Köyde Yaşamak İstermiydiniz ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
köy denince benim aklıma anadolunun kırsal daglık taşlık tek ağacı olmayan 30-40 haneli kerpiçten yapılmış evleri, çamurlu yollarla bezenmiş yolları bol tezek aromalı atmosferi geliyor.
şimdi denize nazır içinde villa yapılmış asfaltlı yolları olan, içinde marketinden kafesine ayakkabı tamircisinden bayan kuaförüne olan bir yere köy diyemiyorum.
Sakaryaya gittin mi hic oranin koyleri Avrupa koylerinden daha muhtesem. Dumduz alanda yol boyunca bahcesi suslu cicekler yesillik icinde evler. Asik olursun o derece. Samsun koyleri cok daglik alanlar mesela benim hosuma gitmiyor duzensizlik, bahce suslemek ozen gostermek yok bizim koylerde. Oysa bahcesi guzel olanin her seyi guzel oluyor. Bahce onemli...

köy denince benim aklıma anadolunun kırsal daglık taşlık tek ağacı olmayan 30-40 haneli kerpiçten yapılmış evleri, çamurlu yollarla bezenmiş yolları bol tezek aromalı atmosferi geliyor.
şimdi denize nazır içinde villa yapılmış asfaltlı yolları olan, içinde marketinden kafesine ayakkabı tamircisinden bayan kuaförüne olan bir yere köy diyemiyorum.
Burada sadece market var. O kadar gelişmiş değil. Cafe yok. Denizi var işte bir de. Muz, avokado vs yetiştiriyor köydekiler de.

Sakaryaya gittin mi hic oranin koyleri Avrupa koylerinden daha muhtesem. Dumduz alanda yol boyunca bahcesi suslu cicekler yesillik icinde evler. Asik olursun o derece. Samsun koyleri cok daglik alanlar mesela benim hosuma gitmiyor duzensizlik, bahce suslemek ozen gostermek yok bizim koylerde. Oysa bahcesi guzel olanin her seyi guzel oluyor. Bahce onemli...
sakarya da bulunmadım ama konya da cihanbeyli/kulu köylerini gezebildim. çoğu avrupada yaşayan bu köylülerin yazları 2-3 aylığına geldikleri bu yerlere villalar yaptırdıklarını gördüm.

• Beğen
Tepkiler: W
Bizim köyde evler hepsi bahçeli ve kerpiç evlerdi. Köyde herkes tarımla ve hayvancılıkla uğraştığı için de tezek kokusu illaki vardı. Çocukluğum böyle bir köyde geçti. Çocukken tabi bunların hiç biri sizi ilgilendirmediği için sadece oyun oynayıp gezip dolaştığınız için herkes köy der mubtemelen. Ama şu an ki yaşınızda köye gidip köy işleriyle kimse uğraşmak istemez, kimse konfor alanından çıkmak istemez. Bayram zamanları memlekete gidip taş çatlasın 1 hafta kaldıktan sonra şehre döndüğü gibi “ohh bee cafe latte keyfi” diyenlerden görüyoruz. O yüzden yan gelip yatmakla da köy hayatı idame ettirilmez. Çocukluğunuzdaki köy hayatını şu ana indirgeyip yaşayamazsınız.

Tandırda yapıyorlar kendileri genel de ayrıca senin ne işin var köyde kjkhjh gizli köylü müsün yoksa jhkhjvkv
Gizli ne alaka alenen bağırıyorum benim köyüm ozanlarin çıktığı bir köydür iç Anadolu'nun bir köyüdür ve çok severim daimi yaşami kaldiramayabilirim fakat uzun süre kalmak isterim insan dogada huzur buluyor.

Aynen, bizim evde tandır vardı. Tandırda 20-30 tane vurup teyştte üstünü kapatırlardı. Daha sonra günlük miktarında çıkarttırıp yerdik. :)
Hatırlatma için teşekkürler :)
Aynen .....ekmek bittikten sonra da anneannem tandira balık vururdu "kefal" işte turkudeki balık tendirde tam olarak bu ;qqw

Benim çocukluğum hep köyde geçti ama sadece yazları.
Rahmetli dedem toprak ağasıydı, devasa fındık bahçeleri vardı.
Sabah uyanır dereye koşardım, şarıl şarıl su sesi ve deredeki minnak balıkları izlmek hoşuma giderdi.
Ahırın yanında folluk vardı hergün kontrol ederdim tavuk yumurtlamış mı diye.
İki yumurta varsa birini bırakır diğerini alırdım.
Bir yumurta varsa almazdım, alırsam tavuk başka yumurtlamayabilirdi.
Sabahları ağaçlardan yayılan tertemiz oksijeni iliklerinize kadar hissediyordunuz.
Dedem her bahçesine elma, armut, üzüm, ceviz, incir, taflan daha ne varsa ekmiş zamanında dalından taze taze yerdik meyveleri.
Odun sobasında ekmek yapılırdı.
Ev yapımı peynir, tereyağı yerdik.
Ahırda sağılan ineklerden taze süt gelirdi hergün.
Dayımın kovan arılarından bal alırdık kahvaltı için.
Köyde yaşamak istenmez mi ya.
Köyümü seviyorum.

Ha ama bana sorarsaniz şimdi Muğla'nın bir yerinde küçük bahçeli bir evde ölene kadar yaşarım Ankara'yı sadece Muğla için terkederim aşığım oraya..

Geri