Kürtçülüğe 'Sol' denmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Bu zamana kadar şunu öğrendim. Ne sol ne sağ. İkiside ayrı bir bok benim için. Çünkü asıl olarak kimse ne sol'cu ne sağ'cı.
Herkes gerizekalı.

Kürt diye bir şey yok Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan ve nüfus cüzdanında Türk bayrağı ibaresi bulunan herkes Türk'tür.

Gel bakiiim sen buraya. Ne anlatıyorsun sen birader? Ne demek yani sınırlar içerisinde yaşayıp kimlik taşıyan herkes Türktür? Bu ne mantık böyle kardeş? Seni kim böyle yetiştirdi? Sen bu artistliği Kürtlerin mazlumluğunu fırsat bilerek yapıyorsun. Türk vatandaşlığı alan İngiliz-Fransız-Almana da bunu söyle bakayım görelim.

Şu kafatasçılığınızı fark edin ve bundan vazgeçin artık. Nüfus cüzdanlarıyla bilmişlik yapacağınıza, alın elinize orada hangi bilgiler yer alıyor onu okuyun. Orada Türk bayrağının olması demek, kimliğin temsil ettiği devleti tarif eder, ırkı değil. Nerede doğduğun yazar, ne olduğun değil. Tamam mı aslanım? Bırakın bu faşist düşünceleri artık. Boş konuşmayın.

Kürt olan adama Türk dedirtemezsin. Yıllarca bunu yaptığın için Ermeni kökenli şerefsizlere çabucak kanarak dağa çıktı bu insanlar. Kürtçülük akımını başlatanların Yahudi soylu Ermeni bir aile olması size bir şey ifade etmiyor mu? Biraz mantıklı düşünün artık. Yeter bu saçmalıklarla vakit kaybettiğiniz. Çok mu zor bunları idrak etmek yahu. Kafayı mı yediniz siz arkadaşım? Bir Laz'ın bayrağı sevmesi, Türklüğü sevmesi, ben de Türk gibi hissediyorum demesi, onun Laz olduğu gerçeğini değiştirmez. Bunu isteyen yapar, fakat her önüne gelene kalkıp sen Türksün ahkamı kesemezsin. Bu insan haklarına aykırıdır. Bir şey anlayın artık.

Evladım. Türklük, Kürtlük, Lazlık, bir seçim veya ideoloji değildir. Bu bir yaradılıştır. Yaradılışını inkar etmeyeceksin. Gerçi sizin de bir kabahatiniz yokki. Kabrinde nefes almasın bu faşist rejimi empoze edenler.

Benim sağım sarımsak, solum soğan tek bildiğim bu sağ-sol hakkında. Çok cahilim gidip azcık kitap okuyayım -.-

üzerinde düşünülecek değil de gülünecek bir durum olduğunu düşünüyorum ve gülüyorum.

Peki başlıkta bahsi geçen kürtçülük nedir? Nedir temel esas?

Kürtçülük zaten Türkçülük gibi değildir.

Türkçülük'te önemli olan birlik olmakken, Kürtçülük'te önemli olan halk olabilme bilincinin aşılanmasıdır.

Bana göre solculuğun ikisiyle de alakası yok. Farklı şeyler.

culuk'lerin oldugu bir yerde kurtculugun olmasi sarttir kacinilmaz ideoloji ayni isimler farkkli kurtcu olunca öcu turkcu olunca vatansever hem muslumanim deyip hemde islamin katiyen karsi oldugu irkciligi yapmak acayip bir celiski dini kullananlar icindeki irkciligi asla gizlememistir.

culuk'lerin oldugu bir yerde kurtculugun olmasi sarttir kacinilmaz ideoloji ayni isimler farkkli kurtcu olunca öcu turkcu olunca vatansever hem muslumanim deyip hemde islamin katiyen karsi oldugu irkciligi yapmak acayip bir celiski dini kullananlar icindeki irkciligi asla gizlememistir.

Malesef ayrımcılık yani ırkçılık yapanlar var. Bunlara karşı her daim birlik duruşumuzu göstereceğiz.
Bana göre tüm ırklar kardeştir. Anne babaları birdir.

Yaklasik 10 sene önceki forum...ve simdiki forum..hemen hemen bütün postlara like atacaktim.
Türkiye'nin zaman ilerledikce, geriye gittigini cok net anlatan bir konu olmus.
Ne oluyor a dostlar?

Geri