Kütüphane'm ve İçindekiler...

• Kullanıcı Nef'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Screenshot_20221020-161300_Chrome.jpg

bir aksilik olmazsa, bu dördü de kütüphanene girecek inş ^^ annie ernaux bu sene edebiyat nobelini almış, kendisini hiç bilmiyordum. bu ödül vasıtasıyla tanıdım. 3 tane kaptım, sana bana, sux'e. bu sabah, "siparişiniz paketlendi" mesajı geldi, bana ulaşır ulaşmaz sendeyim ^^ thomas more'un ütopya'sı ile tanışmam ise çok küçükken bir film vasıtasıyla oldu. ever after. film, cinderella versiyonu ama bildiklerimizden çok farklı. bence cansu ile izlenir ♡ oradaki kızın başucu kitabıydı. murakami bir türlü nobel edebiyat ödülünü alamıyor, bir türlü oscar'ı alamayan leo gibi kfjfj okudukça yazarsın belki ufak ufak. ben de katkıda bulunmaya çalışırım. görüşürüz ebrucum ^^

Ekli dosyayı görüntüle 68708

bir aksilik olmazsa, bu dördü de kütüphanene girecek inş ^^ annie ernaux bu sene edebiyat nobelini almış, kendisini hiç bilmiyordum. bu ödül vasıtasıyla tanıdım. 3 tane kaptım, sana bana, sux'e. bu sabah, "siparişiniz paketlendi" mesajı geldi, bana ulaşır ulaşmaz sendeyim ^^ thomas more'un ütopya'sı ile tanışmam ise çok küçükken bir film vasıtasıyla oldu. ever after. film, cinderella versiyonu ama bildiklerimizden çok farklı. bence cansu ile izlenir ♡ oradaki kızın başucu kitabıydı. murakami bir türlü nobel edebiyat ödülünü alamıyor, bir türlü oscar'ı alamayan leo gibi kfjfj okudukça yazarsın belki ufak ufak. ben de katkıda bulunmaya çalışırım. görüşürüz ebrucum ^^

yaa sen ne tatlı bir şeysin, kalbimin orta yerinden vurdun ♡
çok çok kıymetli bunlar biliyor musun, o kadar mutlu oldum kiii, teşekkürler güzellll, seve seve okuyup keyifle yazarım ♡♡♡
gel sarılcam (:

Selammm
Roma İmparatorları kitabının 1. cildini bitirdim..Adından da anlaşılacağı gibi biyografik bir eser..Belli sıralamayla üç cilde ayrılmış bir seri diyebiliriz..Tarih açısından önemli bir kaynak olan Historia Agusta'nın çevirisi..Kitapta sadece teorik bilgiler verilmiyor, bir bütünü uzatmadan hayatları sizi tatmin edecek şekilde anlatılıyor..Hem detayı öğreniyorsunuz ama gereksiz uzatmalarla da sizi sıkmıyor..Ben zamana yayarak okudum, bir imparatorun biyografisini okuduktan sonra artı olarak onu da araştırdım başka yerlerden..Mesela Hadrianus çok ilgimi çekti, onunla ilgilide epey araştırmalar yaptım..Helen kafası çok iyi (:

veee kocaman teşekkürler @Fernando (:

2. cildine başlamak üzereyim, bakalım kimler varmışşş

Kütüphanemin yeni misssleri , güzel @Larien ciğimden ♡

İçtenliğin ve samimiyetin için çoook teşekkürler Zeynepcim, nasıl mutlu olduğumu biliyorsun ve keyifle okuyacağımdan da emin olabilrsin, hem ben napptım biliyor musun, hangisinden başlasam diye düşünürken gözlerimi kapatıp dokunaraktann evet buu dedim vee Murakami'yi tuttum , evet tam da senin sevdiğiiinn .p

Çok çok teşekkür ederim tatlım, kütüphanemde izlerini görmek çok güzel olacak, daima ..

20221026_140259.jpg

Roma İmparatorları kitabının ikinci cildi şimdi bittiii

Roma İmparatorluğu gerçekten de çok önemli bir yere sahip dünya tarihine bakarsak..Entrikalardan, tuhaf alışkanlıklardan, acımasız cezalardan, kültürden sanattan, savaş ve barıştan yana ne ararsak var..Çöküş sürecine giden yoldalar artık bu ciltte, tabi arada bir güçlü imparator çıkıyor ama ne fayda tabi..

Hem akademik açıdan, hem meraklılarına hitabı açısından gayet akıcı ilk cildi gibi, ilk cildi daha heybetliydi buna göre çünkü cidden en iyi imparatorların hükümdarlıkları anlatılıyordu, burada daha detaya girilen Severus Aleksander olmuş..

