Kuzenler Evlenebilir mi?

Konu sahibi son olarak 592 gün önce görüldü

Kuzenler Evlenebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    14
Akraba evliliğini doğru bulmuyorum.Maalesef,doğuda bu çok yaygın.Birçok anlamda sağlıksız...

Dinen sakınca yok
Tıbben sakat doğum riski çok
Pratikte yöreye bağlı. Mezopotamyada kuzen zaten akraba bile sayılmaz

• Beğen
Tepkiler: Anu
Dünya zenginlerinde bir aile vardı evlilikleri sadece kendi içlerinde oluyorlardı mirasa yabancı ortak olmaması için :D

Dünya zenginlerinde bir aile vardı evlilikleri sadece kendi içlerinde oluyorlardı mirasa yabancı ortak olmaması için :D

Güzel noktaya değinmişsin, Koç grubunun bazı üyeleri de bu yüzden akraba evliliğine başvuruyor diye biliyorum.

İslama göre uygundur. Etiğe göre ensest olması lazım.

Maalesefki ülkemizde var, anadolu ve doğuda yaygın bir durum sanırım.
Ben kardeşim dediğime o gözle bakamam, bakmamda. Doğru bulmuyorum.

Dinen uygun bizim ailede olmaz.. Kişisel fikrim evlenilmemesi yönünde..

Son düzenleme:
Bir de kuzenin çocuğuyla evlenme gördüm birkaç defa... O nedir öyle olacak iş mi

Biz burada yorum yaparken bir yerler de hala kuzenler evlenme karari aliyor olabilir. (edepli yorum)

Kardeş gibi büyüdük evlenmek fikri bile delirtir beni.

Benim kitabım düştü sanırım geçen, gören var mı?

Evlenmeyin ya. Sonra cirkin cirkin insanlar oluyor. Bunu nereden uydurdum diye sorarsaniz, birbirinden soy olarak ne kadar uzakta olan ciftler evlenirse o kadar guzel oluyor bebekler. Tabi nerede duydugumu hatirlamiyorum. O yuzden cok beni kaale almamak lazim.

Türkiye'de ki hemen hemen evliliklerin yarısı bu şekilde. Bence çok kötü bir durum, herkesin aile kültürü, yetişme tarzı ve şekli farklı. Dinen uygunsa konu kapanmıştır :) karşı gelecek değiliz.

Arkadaşlar, kuzenlerin evlenmesi sakıncalı değildir! Hele bazı yüksek karakter, seciye ve ilim sahibi olduğunu empoze etmek amacıyla bu tür olaya ensest diyenlere şunu belirtiyim. İslam fıkhına göre birbirler arasında nikah düşmeyen ilişkiler içinde kuzen çocukları diye bir tabir yada ifade yok! Lafola beri gele diye edebiyat komik.

Evlenmeyin ya. Sonra cirkin cirkin insanlar oluyor. Bunu nereden uydurdum diye sorarsaniz, birbirinden soy olarak ne kadar uzakta olan ciftler evlenirse o kadar guzel oluyor bebekler. Tabi nerede duydugumu hatirlamiyorum. O yuzden cok beni kaale almamak lazim.
Yani güzel bir nesil olmak için hepimiz japon yada alaskadanmı hatun bulak şimdi

Tövbeler olsun. :D Kardeşimdir kuzenlerim

Geri