İslamiyete göre Allah bir gün melekleri ile birlikte iken durduk yere Adem'i yaratmak ister ve ''ben yeryüzünde bir Halife yaratacağım'' der. Melekler bu işten pek hoşlanmazlar ve ''kanlar akıtacak birini mi var edeceksin'' derler ve buna karşılık Allah da ''sizin bilmeyeceğinizi ben bilirim'' der(Bakara 30).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Düşün ki , Rabbin meleklere:'' Muhakkak Ben,yeryüzünde bir halife tayin edeceğim. '' dediği vakit,'' Biz senin tesbih ve takdis edip dururken orada fesat çıkaracak ve kanlar akıtacak bir yaratık mı yaratacaksın_'' dediler. '' Her halde ben sizin bilmeyeceğimiz şeyleri bilirim buyurdu (Bakara 30)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meleklerin uyarısına aldırmayan Allah, ’kuru çamurdan, değişken balçıktan’ iki eliyle(!) (Sad-75) biçim verip (Secde-9) insanı yaratıp, ona kendi ruhundan üfler. (Hicr-26-28-29) Daha sonra yarattığı insandan (ki bu insan Adem’dir), onun eşini yarattı. (Zumer-6) Bu eşin adı batı dillerindeki karşılığı ’Eve’ olan ’Havva’dır. Kuran’da Havva adı geçmez, pek fazla da konu edilmez.
Adem’i yarattıktan sonra, meleklerle Adem’i bir araya getirip, hepsini imtihan eder. ’Eğer sözünüzde samimi iseniz, onların ismini bana söyleyin’ der. (’Onların ismi’ ne demektir bilinmez, çünkü Kuran bu konuyu açıklamıyor.) Melekler ’onların ismini’ bilmediklerinden cevap veremezler. Daha sonra Allah Adem’e dönerek; ’Ey Adem haber ver onların adlarını’ der.
Adem ’onların ismini’ şakır şakır söyler. Fakat Allah burada adaletsizlik yapmıştır, çünkü imtihandan önce ’onların ismini’ Adem’e öğretmiştir. (Bakara-31-32-33)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Allah: Ey iblis ,o benim iki elimle (kudretimle ) yarattığıma secde etmene sana ne engel oldu? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa yücelerden mi bulunuyorsun? dedi.( Sâd 75) Sonra onu düzenli bir şekle sokup,içine kendi ruhundan üfledi ve sizin için işitmeyi,o görmeleri ve gönülleri yaptı. Siz çok az şükrediyorsunuz! (Secde 9) Gerçekten Biz, insanı kuru bir çamurdan,biçimlendirilmiş bir balçıktan yarattık( Hicr 26) Ve düşün o vakit ki,Rabbin meleklere:'' Ben , kuru bir çamurdan biçimlendirilmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım.( Hicr 28) Bunun İçin , Ben onu muntazam bir insan kıvamına getirip içine ruhumdan üflediğim zaman , derhal onun için secdeye kapanın!'' (Hicr 29)
O sizi tek bir nefisle yarattı. Onun eşini de ondan meydana getirdi. Sizin için yumuşak başlı hayvanlardan sekiz çift indirdi. Sizleri analarınızın karınların da üç türlü karanlık için de yaratılışdan yaratılışa yaratıp duruyor: İşte Rabbiniz ALLAH O'dur,mülk O'nundur. O'ndan başka Allah Yoktur. O halde nasıl (haktan) çevrilirsiniz. ? (Zümer 6)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve Adem'e bütün isimleri öğretti.Sonra isimlerin delalet ettiği şeyleri meleklere gösterip:''Haydi davanızda doğru iseniz , bana şunların isimleriyle haber getirin'' buyurdu. (Bakara 31)
Melekler : '' Seni bütün eksikliklerden tenzih ederiz Ya Rab! Bizim için,senin bize bildirdiğinden başka bilgi mümkün değildir. O her şeyi bilen hüküm sahibi sadece sensin sen!'' dediler. (Bakara 32)
