Köyde Yaşamak İstermiydiniz ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Arada bir gitmeye iyi ama ben yaşayamazdım iyi ki eski zamanda yaşamamışım diye dua ediyorum. İş zor gelir bana o yüzden yapamam diyorum

Yok yaşamayı istemiyorum en azından şimdilik, git gel yapıyorum
İleride yaşlanınca bilemiyorum tabisi sjfh

Isterdim ama gelirim guzel olursa

Köyde doğdum ve büyüdüm. Yaşlılığımı yine köyde geçirmek ister miyim? Hayır, boğar beni bir süre sonra.

Ben severim köy hayatını, Sinop muhteşem mesela yaşarım.

Dr. Ece Aynur Onur diye biri var bu hayatta. Çoğularının rüya gibi gördüğü bir kariyeri bırakıp memleketi olan Burdur'a dönüyor ve çiftçilik yapmaya başlıyor. Traktör sürerken bir kayıt yapıp sosyal medyaya atıyor. İzlenmesini tavsiye ederim. Kendisi bu videoda “Ben bir askeri antropoloğum, Amerika’dan doktoralı, bol ödüllü. Yani bir savaş, ordu uzmanıyım. Bu yüzyılın susuzluk ve gıda savaşlarına sahne olacağını ön gördüğüm için Türkiye’ye, memleketime Burdur’a döndüm. Köylüyseniz bununla gurur duyun, topraklarınızı terk etmeyin." diye çağrıda bulunuyor.

Temiz su sorunu yaşıyoruz. Temiz gıda sorunu yaşıyoruz. Temiz hava sorunu yaşıyoruz. Güçsüz, zayıf, kısır, zekasız, hastalıklı, ruhsuz, tepkisiz, ahlaksız, davasız, başarısız, hedefsiz, iddaasız insanlara döndük. Dünya son beş senede depremler, yangınlar, virüsler, savaşlar, doğa felaketleri ve hatıra gelmeyen nice olaylar yaşadı. Biz insanlar yarın başımıza ne gelecek bilmiyoruz. Dünya nelere gebe bilmiyoruz.

Yakın gelecekte köye yerleşmeyi düşünüyorum. En azından, en azından... Ekmeği, eti, sütü, yumurtası, yağı, balı, unu, sebzesi, bakliyatı, meyvesi, havası, suyu, dağı, bayırı. Ne yediğimi, ne içtiğimi, nasıl yaşadığımı bilirim en azından. Köye yerleşmek artık büyük lüks. Şehir hayatını özendirerek nüfusu belli noktalara topladılar. Dağ bayır bomboş. Köye dönüp, belirlediğim bir üretimi başlatıp orada devam etmek istiyorum. Bir baba olarak önce aileme, sonra çevreme, sonra ülkeme faydalı bir sistem kurma fikri çok hoşuma gidiyor. Algın öyle açık olacak ki, her türlü felaket veya savaşa karşı en iyi tedbir ve donanımla hazır olmak gerekiyor. Bir ark suyu ile kendi elektrik enerjini anında kurmaya hazır olmalı. Araç bakım onarım, at binme, silah kullanma, soğuğa dayanıklılık, uzun mesafe koşu veya yürüyüş, doğada hayatta kalabilme gibi konularda bilgili ve tecrübeli olmak gerekir. Baktığında günümüz koşullarına göre bunlar masal gibi geliyor ama gerçekten isteyen yapar. Rahmetli babamı yeni kaybettim. Bu hayallerimin en büyük kısmını o halletti. Köyümüzde kocaman otantik bir ev yapıp bıraktı. Galiba bize kalan işlerimizi halledip dönmek. Büyük şehirde yıl sonuna kadar işimiz kaldı. Sonrası baba ocağı olacak inşallah.

Son düzenleme:
bundan sonra yaşayacağım tek köy,bakırköy.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
arkadaşım bak, kendi aklının tuzaklarına düşüyorsun. düşme.doğduğun köy b*k gibiydi. oradaki bazı yaşantıları, daha çok da çocukluğun yüksüzlüklerini özlüyor, köyü özlediğini sanıyorsun. eskiden dünya/ülke/hayat daha güzel filan değildi.

aegish'in dediklerinin tam tersi de var. moral bozmayın. tavuk, kedi, köpek dışında hayvan olmayan, köy sınırlarına dahil iki özel bir halk plajına sahip olan, ormanla iç içe, doğalgazı olan, halk otobüslerinin saat başı sefer yaptığı, internet hızının şehir merkeziyle aynı olduğu köy de var. beklerim.
Yozgatta yaşamak istemem.
köy var köy var şimdi, @yoSun 'un yozgat'taki bilmem ne köyüyle benim köy aynı olamaz.

Anamın köyü yazlık tatil köyü kıvamında denize sıfır sayılır. Ancak köy hayatı sadece 10-15 gün iyi gelir. Şehre alışan birini sıkar.

köy denince benim aklıma anadolunun kırsal daglık taşlık tek ağacı olmayan 30-40 haneli kerpiçten yapılmış evleri, çamurlu yollarla bezenmiş yolları bol tezek aromalı atmosferi geliyor.
şimdi denize nazır içinde villa yapılmış asfaltlı yolları olan, içinde marketinden kafesine ayakkabı tamircisinden bayan kuaförüne olan bir yere köy diyemiyorum.

Geri