Kur'an'a Göre Yaratılış?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
MechuL dostum demek istediğim şu ki, kuranı kerim de ki gerçek ile şuan ki islam ülkeleri arasında bizim ülke dahi hiç alakamız yoktur. :)

İslamiyete göre Allah bir gün melekleri ile birlikte iken durduk yere Adem'i yaratmak ister ve ''ben yeryüzünde bir Halife yaratacağım'' der. Melekler bu işten pek hoşlanmazlar ve ''kanlar akıtacak birini mi var edeceksin'' derler ve buna karşılık Allah da ''sizin bilmeyeceğinizi ben bilirim'' der(Bakara 30).

30. Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

Meleklerin uyarısına aldırmayan Allah, ’kuru çamurdan, değişken balçıktan’ iki eliyle(!) (Sad-75)

75. Allah! Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni meneden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin? dedi.

biçim verip (Secde-9)

9. Sonra onu tamamlayıp şekillendirmiş, ona kendi ruhundan üflemiştir. Ve sizin için kulaklar, gözler, kalpler yaratmıştır. Ne kadar az şükrediyorsunuz!

insanı yaratıp, ona kendi ruhundan üfler. (Hicr-26-28-29)

26. Andolsun biz insanı, (pişmiş) kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattık.
28. Hani Rabbin meleklere demişti ki: "Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım."
29. "Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan ütlediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!"

Daha sonra yarattığı insandan (ki bu insan Adem’dir), onun eşini yarattı. (Zumer-6)

6. Allah sizi bir tek nefisten (Âdem'den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'ndan başka ilah yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da (O'na kulluktan) çevriliyorsunuz?

Bu eşin adı batı dillerindeki karşılığı ’Eve’ olan ’Havva’dır. Kuran’da Havva adı geçmez, pek fazla da konu edilmez.

Adem’i yarattıktan sonra, meleklerle Adem’i bir araya getirip, hepsini imtihan eder. ’Eğer sözünüzde samimi iseniz, onların ismini bana söyleyin’ der. (’Onların ismi’ ne demektir bilinmez, çünkü Kuran bu konuyu açıklamıyor.) Melekler ’onların ismini’ bilmediklerinden cevap veremezler. Daha sonra Allah Adem’e dönerek; ’Ey Adem haber ver onların adlarını’ der.

Adem ’onların ismini’ şakır şakır söyler. Fakat Allah burada adaletsizlik yapmıştır, çünkü imtihandan önce ’onların ismini’ Adem’e öğretmiştir. (Bakara-31-32-33)

31. Allah Adem'e bütün isimleri, öğretti. Sonra onları önce meleklere arzedip: Eğer siz sözünüzde sadık iseniz, şunların isimlerini bana bildirin, dedi.

32. Melekler: Yâ Rab! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederiz, senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur. Şüphesiz alîm ve hakîm olan ancak sensin, dediler.

33. (Bunun üzerine: ) Ey Âdem ! Eşyanın isimlerini meleklere anlat, dedi. Adem onların isimlerini onlara anlatınca: Ben size, muhakkak semâvat ve arzda görülmeyenleri (oralardaki sırları) bilirim. Bundan da öte, gizli ve açık yapmakta olduklarınızı da bilirim, dememiş miydim? dedi.

Bu şekilde Adem’in daha üstün olduğunu ispatlayan Allah, bütün meleklerden Adem’in önünde secde etmelerini ister. Şeytan dışındakiler, Adem’e secde ederler. (Bakara-34)

34. Hani biz meleklere (ve cinlere): Âdem'e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.

Allah Şeytan’ın neden secde etmediğini sorduğunda, Şeytan gerekçesini söyler; ’beni ateşten onu çamurdan yarattın; ben ondan hayırlıyım.’ (Araf-12, Hicr-33)

12. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.

33. ( İblis: ) Ben kuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan yarattığın bir insana secde edecek değilim, dedi.

Daha sonra Allah ile Şeytan arasında geçen tartışma ise şöyledir:
’O halde in oradan. Senin haddine mi orada büyüklük taslamak! Hadi çık sen alçaklardansın.’ (Araf-13)
’Dedi: İnsanların dirileceği güne kadar bana süre ver.’ (Araf-14)
’Buyurdu: ’Süre verilenlerdensin.’ (Araf-15)
’Dedi: Beni azdırmana yemin ederim ki, onları saptırmak için senin dosdoğru yerin üzerine kurulacağım.’ (Araf-16)
’Sonra onlara; önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından musallat olacağım. Bir çoklarını şükreder bulamayacaksın.’ (Araf-17)
’Allah buyurdu: Çık oradan. Yenilmiş ve kovulmuş olarak. Onlardan sana uyan olursa yemin olsun ki cehennemi tamamen sizden dolduracağım.’ (Araf-18)

13. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu.

