Dr. Ece Aynur Onur diye biri var bu hayatta. Çoğularının rüya gibi gördüğü bir kariyeri bırakıp memleketi olan Burdur'a dönüyor ve çiftçilik yapmaya başlıyor. Traktör sürerken bir kayıt yapıp sosyal medyaya atıyor. İzlenmesini tavsiye ederim. Kendisi bu videoda “Ben bir askeri antropoloğum, Amerika’dan doktoralı, bol ödüllü. Yani bir savaş, ordu uzmanıyım. Bu yüzyılın susuzluk ve gıda savaşlarına sahne olacağını ön gördüğüm için Türkiye’ye, memleketime Burdur’a döndüm. Köylüyseniz bununla gurur duyun, topraklarınızı terk etmeyin." diye çağrıda bulunuyor.
Temiz su sorunu yaşıyoruz. Temiz gıda sorunu yaşıyoruz. Temiz hava sorunu yaşıyoruz. Güçsüz, zayıf, kısır, zekasız, hastalıklı, ruhsuz, tepkisiz, ahlaksız, davasız, başarısız, hedefsiz, iddaasız insanlara döndük. Dünya son beş senede depremler, yangınlar, virüsler, savaşlar, doğa felaketleri ve hatıra gelmeyen nice olaylar yaşadı. Biz insanlar yarın başımıza ne gelecek bilmiyoruz. Dünya nelere gebe bilmiyoruz.
Yakın gelecekte köye yerleşmeyi düşünüyorum. En azından, en azından... Ekmeği, eti, sütü, yumurtası, yağı, balı, unu, sebzesi, bakliyatı, meyvesi, havası, suyu, dağı, bayırı. Ne yediğimi, ne içtiğimi, nasıl yaşadığımı bilirim en azından. Köye yerleşmek artık büyük lüks. Şehir hayatını özendirerek nüfusu belli noktalara topladılar. Dağ bayır bomboş. Köye dönüp, belirlediğim bir üretimi başlatıp orada devam etmek istiyorum. Bir baba olarak önce aileme, sonra çevreme, sonra ülkeme faydalı bir sistem kurma fikri çok hoşuma gidiyor. Algın öyle açık olacak ki, her türlü felaket veya savaşa karşı en iyi tedbir ve donanımla hazır olmak gerekiyor. Bir ark suyu ile kendi elektrik enerjini anında kurmaya hazır olmalı. Araç bakım onarım, at binme, silah kullanma, soğuğa dayanıklılık, uzun mesafe koşu veya yürüyüş, doğada hayatta kalabilme gibi konularda bilgili ve tecrübeli olmak gerekir. Baktığında günümüz koşullarına göre bunlar masal gibi geliyor ama gerçekten isteyen yapar. Rahmetli babamı yeni kaybettim. Bu hayallerimin en büyük kısmını o halletti. Köyümüzde kocaman otantik bir ev yapıp bıraktı. Galiba bize kalan işlerimizi halledip dönmek. Büyük şehirde yıl sonuna kadar işimiz kaldı. Sonrası baba ocağı olacak inşallah.