Üçüncü cildini almamıştım, en kısa zamanda alıp okuyup seriyi bitirmek istiyorummm, Roma ile ilgili var listemde başka kitaplar da (:

Sırada Haruki Murakami var, Birinci Tekil Şahıs, hatta elimdee @Larien cim :emoji_heart_eyes:

Birinci Tekil Şahıs, Murakami'ye başlama kitabı bence bu olmalı çünkü ben bu kitapla başladım (:

Sevgili @Larien güzelimin kıymetli tavsiyesi ve hediyesiydi ve benim içinde ilkti yazarın bu kitabı

Kısa ve yormayan ara ara bazı uzun betimlemeleri hariç (: keyifli bir kitaptı, ben en çok Krema ve Şinagavalı Maymunun İtirafı'nı sevdim hatta altını çizdiğim yerleri de oldu.

Maymunun aşk üzerine dedikleri ve madeni paraya benzetmesi çok tatlıydı..

Murakami okumayanlar bu kitapla başlayabilir bence

Kütüphanemin yeni misbitaneleri ♡

Editörüm @Fernando 'nun seçimiyle .p

Kavgam kitabını okumak bir türlü kısmet olmamıştı ve listemdeydi, Orta Çağ Avrupasında Gündelik Yaşam tamamen sürpriz oldu, şansımıza denk geldik , önce ondan başlamak istiyorummm

Şimdi doooğru Orta Çağa

20221105_223119.jpg20221105_195457.jpg

Orta Çağ Avrupası'nda Yaşam kitabı biteli birkaç gün oldu aslında, biraz konuşalım onunla ilgili
Konu olarak düşünürsek aslında çok geniş bir yelpazede incelenebilecek türden bir kitap, çünkü kocamann bir orta çağ var ve avrupada insan hayatına dair birçok şeyi kapsayabilecek hikayeler hem de en gerçeğinden, malzeme şahane aslında
Yazarımız kitabı çok teorik yazmış, kendinden pek bir şey kattığını düşünmüyorum, kaynakçası da buna bir kanıt zaten, çok düz..Konu başlıkları güzel ama çok sıradan bir anlatımla geçiştirmiş, ders kitabı gibi düşündüm ben.
İlgimi çeken başlık kale hayatı ve şövalyelerdi, alengiri hak ediyor aslında ama yazarımız minnoş minnoş anlatımış, bugünlük ders bitti demiş ve gitmiş (:

Kavgam'ı da bitirdikten sonraaa soluğu caanım konumda almak istedim..Hep okuyacağım diye diye okuyamadığım, kıymetlimin önerisi ve onun da şansıyla okuduğum bir kitap oldu..
Hitlerin cidden anlatımı hitabeti güzel , fikirlerini hiiiç yanımdan yöremden geçirmesem de okumak iyi oldu..Bir sanatçıdan bir diktatöre dönüşümün evreleri..
İnsanlığın ziyan olduğu bir dönemin girişi gelişmesi ve sonuçları..
Otobiyografileri biyografilerden daha çok severim, kitap kalın biraz ben uzun bir sürede bitirdim, akıcı olduğu kadar yorucu..
Her şeyi anlatmış aslında , onu kendinden dinlemek istiyorsanız okuyunuz derimmm

veeee teşekkürler @Fernando (:
senden kitap önerileri almaya ve seninle birlikte kitap seçmeye ba yı lı yo ruuuum (:

kavgam için çok sıkıcı diyorlar. her defasında elim gidiyor ama yorumlar aklıma geldikçe okumam diyerek almıyorum.

Polisiye deyince benim aklıma hep Ahmet Ümit geliyor bende onun kitaplarıyla sevmiştim ve hepsini okumuştum.
Sonrasında başka yazarı hiç takip etmedim ve bu dediğiniz ilk sayfadaki yazar ve kitapları dikkatimi çekti.

Polisiye deyince benim aklıma hep Ahmet Ümit geliyor bende onun kitaplarıyla sevmiştim ve hepsini okumuştum.
Sonrasında başka yazarı hiç takip etmedim ve bu dediğiniz ilk sayfadaki yazar ve kitapları dikkatimi çekti.

Ahmet Ümit okudukça okuyasınız geliyor zaten, polisiye ve gerilimde Grange ve Tess Gerritsen'e de bi bakın derim

Ahmet Ümit okudukça okuyasınız geliyor zaten, polisiye ve gerilimde Grange ve Tess Gerritsen'e de bi bakın derim
Evet bide hani bizim kültürümüzde ve yaşam biçiminde olunca, insan komiser nevzatı direk benimsiyor.
Teşekkür ederim bakacağım:)

Son düzenleme:
Kütüphanemiz büyüyor, birlikte aldıklarımız çook kıymetli

20221209_161318.jpg

Geri