Yorumlarınızı alalım.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kaynak : https://www.fetvameclisi.com/fetva-194-kuzen-ile-evlilik-caiz-midir-81469.htmlKuzen; amca çocuklarına, dayı çocuklarına, hala çocuklarına verdiğimiz isimdir. Teyze çocukları birbirlerine “kuzen” derler. Yani bu manada kuzen kelimesini kullanıyoruz. Kuzenlerin birebirlerle evlenmelerini Müslümanlığımız, Kur’an’ımız, Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin sünneti açısından, fıkıh açısından baktığımızda hiçbir engel yoktur. Ortada sütkardeşliği gibi bir mani olur, ayrı bir mesele. Ama kuzenlerin birbirleriyle evlenmeleri Müslümanlık Dini’nde sakıncasızdır. Tavsiye edilir, akraba ilişkileri açısından ele alınır, başka bir mesele. “Kuzen kuzenle evlenemez!” denmesi büyük suçtur. Çünkü bunu Allah helal etmiştir.
Siz iyi misiniz?
:744085taezo0pu0p:
aşk buuu belli olmaz ,ne zaman evleniyozzzz ?
zilhicce aynının 2.cuması
baktım şimdi kurban bayramına denk geliyormuş
tmm bekliyorum herşey hazır emmioğlum ajsj:Ak027r:
Mujkkk:utan2:
ecmain.
Evleniyorlar zaten,bir kız tanimistim kuzenine asik olmus mesela karadenizliydi oda. Ben karadenizliyim de bizim oralarda boyle vakalar sık sık olur.
Velhasil kelam ailesi karsi cikmisti kiza. Cunku baska kuzeni ile evlenmesini istiyorlardı asfkfjlaj
Yani evlenilebiliyor, gay`e lezbiyen`e "kendi kararlari saygi duymak lazim" digip de ensesti otekilestirmek olmaz bence.
Teyze kızı ile evlenen var, amca cocuguna asık olan kız var.... Sahsen bana gore tamamen seksapalitenin vizyonsuzlugundan. Bir de bu cocuklar kucuklukten abi kardes kavrami olmadan yetisiyor. Buyukler siz kardessiniz demiyor mesela, ticari hamle olarak bile yapan aileler var. Sonra cocuklar unicorn doguyor mesela.
bi kere kurbanda koç kesecektik annem danaya ortak olalım koç eti güzel değil demişti
acaba hz.ibrahimin hanımı da eşine ilk kurban indiğinde koç kesmeyelim yerine inek keselim demiş midir?
dememiştir kesin çünkü şimdiki kadınlar herşeye karışıyor
kadın dediğin çocuk doğurup bi de internetten burç yorumları takip etmeli sadece haksız mıyım