lazim" digip de ensesti otekilestirmek olmaz bence.

Teyze kızı ile evlenen var, amca cocuguna asık olan kız var.... Sahsen bana gore tamamen seksapalitenin vizyonsuzlugundan. Bir de bu cocuklar kucuklukten abi kardes kavrami olmadan yetisiyor. Buyukler siz kardessiniz demiyor mesela, ticari hamle olarak bile yapan aileler var. Sonra cocuklar unicorn doguyor mesela.

Son düzenleme:
Benim sülale komple akraba kuzen teyze oğlu teyze kızı kalıplaşmış

Fıkıh açısından baktığımızda hiçbir engel yok. Ortada sütkardeşliği gibi bir mani olur, ayrı bir mesele. Sakıncalarıda var ama bizim sülalede çok var kuzen evliliği. Kuzen kuzenle evlenemez diye bir kuralda yok bunu söylemeside ona kalırsa büyük suç. Çünkü bunu Allah helal etmiş.

Ne yani niye ilk kez duymuş gibi davranıyorsunuz
Evet evlenir
Akraba evliliği diyorlar buna duymamiş olamazsiniz

Amcamın kızı ile halamın oğlu evlenmişti

Bana kalırsa evlenmesinler ama sevene ne mani olabilir ki

Ben kuzenlerime o gözle bakamıyorum. Evlenen var ama. Bence evlenilmemeli. Hiç mi abi, kardeş gözüyle bakamıyorsunuz ki

Mujkkk:utan2:
ecmain.

bi kere kurbanda koç kesecektik annem danaya ortak olalım koç eti güzel değil demişti
acaba hz.ibrahimin hanımı da eşine ilk kurban indiğinde koç kesmeyelim yerine inek keselim demiş midir?
dememiştir kesin çünkü şimdiki kadınlar herşeye karışıyor
kadın dediğin çocuk doğurup bi de internetten burç yorumları takip etmeli sadece haksız mıyım

Evleniyorlar zaten,bir kız tanimistim kuzenine asik olmus mesela karadenizliydi oda. Ben karadenizliyim de bizim oralarda boyle vakalar sık sık olur.

Velhasil kelam ailesi karsi cikmisti kiza. Cunku baska kuzeni ile evlenmesini istiyorlardı asfkfjlaj

Yani evlenilebiliyor, gay`e lezbiyen`e "kendi kararlari saygi duymak lazim" digip de ensesti otekilestirmek olmaz bence.

Teyze kızı ile evlenen var, amca cocuguna asık olan kız var.... Sahsen bana gore tamamen seksapalitenin vizyonsuzlugundan. Bir de bu cocuklar kucuklukten abi kardes kavrami olmadan yetisiyor. Buyukler siz kardessiniz demiyor mesela, ticari hamle olarak bile yapan aileler var. Sonra cocuklar unicorn doguyor mesela.

Reis ne yaptın sen yahu ensest kavramının içine ettin. Okul arkadaşıyla evlenmenin topluma olan etkisi makaleni de merakla bekliyoruz.

bi kere kurbanda koç kesecektik annem danaya ortak olalım koç eti güzel değil demişti
acaba hz.ibrahimin hanımı da eşine ilk kurban indiğinde koç kesmeyelim yerine inek keselim demiş midir?
dememiştir kesin çünkü şimdiki kadınlar herşeye karışıyor
kadın dediğin çocuk doğurup bi de internetten burç yorumları takip etmeli sadece haksız mıyım

ajsjsh :D
haklısınnnn bak ben meseka bir şeye karışmıyorum banane.................:065:

Geri