Kutsal Kitaplardan Bazı Çelişkiler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Anlayamadığım bir diğer nokta daha.
Şimdi kader mi, irade mi? Hangisi? Benim bu yazıyı yazmam kader mi? İrade mi? İkisinin aynı anda olması mümkün değilde

Kader, insanın yapacağını Allah'ın ezelde bilmesidir. İslama göre konuşuyorum.
Senin ne yapacağını Allah'ın bilmesidir. Yoksa Allah sen şu gün kürf edeceksin dinden çıkacaksın dediği için sen dinden çıkmazsın yoktur öyle bir şey.
Seni bir yaratan var senin ne yapacağını biliyor bilmesine rağmen yine de sol ve sağ omzunda iki melekle ne yaptığını yazarak şahit tutuyor.
Kader budur.
Yoksa Allah'ın sana dediklerini yaptığın için yaşıyor olsan cehenneme gittiğinde bu hak olur mu hiç ?
İkisinin aynı anda olması İslama göre aynı şeydir;)
Senin bu yazıyı yazman öz iradendir, bunu yazacağını Allah'ın ezelde bilmesi de senin kaderindir bu yani.
O (Allah) bilmeden bir yaprak bile düşmez diyor işte kader budur.

Okuduğunu anlayabiliyorsan okuyup yorum yapma yeteneğini de kullanabilirsin bence.
İlk mesajda İncil'den çelişkili yerler alınmış, evet veya hayır yorumu yapmak zor olmamalı.

Kelime oyunu yapma bana, o oyun içinde ebe olmaktan kurtulamazsın karşımda .. Benim yorumum senin yorumun üzerinedir .. " Kuran daha çok çelişki içerir " diye yazdın bende " Kuran'da hiç bir çelişki yoktur " diye yazdım ..
Var olduğunu hala iddia ediyorsan çelişkili ayetleri buraya yaz tek tek tartışalım o ayetler üzerinde bakalım var mıymış ?!

Kelime oyunu yapma bana, o oyun içinde ebe olmaktan kurtulamazsın karşımda .. Benim yorumum senin yorumun üzerinedir .. " Kuran daha çok çelişki içerir " diye yazdın bende " Kuran'da hiç bir çelişki yoktur " diye yazdım ..
Var olduğunu hala iddia ediyorsan çelişkili ayetleri buraya yaz tek tek tartışalım o ayetler üzerinde bakalım var mıymış ?!

Konu İncil üzerine, sana İncil'i soruyorum ben de.Anlaşılmayacak bir şey sorduğumu sanmıyorum.

Kesin bir yargıya varırken, gerekçe belirtmek daha mantıklı bence.
şimdi , İncil ve Tevrat yeterli olsaydı ya da İsa , Musa ve diğer peygamberler, son peygamber ve son kitap olan Kuran indirilmezdi. buraya kadar böyle.
Kuran bu yüzden en kapsamlı ve değişmeyendir.Zaten ilk Kuran bulunmuştur, hafız hafza ve bunu devam ettirecek halifeler de vardır.

Şimdi çelişki konusuna gelirsek ; Kuran imgelerle dolu gerçekten.Herkesin net bir yoruma varması zor, ama net bir yargıya varılabilir.Bu yüzden anlama olayı ve bakış açısı insanı çelişkiye düşürebilir. Fakat bu Kuranın ya da ( değiştirilmeyen başka bir kitabımız daha olsaydı) çelişkili olduğu anlamına gelmez.Benim fikrim bu

İncil İznik Konseyinde değiştirilmiştir. Bunu bütün hristiyanlar kabul eder zaten hatta bazısı Meryem'in incili olduğunu da söyler.
Değiştirilmiş bir kitap hakkında Yaratıcı hakkında hüküm vermenin yanlış olduğu kanaatindeyim.
Bir yerin yaralarını saracam diye haklı tarafı kanatıyoruz..
değiştirilmiş noolmuş? Değiştirilmeyenlerden ne farkı var?

Sizden İslam dini hakkında bilgisi had safhada olmanız ile bahsediliyor. Benim merak ettiğim ise Kuran ayetlerine aşinalık düzeyidir.

değiştirilmiş noolmuş? Değiştirilmeyenlerden ne farkı var?

