Sonunda bitirebildim
Nef' . Birtakım işlerim ve devam ettiğim birkaç kitapla birlikte Taş Meclisi'ni okumam uzun sürdü, daha doğrusu zamanı ayarlayamadım, en sonunda dün öğleden sonra ve bugün uyandıktan sonra tüm boş vaktimi kitabı okuyup bitirmeye ayırdım. Lüü-si-an, kötü ve iyi karakterler, süper kahraman kadar güçlü Diane, bilgi yüklü birçok ayrıntı, yazarın yerleri harika betimlemesi, kitabın zihminde bıraktığı portakal, kızıl ve gri tonları... Bir yanda kendi canından olan evladına kötülük üstüne kötülük yapan anne portresi, diğer yanda da gülünç derece kısa vakit geçirmesine rağmen evlatlık edindiği çocuk için her şeyini ortaya koyan bir koruyucu/sahiplenici anne portresi... Fantastik bir hikayeydi, şaşırtan birçok sonuca, gerildiğimi hissettiğim olaylara, hüzünlendiren durumlara kapıldım.
Diane'yi sevmemek zor, birazcık süper kahraman boyutunda olsa da kitabın kurgusu buna müsaade ediyor olmalıydı ki, çokta rahatsız etmedi beni mücadelelerinden hep galip ayrılması.
Anası olacak spu için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim :mks: Baştan beri gıcık almıştım kokonadan. Diane'nin üvey babasını da sevmemiş, hatta hikayede artık sonlara doğru gelindiğinde Diane'nin şüphelendiği ve tüm okların onun üstünde birleştiği kısımda taşlar yerine oturuyor gibi olmuştu ama sonra gerçek ortaya çıkınca yine de çok ısınamadan düşüncelerim sonlandı.
Giovanni'ye ve komisere yazık oldu. Sonda Lusian'ın ismini değiştirme konusunda Diane'nin
"Aman neyse ff ne gerek var ki?" demesine de kıl olmadım değil.
"Herifler senin yüzünden öldü be kadın!" dediğimi anımsıyorum hafif bir sinirle. :şşkn:
Thiberge'nin gerçek kimliği, Diane'nin babasının kim olduğu, ruhunu güce kaptıran ve gözlerini kan bürümüş profesörler, kitaptaki bilimsel veriler, doğaüstü güçlerin anlatımı, Şamanizm, insanlar ve hayvanların hem karşılaştırılması ve benzetilmesi, evrimsel gerçekliklere atıflar, başka neyden bahsetsem, birçok güzel unsur vardı ve hoş bir iz bıraktı bende.
Dolu dolu bir hikayeydi, sürükleyiciydi, maceranın içerisinde olduğumu hissettim, tempo bir ara epey arttı kitapta,
"Haydiii! Buyur burdan yak!" dedirten kurgusunu beğendim, belki sonu daha farklı da bitebilirdi, Diane ve Thiberge'nin yüzleşmesi daha dramatik olabilirdi gibi gibi... Çok beğendiğimi belirtmek isterim yine de, yazara da biraz yükseldim, birkaç kitabını daha okumak isterim, çok övülen kitapları var.
Teşekkür ederim bu güzel kitap önerin için. :hppy: