Köyde Yaşamak İstermiydiniz ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
köyüm yok galiba :( kayalar, şehir statüsündeymiş herhalde o dönem, bilmiyorum. şimdi de kozani'ye bağlı bir ilçe diye okumuştum. basit bir dört işlemle ldldk düz hesap yüz yıldır filan izmirdeyiz (climax, izmir'de olduğumu söylemiş miydim djkds)... ailenin, trabzon ayağı da, kısa bir süre dışında hep merkezde oturmuş. e-devlet beni doğruluyor....
inş. müstakbel sevgilimin ya da kocamın bir köyü vardır fkjsk tecrübe etmek isterim.......
işin şakası bir yana bir dönem iş icabı, ankara köylerini gezdim, çok ilkel olanı da var, yayla evi gibi olanı da var. çok bir yer bilmiyorum ama gördüğüm üc-bej ege ve karadeniz köyünün güzel olduğunu düşünüyorum. yine de, ilelebet yaşanır mı bilmiyorum, zannetmem. yine de, yaşamımın bir yerinde denizi olan bir şehrin fazla kalabalık olmayan bir köşesine çekileceğim, bundan eminim.

Şehirde doğup uzun bir müddet şehirde yaşayan bir insanın köyde yaşamasının önündeki en büyük engel şehrin getirdiği konfordan mahrum olma falan değil direkt köylünün kendisidir. Köylünün kafası farklı çalışır ve bir şehirlinin o köylü kafasını anlaması bana göre pek mümkün değildir. Köyün havasına, suyuna diyecek yok. İnsana dinginlik veriyor ama şu köylüler olmasa. lol.

Köylüyü bir kenara bırakıp köyün kendisine ve köyün yükümlülüklerine gelirsek köyün sorumlulukları öyle şehirdeki gibi ertelenecek, uyuşuk bir halde yapılacak türden değil. Bağı, bahçesi, hayvanı, yazı, kışı derken köy insana bitmez bir sorumluluk yüklüyor. İşin kötü yanı bir cenazen veya düğünün olması bu işlerin ertelenmesi için bir bahane de değil. Bütün bunlar birleşince köy benim için kısa süreli bir kaçamaktan öteye gidemiyor. Doğayı ve doğada vakit geçirmeyi her ne kadar sevsem de köyde yaşamak fikri benim için pek realist değil.

Son düzenleme:
Köy'de bir hafta sonu evi güzel olur.

Ama köyde yaşamak?

Dayımlar besicilik yapıyor. Devletin verdiği bir desekten yararlandılar. Her sabah saat 05:00 te kalkıyorlar, akşam 19:00 işleri bitiyor. Haftanın 7 günü ve yılda 12 ay boyunca. Fatih kaçmış diye duydum. Dayım şimdi bu işlerin başında tek başına kaldı.

Köy hayatı çok emek ister.

(Beni de bir Boğa danaları seveyim derken haşat etmişti. Unutulmaz bir anı. Hayvanın boyun kasları çok güçlü. Beni havaya savurdu. Sonra da yerde deşmeye çalıştı. Bir hafta yatmıştım.)

İnsanlardan izole, doğayla iç içe bir yerde yılın yorgunluğunu atmak için bir süre kalabilirim. Kesinlikle tedavi edici özelliği olduğuna inanıyorum. Daimi yaşamak durumunda kalsam denize ve şehire yakın olması durumunda tercih edebilirim, belki. :)
Deniz olmayan hiçbir yerde ben de yaşayamam.

köy domatesi atayım size. domates mi yoksa dünya dışı yaşam formu mu orasını size bırakıyorum.

Hormonlu bu. Kimyasal çok verilmiş galiba.

Köyleri severim.Fakat şehirde doğan, büyüyen bir olarak köyleri sadece tatil amaçlı severim.O da on beş gün kadar

köy domatesi atayım size. domates mi yoksa dünya dışı yaşam formu mu orasını size bırakıyorum.

Kahkaha attım ya kelebek desem değil çiçek desem değil eken çok karışık duygulardaymış Sjsjs

köyde yaşamayı isterim önümdeki tek engel bekar olmak. kırsal bölgede ticari olarak gelişebileceğimi düşünüyorum, kışları çok kar yağıyor ama bu da fırsata çevirilip 2 ay güneye inilebilir.

güneş görmeyen topraklar..

Screenshot_20210824-122257_Facebook.jpg

iki yıl sonra
buralardan gideceğim
ege akdeniz diyordum ortalık karışık
durun bakalım ne olacak

köyde yaşarım ama köyde anne babayla yaşamam. resmen iliğimi sömürdü karı koca. bi derede çamaşır dövdürmedikleri kaldı. yazık.................
bi de baba diyor ki "derin seneye gelirken bağ makası getir daha kolay budarsın üzüm asmalarını."
nE? dkfjjfkfjfjfjfk
geleli 2 hafta oldu korkumdan aramadım hala glfkfkfkfkfk

hem ben almancıyım ark lar. köy yerine bi havuzlu villa, kapı önüne bi cip çekerim. ve buna köyde yaşamak derim. ağlarsınız..........
döfmfmfkgfkkf

• Beğen
Tepkiler: W
Köy demek tandır ekmeği demek :((
Köy demek her yemek ortasında hamurişi ve datlı demek.((
Köy demek kuzune içerisine pattis atmak demek..:((

Bunları toplayınca kilolarca kilo demek..Yooo ben yapamam ı ıhh ben yapamam hayır yapamam yapama yapamam.f

Köy yaşantısına yabancı değilim, fakat o yükün altına girer miydim emin değilim...Sonuçta sürekli tarlada ve iki öğün ahırdasın...Yemeği evi bunlarda cabası..

Geri