Bu konu dışına kaymak biraz ama cevap vereyim.
Şu demektir bunu insan yazmıştır diğerini yaratıcı,
Beşer de hata olur ama Yaratıcı ilminde asla şaşma olmaz
Nitekim İznik konseyinden önce Hz. İsa peygamber kabul ediliyordu,
Haşa Allah'ın oğlu değil ;)

Kesin bir yargıya varırken, gerekçe belirtmek daha mantıklı bence.
şimdi , İncil ve Tevrat yeterli olsaydı ya da İsa , Musa ve diğer peygamberler, son peygamber ve son kitap olan Kuran indirilmezdi.
buraya kadar böyle.
Kuran bu yüzden en kapsamlı ve değişmeyendir.Zaten ilk Kuran bulunmuştur, hafız hafza ve bunu devam ettirecek halifeler de vardır.

Şimdi çelişki konusuna gelirsek ; Kuran imgelerle dolu gerçekten.Herkesin net bir yoruma varması zor, ama net bir yargıya varılabilir.Bu yüzden anlama olayı ve bakış açısı insanı çelişkiye düşürebilir. Fakat bu Kuranın ya da ( değiştirilmeyen başka bir kitabımız daha olsaydı) çelişkili olduğu anlamına gelmez.Benim fikrim bu

Tanrı kusurlu kitaplar indirip devamında kusurlarını kapatmış mı oluyor o zaman?Kaldı ki Kuran'ın değişmediği kanıtı yok elimizde.Yahudi Kuran değişti diyor, sen müslümansın Tevrat ve İncil değişti diyorsun.

ALLAH ALLAH !!
İncil ile ilgili tek yorumum olmadı ama hala incil mevzusu :)
Kuran kendisinden önce indirilen Kutsal kitapların tahrif edildiğini yazar, kelimelerin değiştirildiğini, eksiltildiğini ve ya eklendiğini ..
Haliyle bende İncil ve Tevrat'ın asıllarının bugünkü kitaplar olmadığına inananlardanım .. Daha fazlasını bilmiyorum ..

ALLAH ALLAH !!
İncil ile ilgili tek yorumum olmadı ama hala incil mevzusu :)
Kuran kendisinden önce indirilen Kutsal kitapların tahrif edildiğini yazar, kelimelerin değiştirildiğini, eksiltildiğini ve ya eklendiğini ..
Haliyle bende İncil ve Tevrat'ın asıllarının bugünkü kitaplar olmadığına inananlardanım .. Daha fazlasını bilmiyorum ..

O zaman konunun ilk mesajı çelişkili evet diyorsun?

Bu konu dışına kaymak biraz ama cevap vereyim.
Şu demektir bunu insan yazmıştır diğerini yaratıcı,
Beşer de hata olur ama Yaratıcı ilminde asla şaşma olmaz
Nitekim İznik konseyinden önce Hz. İsa peygamber kabul ediliyordu,
Haşa Allah'ın oğlu değil ;)
yaratıcı kitap mı yazmış? Vay be...filmi çekilmiş mi peki?

Gerek yok böyle hakaretlere seviye bozmanın luzumu yok saygılı olman gerekirdi.

İncil ve Tevrat'ın bugünkü hallerinde çelişkiler var mı sorusuna cevabım evettir .. Zaten bozulmamış olsalardı Kuran indirilmezdi ..

İncil ve Tevrat'ın bugünkü hallerinde çelişkiler var mı sorusuna cevabım evettir .. Zaten bozulmamış olsalardı Kuran indirilmezdi ..
yav şu bozulma işi harbi komik.hangi Hıristiyan kabul eder bozuk kitabı? İznik kongresinde bilmem ne,olmuş muş...yav Bi Hristiyan için cennet Hristiyan içindir.takım tutar gibi din mi tutulur.hem değişmese Katolik mi olacaksınız?

Cli hristiyanların kabul edip etmemesi beni etkilemez zira ben Kuran'a iman etmişim .. Kuran ne derse o dur benim için ve dikkat et bana TEK KİTAP SÖYLÜYOR AMA BİR HRİSTİYANA EN AZ 4 KİTAP .. Bu durum bile aralarında ki ihtilafın büyüklüğünü ortaya sermektedir ..
Konuya normalde yorum yapmayacaktım ama bir arkadaşın " Kuran'da daha çok çelişki vardır " demesi üzerine katıldım yoksa bilgimin olmadığı konulara yorum yapmak adetim değildir ..

kuran vahiy bittikten ne zaman sonra yazıldı

Hz.Ebu Bekir zamanında başlanmıştır ..

Bilginin olmadığı kitaplar hakkında değiştirilmiş demeyi biliyorsun ama.
Bu da epey ilginç.

Geri