Kürt böğreği

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
serom o değil de diyarbakırda parfümcü abi varmış, meşhurmuş…. ben aradım, aradım, bulamadım. var mı haberin senin? linkle beni.kjkajsja
Diyarbakırda olmaz ya o. Nusaybin, Cizre, Silopide olur. Sınır kentleri.

Ben bile Nusaybinden alıyom bulursan beni de linkle

Rengo Mehmet Efendi'nin Bilece köyünden çıkarak İstanbul'a getirdiği börektir. Kürt böreği demekte sorun yoktur. Adamlar Kürt neticede. Laz böreği oluyor da Kürt böreği neden olmasındı. Aksine küt denmesi daha saçma geliyor. Niye Kürt olamıyor yani ne var? Benim takıldığım pudra işini nasıl icat etmişler. Yine o dönemlerin verdiği yoksulluğun ürünü olabilir. Neden tarçın değil de pudra mesela? Ama yakışıyor. Gemileri yakınca yeyilecek bir börek. Yoksa pek sağlıklı değil.
Ya senin de adın börü falan solcu solcu yorumlar yapıp duruyorsun. Mitçi misin simitçi misin?

Tarif verin ya çok ciddiyim çünkü her kete tutmuyor yapılmış şeyler güzel oluyor

Yediğiniz böreğin adı beğendiğiniz kete bile kürlter tarafindan sevilerek yapılıyor. Ama nedense Irkçılıktan vazgeçmiyoruz.
Ya ben börek yapmasına ses etmedim
Börek tuzlu olmuş
Ya banane peynirli yada kaşarlı sonucda börek borekdir.
Beni börek düşmanı olarak görmeyin ben kaşarlı börek için dedim
Yok peynir tuzluymus

Basima bir sey gelmeyecekse, neden insanlarin bu kadar sevdigini anlayamadim bir borek cesidi. Sasi sasi bisi yahu bu

bir gün taksiyle bir yere gidiyoruz.
taksici, abla abi yabancı mı diye sordu, ben de nasıl kurulduysam pelşine dönüp göreceksin altı aya senden daha diyarbakırlı olacağım demiştim.
inanmisen he?

Son düzenleme:
Böreği görünce tadı ağzıma geldi. Ama farklı bir ad altında bir kaç kez yemiştim.

(Laz böreği aslında Börek değil. Hamurlu ve kremalı bir tatlı.)

• Beğen
Tepkiler: ne
Ben hayatımda bu kadar damağı fakirlik içeren bir şeyin tartıştıldığına şahit olmadım.

Rezalet olan ve börekle alakası olmayan şeyin adı her neyse ne.

Baran bana anlattı, kürt böreği imiş.

Üzücü.

Bir rivayete göre 80 darbesinden sonra küt böreği olarak aniliyor ajsbsbhshdh

Geri