14. İblis : Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi.

15. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu.

16. İblis dedi ki : Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım.

17. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi.

18. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!

No Pasaran Kurani Kerimi Arapca Okudugum Gibi Mealinide Okuyorum. senin Paylastigin Uydurmalarinin Kesinlikle Dinimizle Alakası yok..

kafirler icin Yaşasın Cehennem!

MechuL dostum demek istediğim şu ki, kuranı kerim de ki gerçek ile şuan ki islam ülkeleri arasında bizim ülke dahi hiç alakamız yoktur. :)

Bu yönde bir sıkıntımız yok zaten hocam.
Ama ben sorularımın cevabını alamadım.
Ciddi olarak merak ettiğim için sordum o soruları.
Ateist bir arkadaş cevap verebilirse memnun olurum.

No Pasaranın başta paylaştığı meallerden bahsediyorum.

ama o tartışmanın amacında ki mealler. sunduğu bilgilerini bize paylaşıyor ve bize kendisinin haksız olduğunu dusunuyorsak tartışmaya buyrun diyor :) ama ön yargılarımızın tam dolu olmasından dolayı hep biz kazanıyoruz sanıyoruz fakat hep kaybeden biz oluyoruz :)

ama o tartışmanın amacında ki mealler. sunduğu bilgilerini bize paylaşıyor ve bize kendisinin haksız olduğunu dusunuyorsak tartışmaya buyrun diyor :) ama ön yargılarımızın tam dolu olmasından dolayı hep biz kazanıyoruz sanıyoruz fakat hep kaybeden biz oluyoruz :)

Tartışmanın olabilmesi için sanırım o meallerin gerçek hali olması lazım. Dedğim gibi meali herkes kendine göre yorumlayıp koyabilir. Bunlar yorumlanmış mealler gerçek mealler değil:)

Görüldüğü gibi Araf-12’den başlayıp Araf-19’a kadar olan bölüm, tamamıyla Şeytan’ın Allah’a (yani yaratıcısına) meydan okuması şeklindedir ve yüce yaratıcı böylesi küstah davranışa karşı hiçbir yaptırım uygulamamaktadır. Üstüne üstlük, öfkesini insanları cezalandırarak gösterir. Çünkü o ana kadar cehennem diye bir şey yokken, birdenbire cehennem ortaya çıkıverir. Bu diyalogda çok daha önemli bir ayrıntı daha vardır; henüz yaratılmış insan (Adem ve Havva - ’Sizi bir tek canlıdan yarattı; sonra o canlıdan onun eşini vücuda getirdi...’ Zumer-6) Allah’ın yanındayken (yani henüz Cennet’ten kovulmamış), bu tartışma içinde birçok insanlardan bahsediliyor. Allah da daha ortada olmayan insanları da, cehenneme dolduracağını söylüyor! Bu iki anlama gelir ya bu olaylar cennette yaşanırken dünyada zaten insanlar vardı ya da Allah ile Şeytan ilerisi için aralarında planladıkları olayı, kimseye sezdirmeden dramatize ediyorlar... Çünkü büyük bir güce sahip olan Allah’ın, kendi yarattığı bir yaratık karşısında bu duruma düşmesi ve durup dururken cehennemden bahsetmesi, ayrıca ’yeryüzüne bir halife yaratacağını’ (Bakara-30) söylemekle kurgulanmış bir plan hakkında kopya veriliyor gibi...

Hikayenin sonrası malum; Allah Adem ve Havva’ya Cennet’te yaşamalarını, fakat bir ağacın meyvesinden uzak durmalarını söyler. Kovulmasına rağmen her nasılsa hala Cennet’te bulunan Şeytan, onları kandırıyor ve yasak meyveden yemelerini sağlıyor. Çok kızan Allah her ikisini de ’birbirlerine düşman olarak’ (nedense!?) indiriyor. (Araf-24) İyilik ve güzellik Tanrı’sı insanları (yoksa sadece kadınla erkeği mi?) peşinen birbirine düşman olarak dünyaya, ölümlüler olarak gönderiyor.

İnanmıyor olabilirler ancak bu kadar alaycı bir yazı yazılamaz.
İnanmıyorsun ama alaycı bir şekilde yazı yazabiliyorsun.
Bırakın lütfen bu işleri inanmıyor isen inanmadıklarınla kal.
Bizim için yüce olan Kuran-ı Kerim'i kirli emellerinize alet etmeyin lütfen.
Hakikaten içten bir yazı olsa derdim ki araştırıyor ve bilgilenmek istiyorlar derim.
Ancak yazının bu kısmını okuduktan sonra tavırlarını çok iyi sergiledikleri ap açık bellidir.
Sizlere inanmadıklarınız ile mutluluklar dilerim.
Kolay gelsin.

