Kutsal Kitaplardan Bazı Çelişkiler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
''Çelişkili ayetleri buraya yaz tek tek tartışalım o ayetler üzerinde bakalım var mıymış'' diyorsunuz ya hani diyorum yazılan ayetleri bildikleriniz veya öğrenimleriniz ile mi yoksa kopyala yapıştır ile mi cevap vereceksiniz. .p

Bildiklerimi de kullanırım kopyala yapıştırı da sonuçta tefsir alimi değilim ya .. Dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışırım ..

Arkadaşlar,

Konunun ilk mesajımda da belirttim.
Forumda yeterince islamiyet ile ilgili konu mevcut.
Bu konuyu islamiyet ekseninden bakıp yorumlamanız tutarlı olabilir ama islamiyetin kendisini tartışmaya gerek yok.

Konu diğer kutsal kitaplardır.

No Pasaran kardeşim haklı uyarısı ile bana artık susmak düşer .. Daha önce de dediğim gibi İncile ve Tevrat hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığım için bu kitaplar hakkında Kuran'da bildirilenden fazlasını söyleyemiyorum .. Konu da Tevrat ve İncil dışına çıkılmaması istendiği için bana da konudan çıkmak düşer ..
Scarlett, Kuran ile ilgili sormak istediklerini ya başka bir başlık açarak ya da özel mesaj yoluyla sorabilirsin .. İnşaALLAH cevaplarım .. Size kolay gelsin ..

Takipteyim Bazıları Tarlaya çıkmış ..

Kuranda yazan ayetlerden belli bir bölümü alıp '' alın işte size bir kaç tane ayet getirdim bunlarda çelişki var'' demeyin, emin olun o ayetin öncesi ve sonrasıda vardır.. Geçen forumda buna benzer bir konu açıldı buyrun.. http://www.forumbahane.net/serbest-kursu/462282-allah-bazilarimizi-cehenneme-sokmaya-yemin-etti.html konuyu açan arkadaş bize diğer ayetlerle bağlantısı koparılmış bir ayet paylaştı, fakat ayetin öncesi ve sonrasına bakarak olayın ne demek istediğini rahat bir şekilde anladık..

Forum ortamlarında böyle çok konuya şahit oldum,sağdan soldan bulduklarınızla saldırıya geçmek hiç hoş değil.. Kuranda çelişkili gördüğünüz yerler varsa paylaşın burada, dini bilgisi yeterli arkadaşlar var onlar gerekli açıklamayı yapmaya çalışır, olmadı farklı kaynaklardan yararlanıp elbet bir cevap veririz..

No Pasaran hocam kusura bakma, konu farklı yere gitti.. Konuyu toparlarsanız güzel olur aslında, takipteyim..

Tutumunda haklısın. Ama diğer mesajımda da belirttiğim üzere benim için dinlerin çoğu aynı olduğu için yorumlarımda çok farklı değil. O yüzden inançlı arkadaşların görüşlerini daha çok merak etmekteyim. Gerek verdiğim örnkler ile ilgili olsun gerekse de farklı bilgileri ve görüşleri ile ilgili olsun.