''Ey Adem,bunlara onların isimleriyle haber ver!'' buyurdu. bu emir üzerine Adem ,onlara isimleriyle bunları haber verince buyurdu ki : '' Size demedim mi ben her halde göklerin ve yerin sırrını bilirim! Ve sizin açıkladığınız ve gizlediğiniz şeyleri de biliyorum!'' (bakara 33)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu şekilde Adem’in daha üstün olduğunu ispatlayan Allah, bütün meleklerden Adem’in önünde secde etmelerini ister. Şeytan dışındakiler, Adem’e secde ederler. (Bakara-34) Allah Şeytan’ın neden secde etmediğini sorduğunda, Şeytan gerekçesini söyler; ’beni ateşten onu çamurdan yarattın; ben ondan hayırlıyım.’ (Araf-12, Hicr-33)
Daha sonra Allah ile Şeytan arasında geçen tartışma ise şöyledir:
’O halde in oradan. Senin haddine mi orada büyüklük taslamak! Hadi çık sen alçaklardansın.’ (Araf-13)
’Dedi: İnsanların dirileceği güne kadar bana süre ver.’ (Araf-14)
’Buyurdu: ’Süre verilenlerdensin.’ (Araf-15)
’Dedi: Beni azdırmana yemin ederim ki, onları saptırmak için senin dosdoğru yerin üzerine kurulacağım.’ (Araf-16)
’Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından musallat olacağım. Bir çoklarını şükreder bulamayacaksın.’ (Araf-17)
’Allah buyurdu: Çık oradan. Yenilmiş ve kovulmuş olarak. Onlardan sana uyan olursa yemin olsun ki cehennemi tamamen sizden dolduracağım.’ (Araf-18)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve o vakit meleklere: '' Adem için secde edin!'' dedik derhal secde ettiler. Ancak İblis dayattı,kibrine yediremedi, zaten o kâfirlerden idi. (Bakara 34)
Allah : '' Sana emrettiğim halde secde etmene ne engel oldu.'' dedi. '' ben ondan hayırlıyım, beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan.'' dedi. A'râf 12)
İblis: '' Benim ,kuru bir çamurdan,biçimlendirilmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde etmem olacak şey değildir.'' dedi. ( Hicr 33)
Allah: '' Hemen in oradan,orada büyüklük taslamak ne haddine, haydi çık; Çünkü sen alçaklardansın!'' buyurdu. ( A'râf 13)
İblis: '' Dirilip kaldırılacakları güne kadar bana mühlet ver!'' dedi. (A'râf 14)
Allah''haydi mühlet verilenlerdensin'' buyurdu. ( A'râf 15)
İblis:'' Öyle ise andolsun ki, beni azdırmana karşılık bende onları saptırmak için her halde senin doğru yoluna oturacağım. ( A'râf 16)
Sonra Onlara önlerinden , arkalarından , sağlarından ve sollarından sokulacağım. Sen de çoğunu şükredici bulmayacaksın'' dedi. (Ar'âf 17)
Allah'' Çık oradan , yerilmiş , kovulmuş olarak! Andolsun ki onlardan her kim sana uyarsa , kesinlikle cehennemi tamamen s,z,nle dolduracağım. ( Ar'âf 18)
Hepsini Kuranın Türkçe Mealini alıp tek tek yazdım. Kopyala yapıştırmakla olmuyor bunlar. Her ayet doğru değildir. Ve çoğu değiştirilmiştir. Sapkınlığa sürüklemek için. Buda besbelli kanıtı. Saygılar.
Ve son olarak A'râf suresinde Şeytan ve Allahın konuşmalarından dolayı herkesin düşünceleri farklılaşa bilir. Bizler zaten İmtihan dünyasındayız. Şeytan varsa Allah var. Şeytan size vesvese verir. Bunu yap şunu yap diye uygulamaz. Ama Allah'ta doğru yolu gösteriyor. Ve Allah kullarının kendine ibadet edeceğini , şeytana uymayacağını bildiği için Şeytana izin veriyor. Eğer senin içinde varsa bir şeyleri yapmak şeytan bile bir bahanedir.
Siz Tövbe ettiğiniz zaman yeniden doğmuş gibi tertemiz oluyorsunuz. Sağ melek sevapları yazar , Sol melek günahları. Ve siz en küçük bir sevap işlediğiniz o vakit sizlerin amel defterine hemen o iyilik yazılır. Ama günah işlediğiniz zaman hemen yazmıyor günahlarınız . 24 saat içerisinde en küçük pişmanlık hissiniz oluyor ise günah yazmıyor size.
Allah her şeyin kolayını veriyor insanlara. En güzellikleri insanlara veriyor. Güzellikleri görmeyip sağdan soldan duyumlarla kafanızı karıştırıp farklı düşüncelere neden yoğunlaşırsınız ki..