Kürtaj yaptırmak etik olarak doğru mu?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Ismail mesela diyelim bir adam evli ve karisinin basina böyle cok talihsiz bir olay geldi.
Aldatmak falan deil resmen bir psikopat tarafindan bu olay basina geldi.
Koca ne yapmak ister?
Bosamak istemezse ki bosayan da cok böyle durumlarda ki o da baska bir konu.
Bak erkek bakis acisindan soruyorum.
Genelde öyle oluyor Ve ben de öyle düşünürdüm. Ama ben bunu artık yanlış buluyorum. Burada çocuğun ne aşamadan sonra canlı kabul edileceği meselesi başlıyor. O konu da beni aşıyor.

Adolf bey ahahaha, kardeşim sen Einstein'in atomu parçalaması gibi büyük bir olaysın, beyin ölümü gerçekleşmiş bir insanın normal bir hayat sürüp, her hangi bir tartışma konusunda fikir beyan edebiliyor olması gerçekten atomun parçalanmasına denk bir olaydır benim gözümde.

Empati den yoksun bi zavallısın.

Sen kendini beğenmiş ve başkalarının fikirlerine katlanamayan ve de kendi bencilliğini bastırmak için başkalarını küçümseme yolunu seçen bir zavallısın. Acı kendine.

Sen kendini beğenmiş ve başkalarının fikirlerine katlanamayan ve de kendi bencilliğini bastırmak için başkalarını küçümseme yolunu seçen bir zavallısın. Acı kendine.

Fikir mi? cahilliğinin dışa vurumu nasıl bir fikir olabilir ki? diyelim ki senin fikir diye yutturmaya çalıştığın cehalet gerçekten bir fikir olsun peki ben bu empatiden yoksun fikri niye ciddiye alayım?

Bende kendimi küfürbaz sanırdım ismail, umarım tez vakitte banlanırsın ve o banlı kaldığın sürede empati kelimesinin anlamını, gerçek anlamda kavrayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Min
Doğru bulmuyorum.
Bu konu hakkında uzun uzun konuşacagım daha sonra kalsın köşede.

Sinirlenme shini
Sinirlenme shini
Sinirlenme shini :p

Neyse az vaktim olsun da yazayim.

Anne ile bebeğin sağlığı söz konusu olduğunda

Mümkün olabilir diğer türlüsü bir kadın kendi karnında yaşayan canlıya kıyamaz
Engelli cocuk da bir imtihandır
Doğduktan sonra sağlamlar engelliden çok dert oluyor

Rabbim evlat ile imtihan etmesin Ne ağir bir imtihan

kimse kimseyi bu konuda yargılayamaz kanımca, kadınlar ya da çiftler diyeyim karar mekanizması, çok biliyorsanız önce sokaklarda aç gezen çocukları doyurun derler insana filan girilmez bu toplara.

neymiş allah vermiş
allah sana akıl da vermiş
seçme hakkı da vermiş
karma bile vermiş
sen halen düdük çalıp duruyorsun

Kürtaj yasaklansa bu ülkede bir sürü kadın karnında bebeğiyle ölür gider. Parası varsa başka bir ülkede kürtaj olur yoksa düşük yapmayı dener onu da başaramazsa yasal olmayan yollarla... düşünemiyorum bile.

Kürtajın bir haftası var o haftalar içinde istenmeyen bebek sonlandırılabilir. Korunsaydı bilmem ne bilmem ne.. Korunsaydı tabi ama olmadı korunmadı ya da korundu yine oldu. Bakamayacağı çocuğu doğurmaktansa hamileliğini sonlandırmak bana etik geliyor.

Kürtaj yasaklansa bu ülkede bir sürü kadın karnında bebeğiyle ölür gider. Parası varsa başka bir ülkede kürtaj olur yoksa düşük yapmayı dener onu da başaramazsa yasal olmayan yollarla... düşünemiyorum bile.

Kürtajın bir haftası var o haftalar içinde istenmeyen bebek sonlandırılabilir. Korunsaydı bilmem ne bilmem ne.. Korunsaydı tabi ama olmadı korunmadı ya da korundu yine oldu. Bakamayacağı çocuğu doğurmaktansa hamileliğini sonlandırmak bana etik geliyor.

Gebeliğin ilk 10 haftası kürtaj yasal. Fakat ilginçtir ki hastaneler “anne hayatı tehlikede olmadıkça ya da riskli gebelik diye doktor önermedikçe” isteğe bağlı kürtaj yapmıyorlar. Yani o yasal süreçte de kendi isteğinle kürtaj olamıyorsun. Anca a+ bir hastanede ya da özel kliniklerde.

Yasal olan süreçte etiktir bence.
İstenmeyen gebelik bir şekilde merdiven alti yöntemlerle sonlandirilmaya çalışılacaktır
Kadin sagligi açisindan 10 haftadan önce yasal olan yöntemin adı da kürtajdir
Tecavüzlerde 12 saat içinde hastanelere başvuran kadinlara ise uygun yöntemle gebelik oluşmamasi saglanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Min
Geri