$ehzadE @' λµяa *Kei -Ali ..hezarpare.., aegishjalmur+, Akay+, Amy, Anastasia, angelo, anna, ApqA, Armet, Asel+, Asr., AUBURN, Aziz, Azra, Bandista, BeLa, Berdush, Berr, BoO, Buğu, Burzum, By BiLiNMeZ, ByBilgec, By_FaLCoN, Captain, CastieL, çatıkızı, CenX, ceoo, @Çikolata Manyağı, Classiic, climax, Corpse, @çıkmış sorular, DenizZ, Desdenova, dilo, Director, DoGu, egzo_tyenuc, elaMina, Eleftra, Elia+, EmRe+, erciyescagan, EroL, eski_toprak, esra_44, Esskmk, FaRaH, FaRoCK, felsefe, FeNeR1907, firatkorkmaz7, Freyja, Fulya, GabrieL, game'sümela, GüLSe+, Gökhan, Hakan AYTAR, HaSsNicktir+, Hatem, Hatrım Kalır, HeavenLy, @Henry Chinaski, Hera, @HosgeldinHarunAbi+, Hülya, iFt, ilahimorluk, Impossible, Insomnia+, Jack Sparrow, JoyceLinda, Kaan, KaLbisabikaLi, Karaton, kartalcArsi, kartaliçe+, KitapKurdu, kocamancık, Kolk12121, kruz33, kubilaygg, Kunduz, KuruBk, LaL+, lanemoje, LaRa, Lena, Lethe+, Lilith*+, lunara, mak res, Marla, Mastor, MechuL, Megane, Meral, Mikaela, Moses, muyendis, Myself, NazLı+, Nevra, NeyzeN, NiL`, NoNiCK, Odin, Oggy+, Onue, Opi, Pitre+, Plesk, PıRıLTı, Raskolnikov, resistance+, ReSTFuL+, rOCK___, sahanebaskan, @Scarlett O'hara+, SchamanPro, Sonsuz, Sonya+, StorMAnqeL, Sükût, tayfunn, TSCC, TuNa_HaN, yagmur, yalnız, YareN, İkinokta.., İstanbul, [T.T], @~ Pαяαdiѕє., ßaşak+, ßukre

Din doğmatiktir bunun tartışılması bile yersiz. Tutarsızlık olarak görmüyorum ben bunu herşeyi anlıyamayız biz Kur'an da yazılanları İncilde yazılanları. O dönemde o olayların içinde değildik ne kadar tutarsız olduğu hakkında tam olarak bilmeden yorum yapmak şurda söyle ama burda böyle diyor demek yanlış bence.

İnanç kalp ve güvenle alakalı birşeydir .Bunu hissetmek gerek .Bir yanlış var diye bin doğruyu harcamakta farklı bir bakış açısı bu konuda .

Ne güzel demiş arkadaş, din dogmatiktir diye.
Din, beni sorgulama der. Bana sorgusuz sualsiz inan, ben hakikatim der. Fazla sorgularsan benden çıkar, kâfir olursun der.

Incili, insanlar degistirip, kendi islerine geldigi gibi yazmadilarmi?

Ve degistirildigi - hükmünü yitirdigi icin son kitap Kurani kerim inmedi mi?

Incili arastirip analiz etmeniz ile,
Harry potterin kitabini inceleyip analiz etmeniz arasinda bana göre bir fark yok.

Sorgulanmaz diyorsunuz ama gerek incil hakkında olsun gerekse de diğer dinler hakkında onlarca yorum var. Bizzat islami açısından değerli görülen birçok imamın bile yorumu var. Söz gelimi ilk mesajımda bana göre çekişkili gelen bazı yargılar için kimisi mantıklı da diyebilir, kimisi sapkınlık, kimisi de saçmalık...

Soru şu: inancın kalple alakası olması çelişkiyi değiştirir mi? Bence hayır.
Burada önemli olan olaya objektif bakmaktır. Yoksa bu saçmadır şu değildir gibi bir durum beyan etmek söz konusu değil.
Zira insan saçmalıklara da inanabilir.
Konuya inançlı bir gözle değil de objektif bir değerlendirme ile de bakılabilir ve dahası böylesi daha tutarlı gibi.

Sorgulanmaz diyorsunuz ama gerek incil hakkında olsun gerekse de diğer dinler hakkında onlarca yorum var. Bizzat islami açısından değerli görülen birçok imamın bile yorumu var. Söz gelimi ilk mesajımda bana göre çekişkili gelen bazı yargılar için kimisi mantıklı da diyebilir, kimisi sapkınlık, kimisi de saçmalık...

