Kürtaj yaptırmak etik olarak doğru mu?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 894 gün önce görüldü
Kürtaj, belki de bir çok kadın için yaşam boyu alınan en zor kararlardan biri. Alınan karar ne kadar doğru ve gerekli olsa da bu karar kadının kendini iyi hissetmesini sağlamıyor, öncesinde hissedilen olumsuz duygular, sonrasında yıllar boyu mutsuzluğa ve pişmanlığa sebep olabiliyor.

Kürtaj konusunda sizin Fikriniz nedir ?

Rabbim öyle bi kararı vermemizi sağlıyacak durumlardan bizi men etsin inşallah.
Böyle bi karar ne kadar zor verilir kimbilir. sadece düşünürken bile insan suçluluk duyuyorsa o durum içinde olduğunu düşünmek bile istemiyorum :/

Kendi açımdan bi kadının kürtaj yaptırmasına şu yönden hak verebilirim ya çocuk hastalıklı doğacaktır bu kesindir yada aslında yadası yok ya bana göre bunun dışında hiç bi durum o ufacık canlının ölmesıne göz yummaya sebep olamaz.

sadece tecavüz ve benzeri durumlarda... sağlık sorunu varsa anne yada bebekte olabilir ama diger türlü uygun değil bence ...

Henüz 10 haftasını doldurmamış cenin in alınmasına karşı değilim.
Bir tercihtir.
etik olsun olmasın.
bir kadın için hiç kolay bir karar değildir. Keyfi yaptıranları dışında tutarak yazıyorum.

Aslında bunun etik olup olmadığı 30 yaşına kadar çevre ile ilgili, 30 yaşından sonra da kendisiyle ilgilidir kişinin.

Kürtaj zor bir karardır, neden yaptırdığı çok önemlidir.
Zevk uğruna dahi olsa sokağa atılacak ya da geleceği olmayan bir yavruyu doğrucağına ölmesi ya da öldürülmesi daha doğru.

Bu konuda fazla yorum yapmayacağım çünkü yeterli bir konu vardı bununla ilgili yazdığım bir yazı idi.

Kimliksizlerin hikayesi => http://www.forumbahane.net/forumbahane-kose-yazarlari/374912-kimliksizlerin-hikayesi-1-a.html

Etık olup olmamasından zıyade rahmanın verdıgını red etmektır.ben karsıyım.

saglık durumunu etkilemiyorsa, olmamalı bence..

Of Of biz türk milleti hangi soruları tartışmaya kadar ilerlemişiz böyle ya..

Durum her ne olursa olsun kürtaja karşıyım. Allah'ın verdiği cana kıymak büyük günah.

Tabi yanlış ama kürtaj yapılacaksa da başkasının demesiyle olmamalı, kendi kararı olmalıdır (anne ve babanın)

Allah Kimseyi,Helede Bir Anneyi Anne Adayını Bu Şekilde Sınamasın. Allahın Verdiği Cana Kıymak Günahtır. Eğer Sağlık Açısından Zararı Yoksa.Onun Dışında Böyle Birşeye Kalkışmam Sanırım.

etik tartışmak kimseye bir fayda getirmez. yasada serbest ise yapılabilir, yasak ise yapılamaz bu kadar basite indirgeyebiliriz. çocuğun nasıl olduğunu artık kullandığımız bu aletler sayesinde 6 yaşındaki çocuk bile biliyor. eğitim oranı gün geçtikçe yükseliyor, cahillik azalıyor ama gelgelelim ki hala ilişkilerde gereken dikkat gösterilemiyor ve istenmeyen çocuk olayları meydana geliyor. bu şekilde yapılan kürtajlar etik olmayabilir ama ne yazık ki yapılması gereken bir şey yerinde ve zamanında. aynı şekilde tecavüz olaylarında da kürtaja başvurmak gerekir. başımızdakiler her ne kadar yasaklamayı vaat etse de, devletin onun bunun çocuğuna bakıp büyütüp istihdam edebilecek bir gücü yok.

Of Of biz türk milleti hangi soruları tartışmaya kadar ilerlemişiz böyle ya..

Aynen sana katiliyorum, bende öyle düsündüm. :)
Allahin yasaklarini sorguluyoruz.. Rabbim sirkten uzak tutsun bizi..

Annenin sagligina zarar vermedigi sürece kürtaj yasaktir, benim icinde bir cinayettir. Nokta.

birinin yaşam hakkını engellemenin nesi etik olabilirdi ki?

Bunu etik mi degil mi diye tartismak cok manasiz zira bu bireysel bi durum. Hamile kalmak nasil kisisel bi tercih ise dogurmamakta oyledir toplumlari ilgilendirmez.

Ayrica cenin bebek olmadan aldirilmali. Diger turlusu hem yasak hem psikolojik travmalara yol acabilir.

Geri