Kürt böğreği

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
c3a7inili-fc4b1rc4b1n_kc3bcrt-bc3b6rec49fi.jpg

Sade börektir üstüne pudra şekeri atılarak tüketilir.
Yanında birde bir fincan çay ohh miss :) kilo almaya birebirdir..
Yemeği özlediğim böreklerden..

hep hamur ya ince bişey hayal ettiğim gibi çıkmamıştı .

Bana cok agir gelen bir borektir yinede arada tadmak fena olmuyor
bakiniz: forever su boregi

Halk arasında adı yanlış bilinen börek .. Doğrusu " Küt Böreği"dir ..

Kendisi Kürt olan ve börekçilik yapan bir arkadaşım anlatmıştı bu böreğin adının " Küt " olduğunu .. Zamanla Kürt adını alıvermiş ama çıkışı Küt'müş .. " Börekçi amcaya " sordum :)

Pudrasıyla birlikte insanlığı unutabilirsiniz yerken.

Ay bu resmen böööğrek yazmış ya

Genelde kelimeler çok rahat değiştiriliyor, bu konuda üstümüze yok gibi. Yugoslavaya oluyor Yoguslavya, otobüs oluyor otobos, Almanya oluyor Alamanya,........

ananemizin güzelim küt böreğini ne hale getirmişler

zana dışında biri yapsın böreği, ona da sürpriz olur hem gelince… sen gittin ya biz çok değiştik.

Rengo Mehmet Efendi'nin Bilece köyünden çıkarak İstanbul'a getirdiği börektir. Kürt böreği demekte sorun yoktur. Adamlar Kürt neticede. Laz böreği oluyor da Kürt böreği neden olmasındı. Aksine küt denmesi daha saçma geliyor. Niye Kürt olamıyor yani ne var? Benim takıldığım pudra işini nasıl icat etmişler. Yine o dönemlerin verdiği yoksulluğun ürünü olabilir. Neden tarçın değil de pudra mesela? Ama yakışıyor. Gemileri yakınca yeyilecek bir börek. Yoksa pek sağlıklı değil.

Rengo Mehmet Efendi'nin Bilece köyünden çıkarak İstanbul'a getirdiği börektir. Kürt böreği demekte sorun yoktur. Adamlar Kürt neticede. Laz böreği oluyor da Kürt böreği neden olmasındı. Aksine küt denmesi daha saçma geliyor. Niye Kürt olamıyor yani ne var? Benim takıldığım pudra işini nasıl icat etmişler. Yine o dönemlerin verdiği yoksulluğun ürünü olabilir. Neden tarçın değil de pudra mesela? Ama yakışıyor. Gemileri yakınca yeyilecek bir börek. Yoksa pek sağlıklı değil.
Ismarlar mısın param yok :(

Geri