Küfür küfür müdür, yoksa bir kültür mü?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Freud'un sıkça alıntılanan "kavga etmek yerine küfür eden ilk kişi uygarlığın kurucusudur" sözüyle tartışmaya açalım.

Küfür bir kültür müdür?
Küfrün ataerkili beslediğini düşünüyor musunuz?
Küfre karşı nasıl bir tavır alınmalı?
Hayatımızdan çıkarmalı mı, yoksa mümkün mertebe kullanmalı mıyız?
Yoksa dişil cinsiyeti hedef alan eril ve cinsiyetçi küfürleri ayırmalı mıyız?

Size küfür eden kişiye teşekkür edip sırtını sıvazlamak suretiyle " helal be nasılda sövdün krdşm adamsın " deyip kısa bir şok anı yaratabilirsiniz ; söven kişi silkelenip şoku atlatana kadar onu pıçaklayın.

Tşkler yakşamlar.

Freud'un sıkça alıntılanan "kavga etmek yerine küfür eden ilk kişi uygarlığın kurucusudur" sözüyle tartışmaya açalım.

Küfür bir kültür müdür?
-Küfür dilimiz zengindir. Evet, bir kültürdür.
Küfrün ataerkili beslediğini düşünüyor musunuz?
-Ataerkili besliyor ama aksine küfürler de kültüre katılabilir.
Küfre karşı nasıl bir tavır alınmalı?
Küfrü kullanmanın yeri ve zamanı vardır. Ben nadirden de az kullanan biriyim, argo ile dilim yakındır. Küfürü pek sevmem, ama abartmadan kullanana bir şey demem.
Hayatımızdan çıkarmalı mı, yoksa mümkün mertebe kullanmalı mıyız?
-Nasıl kullanacağımızı bilsek yeterli. Psikolojik rahatlama aracı olabiliyor bazen.
Yoksa dişil cinsiyeti hedef alan eril ve cinsiyetçi küfürleri ayırmalı mıyız?
Neden ayıracaksın?

İlk küfürü kim etti :]

Sub Kulture (Yozlaşmış Kültür veya yozlaşma kültürü)
Küfürü çaresiz veya aciz insanlar eder. Kime eder? Güç kullanamadığına eder.
Kime güç kullanamaz? Arkası güçlü olana.
Kimin arkası güçlü? Birlik olnanın arkası güçlü.
Kim güçsüz? Kimsesiz ve yersiz olan.
Güçsüz olana, küfür de dahil, her şeyi yaparlar.
Atalarımız şunu demiş: "Her Horoz Kendi Çöğlüğünde Öter" Ve aynen öyle. Yersiz, yurtsuz ve kimsesiz kaldığınızda, her it sizi kovalar. Bir yiğit bile çıkmaz size arka.

Küfre sarılan insanla sohbet etmeyi hiç sevmem. Şahit olduğumda ilişiği keserim. Bana göre özgüvensizliktir. İki kelimeyi bir araya getiremeyen insan, evvela sesini yükselterek haklı çıkmaya çalışır, sonra da küfür ederek. Bir de küfürü bağırarak ediyorsa gör sen rezaleti.

Küfür küfürdür.Küfrün, kültürü olmaz.Saygısızlığın hiçbir kültürde yeri yoktur.Benim için bu bir saygısızlık.
Küfürü espri kılıfına sokanlar da var.Espiri dedigin,yaratıcı bir zekanın ürünü olmalı.Ezberlenmiş sokak dilinin değil.
Beyniyle degil de,sadece ağzıyla konuşan insanların en çok tercih ettiği muhabbet türü.
Hiçbir küfür türü benim kabul edeceğim bir hal değil.Özellikle kadınların bu ağızla konuşması beni daha da utandırıyor.O tarz ortamlarda bulunmamaya çalışırım.

Bir söz var çok severim..

Edebim yetmez edepsizlik edene, susmak en güzel cevapmış, edebi elden gidene..

Küfür nedir? Öncelikle net tanımında uzlaşılması lazım yoksa farazi konuşmuş oluruz.

Toplumsal hayattaki rolü nedir, insan psikolojisine olumlu / olumsuz etkisi varmıdır?

Bir rahatlama aracımıdır? İnsan bazen kendini rahatlatmak için bile söylüyor.

Küfür küfür müdür kültür müdür bilmiyorum ama başkası yapınca şiir gibi duran şeyler biz yapınca neden küfür gibi oluyor onu tartışalım. :mrslkm:

Peki her küfür eden insanın kelime haznesinin sadece o küfürlerden ibaret olduğunu varsaymak? Hz. İsa ya sormuşlar, ölüyü diriltmekten daha zor bir şey var mı? diye, Hz. İsa da, anlamayana anlatmak demiş. İşte tam bu sırada bu bahsi geçen insana bazısı susarak cevap verir, bazısı küfür ederek çünkü artık anlatmanın, yırtınmanın bir manası yok, ben o küfür edenim.

Ayrıca şunu da yazmak isterim çok seviyorum ve çok dillendiriyorum;

[ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO][ARGO]Can Yücel'e demişler ki şiirlerinde çok küfür ediyorsun, etme. Can Yücel de; usulsüz, ulan bu kadar **Spam/Adversiting** çocuğunu nasıl anlatırım küfürsüz? demiş.[/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO][/ARGO]

Tapatalkta argo butonu yok, sayenizde mütemadiyen küfürleniyorum. Yakında bana da çok olağan gelmeye başlamasından korkuyorum. [Argo] [emoji255][emoji255]buraya çiçekler iliştiriyorum[emoji255][emoji255] sizler yine de sessiz kalmayı tercih edin [Argo][emoji850]

Konu öyle bir dille açılmış ki içeri gidip papyonumu taktım. Efendim küfür, Allah'a şirk koşmak anlamında kullanılır daha çok. Dinden çıkarır.

küfür hoş değil

zekı ınsanlar yapmalı bu seyı dokundurup çekmelı

salt küfür çirkin

okkalı bır tokat gıbı acıtmalı ama kufur olduğu ıspatlanamamalı

Ciddi yorum yapacaktım Allah’ın kürdü Lanet cinsiyetçilikten falan bahsedince yarıldım jsrjsjdjsj
İzmir’e gidince tam papyonlu kürt oldu bu çocuk xd

Geri