Soru şu: inancın kalple alakası olması çelişkiyi değiştirir mi? Bence hayır.
Burada önemli olan olaya objektif bakmaktır. Yoksa bu saçmadır şu değildir gibi bir durum beyan etmek söz konusu değil.
Zira insan saçmalıklara da inanabilir.
Konuya inançlı bir gözle değil de objektif bir değerlendirme ile de bakılabilir ve dahası böylesi daha tutarlı gibi.

Din bunu istiyo işte. Sorgulanmamayı. Çünkü sorgularsanız çelişkileri bulabilirsiniz.

Başlık altında verilen ayetlerin yorumlarını da ben merak ediyorum. İncilin kitabınız olmaması verilen ayetleri yorumlamanıza engel değil. Bu konuda fikri olan ya da yorum yetisi kuvvetli birileri yok mu ki? .p

Ne güzel demiş arkadaş, din dogmatiktir diye.
Din, beni sorgulama der. Bana sorgusuz sualsiz inan, ben hakikatim der. Fazla sorgularsan benden çıkar, kâfir olursun der.

Benim çok derinden bilmediğim konu olduğu için yorum yapmamıştım. Ama bu yorumu görünce yapmak istedim.
Dini sorgulamak kuran da da vardır. Ama şirk koşmadan, küfür etmeden sorgula. Çok fazla en derine inersen bu senin akıl sağlığına zararlı olacağından çok derine inme der. Tabi ki de sorgulayacaksınız. Sorgulayacağız. Öyle çok dini bilgisi bir insan değilim. Bende yeri geliyor sorguluyorum, kafamda ki soruları soruyorum ama ben cevabını alacağım kişilere soruyorum. Daha mantıklı geliyor bana. Çünkü her kafadan sesler çıkıyor burada. Ve hep derim, cevaplar burada yok!!
Her şeyin bir adabı vardır. Sorgulamanın da. Sorgulamak gerekir ama dediğim gibi şirke koşmadan, küfür etmeden. Sorgulamadan bilemezsin çünkü. Her söylenen doğru değildir. Ayetlerin çoğu değiştirildi. Bazen öyle ayetler ile geliyor ki arkadaşlarım, gerçek meailini bulunca daha bir akıllarına yatıyor. Özellikle sanal ortamda çok fazlalaştı bu durum.
Hani dinde sorgulama kâfi olursun diye bir şey yok. Sadece çok fazla derine inmeden, akıl sağlığına zarar vermeden ve adabında sorgulandığı sürece sorun yok.

Onlarca insan belli varsayımların üzerinden konuşuyorlar.Kesin bir yargı yok ki İncilde günümüze saf haliyle gelmemiş. Bu bile çelişki yaratır İncilde.
Zaten tam kalptan yürekten inanan insanların hiç birinde şüphe yoktur. Herşey yaratandan gelir herşeyi yaradan verir bunu düşünen insanın kalbine şüphede çelişkide düşmez.
Ayrıca kimse bu konuya objektif bakamaz.

Sırada ''onların kalpleri mühürlenmiştir'' ayeti var (:
Her neyse, saygı adabı içinde bu konuyu tartışabildiğimiz için müteşekkirim. Velhasıl kelam ben ne ortak bir iyi ve kötüye, ortak bir doğruya yanlışa nede kaza ve kaderin aynı andan mümkün olabildiğine inanıyorum.
Az öncede belirttiğim gibi, ortak bir doğru olsaydı herkes o doğruya inanırdı.
Benim şahsi doğrularım, sınava girip girmeyeceği sorulmayan bir öğrenciyi zorla sınava sokup, o sınavın sonucuna göre yargılamayı anlamlı bulmuyo. O yüzden herkes inandığına ve inanmadığına özgür. Yeter ki önce insanlık, önce saygı olsun.

Ki bilim adamları incili onaylamıyor ama Kuranı kerimin yarısını onayladı.

Geri