Yaratmak, Yoktan var etmek Allah'a mahsustur..

Neden herkes etiketleniyor?
Gereksiz başıboş tartışmalarınızı görmek zorunda mıyız?
Kim neye inanmak düşünmek istiyorsa bırakın kendileri karar versin.
İşiniz gücünüz yokmu sürekli şu paylaşım ortamında ortamı germek insanların düşüncelerine inançlarına kararlarına bir sürü laf ediyorsunuz.
Yeter artık yav bırakın artık kim neye nasıl inanıyorsa kendisi karar versin.
Bu nedir yav böyle ne kadar meraklısınız her konuda gereksiz tartışmalara.

No pasaran'ın sunduğu verilerde sorun yok bence sonuc kısmını tartısmak gerekirken niye meallere takılmıs durumdasınız sorun meallerin yorumlanıs seklinde degil mi ben mi idraksızım?

No pasaran'ın sunduğu verilerde sorun yok bence sonuc kısmını tartısmak gerekirken niye meallere takılmıs durumdasınız sorun meallerin yorumlanıs seklinde degil mi ben mi idraksızım?

Sence bence diye bir durum olamaz bu mealler yorumlanmış şekilde diyanetin ve no pasaranın paylaştığı arasında dağlar kadar fark var. Sonuc kısmında zaten inanmak istemeyen kendine göre yorumlamış neyini tartışıcaz. Tarafsız bir şekilde paylaşılmış olsaydı her şekilde tartışılırdı zaten.

Sevgili EkSen

Karmaşık mesajlar yazarak kurnazlık ediyorsun ama kusuruma bakma lütfen, yemez. Sana ayetleri tek tek sunuyorum, diyanetten kaynak belirterek.

Mealleri yanlış olduğunu söyleyenler doğrusunu söylemiyor. Laf kalabalığı yapıp kaçıyor. Tartışacaksanız tartışın, aksi halde demagoji yapılmasın lütfen.

Bakara 30 dan 34 e kadar olan kısım şöyledir :

30 - Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

31 - Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi. bkz

32 -Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler. bkz

33-Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?” dedi. bkz

34-Hani meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu. bkz

Araf 12'den 19'a kadar olan kısım için :

12 - (Allahû Tealâ) şöyle buyurdu: “Sana (secde etmeyi) emrettiğim zaman, seni secde etmekten men eden nedir?” İblis: “Ben ondan hayırlıyım,beni ateşten ve onu nemli topraktan (balçıktan) yarattın.” dedi. bkz

13 - Allah, “Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın” dedi. bkz

14- Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver.” bkz

15 - buyurdu ki: hâydi mühlet verilenlerdensin (Elmalılı Hamdi bkz)

16 - (İblis): “Bundan sonra, beni azdırman sebebiyle, mutlaka Senin Sıratı Mustakîmin'e onlara karşı (mani olmak için) oturacağım.” dedi. bkz

17 - "Beni azdırdığın için, and olsun ki, Senin doğru yolun üzerinde onlara karşı duracağım; sonra önlerinden, ardlarından, sağ ve sollarından onlara sokulacağım; çoğunu Sana şükreder bulamayacaksın" dedi. bkz

18 - (Allahû Tealâ): “Kınanmış (hor görülmüş) ve kovulmuş olarak oradan çık!” dedi. “Elbette onlardan kim sana tâbî olursa, mutlaka sizin hepinizden cehennemi (tamamen) dolduracağım.” (bkz)

19 - "Ey Adem! Sen ve eşin cennette kalın ve istediğiniz yerden yiyin, yalnız şu ağaca yaklaşmayın yoksa zalimlerden olursunuz." bkz

Evet, itirazı olan şimdi?
Mümkünse neye itirazı olduğunu da tutarlı şekilde yazılmasını rica ediyorum.

Gerçek meallerler diyerek aslında tefsirleri kastettiğinizin farkında mısınız acaba? Meal ayetin birebir, yorumlanmamış halidir.

Ve nitekim ayetin birebir halinden yorum yapılmış konuda herhangi bir tefsire başvurulmaksızın.

Ben bir anormallik göremiyorum.

tek kelimesini dahi okumadım!! acıyorum sadece

Konunun alaycılık içermediğini söylemek yanlış olur nitekim insanlara hoş görünmeyen kısımda bu iğneleyici üsluptu. Kapı buraya 1. yoruma çıkıyor sonuç olarak. Tarafsız demeyelim sizin için sorgulama yolundaki her adım kafirliğe giden adımdır. Birbirimizi kandırmayalım boşuna.

Geri