Komplo teorilerinin toplum ve ruh sağlığına olumsuz etkisi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
insanlık benden ibaret değil akabinde ben her iklimde ve rakımda yaşarım. biz bu dağlarda boşuna gezmedik babayiğit.ghlfhs
Tamam sen rahat ol... Evlilik planları yapınca hayatın tozpembe gelmesi normal... Merak etme, hemen olacak değil zaten.:)

Komplo teorisyenlerine ciddi yaptırımlar ya da hapis cezası gelmedikçe bu bilgi kirliliği önlenemeyeceği gibi insanların sağlığı ile de oynamaya da devam edecekler.

Güneş kremlerinin aslında sağlıksız olduğunu ileri süren yeni bir komplo teorisi, sosyal medyayı kasıp kavuruyor.

Güneş kremlerinin aslında ilaç şirketleri tarafından yaratılan bir "tezgah" olduğunu savunanların başında, "Tan Man" adıyla bilinen sosyal medya fenomeni geliyor.

Tan Man, Instagram hesabındaki paylaşımlarda, koruyucu kremlerin çevreye ve insan vücuduna zararlı olduğunu öne sürerek, takipçilerine krem kullanmadan "doğal şekilde" güneşlenmelerini tavsiye ediyor.

Britanyalı spor koçu James Middleton da Twitter'daki gönderilerinde, Güneş ışınlarının sağladığı D vitaminlerinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, otoimmün hastalıkları önlediğini, bunun da ilaç şirketlerinin işine gelmediğini savunuyor.

Öte yandan Harvard Üniversitesi'nde geçen yıl yapılan araştırmada, D vitamininin otoimmün hastalıkları kesinlikle önlediğine dair yaygın kanının doğru olmadığına işaret edilmişti. Çalışmada, D vitamini takviyesi alan 1000 kişiden yalnızca 9.5'inde otoimmün hastalık görülmesi riskinin azaldığı tespit edilmişti.

İspanya'daki Pedro Jaén Group adlı klinikten dermatolog Gonzalo Segurado da ülkenin önde gelen gazetelerinden El Pais'e "Güneş kremi kullanmadan ‘sağlıklı bronzlaşmak' diye bir şey mümkün değil" dedi.

Seguardo, bronzlaşmanın insan derisinin Güneş ışınlarına karşı uyguladığı bir savunma mekanizması olduğuna dikkat çekerek, "Kendinizi gerektiği şekilde korumalısınız" ifadelerini kullandı.

Komplo teorisyenleri arasında ultraviyole ışınlarla cilt kanseri arasında bağlantı olmadığını iddia edenler de var.

ABD'li osteopati uzmanı Dr. Joseph Mercola, Twitter'daki paylaşımında Güneş'ten gelen zararlı ultraviyole ışınlarla cilt kanseri arasındaki bağlantıyı "mit" diye niteledi. Mercola, Kovid-19 aşısı karşıtı komplo teorilerine verdiği destekle de ünlenmişti.

Yüksek D vitamini, otoimmün bir hastalık geliştirmeyi neredeyse imkansız hale getirir. Bu durum ilaç şirketlerini ve sağlık sektörünü iflas ettirecektir. Bir dakika durup düşünün. Güneş'in kötü olduğuna inanmanızı istiyorlar.

Öte yandan Cilt Kanseri Vakfı'nın sitesinde paylaşılan bilgilerde, her gün güneş kremi kullanmanın, en agresif seyirli cilt kanseri melanomun görülmesi riskini yüzde 50 oranında azalttığı belirtiliyor.

Buna göre koruyucu kremler, cildin orta ve dış katmanlarını oluşturan skuamöz hücrelerde gelişen yaygın bir cilt kanseri olan skuamöz hücreli karsinomun görülmesi riskini de yüzde 40 oranında azaltıyor.

Kaynak

Komplo teorilerinden ziyade paylaştığı, yaydığı bilgiler üzerinde ihtisas yapmamış, hayatında bir kez bile ansiklopedi kokladığı şüpheli, aktivist tiplemeli insanlar daha büyük tehlike bence. En basitinden internet hakikaten tam bir çöplük. Yakın tarihte at gribiyle ilgili korkunç düzeyde yalan yanlış haberler, bilgiler paylaşılmış bunun üzerinden ticari amaçlar güdülmüştü. E insanlar da pek sorgulamıyor tabi. Bi tane saçma sapan bi prof. ücretli palavra saçıyor, insanlarda sırf mentalitesine hitap ediyor diye paylaşıp paylaşımın altına da ilgili prof. u yazıyor. Maksat koskoca prof.tan iyi mi bileceksiniz algisi. Veganlikla ve sokak köpeği sorunları ile alakalı paylasimlarda bu tarz bilgi kirliliklerine çok şahit olduk.
Hangi yıl hatırlamıyorum. Bir tane prof demişti ya şarbonu anlamak için koklamanız gerek diye. -Ki şarbonun en öldürücü bulaşma yolu solunumdur-
Insanlara yüklenen anlamı abartmamak lazım .Ozellikle sağlık, hukuk para gibi konularda copy paste internet bilgilerine paylaşanın ünvani ne olursa olsun dikkatli olun.

Şarlatanlık yapan kişilerin varlığı inkar edilemez ve çoğu da internet ya da TV üzerinden kitlelere ulaşıyor.
Bilinçli olmak isteyen insanlar zaten sağlıkla ilgili konularda yakın çevrelerinde, güven duydukları uzmanlardan görüş almalılar.
Kemoterapi konusunda yaratılan bilgi kirliliği yüzünden çoğu insan kanser tedavisine bile çekimser yaklaşabiliyor.

Güneş kremi kullanmadan kışın bile sokağa çıkılmaz ve bu tip bilgilere asla itibar edilmemelidir.

Durumum yoktu okuyamadım arkadaşlar. Direkt olarak başlığa bakıp yazmak istedim ona da kiziyorsunuz " konuyu okumadan başlığa göre yazan dallama üye" diye. Yani Allah şifa versin ne diyim.

İnsanların “buna mı inanıyorlar” diye dalga geçtiği birçok teorinin gerçek çıkmışlığı da vardır ama orman yangınlarını da İsrail’in uzaydan gönderdiği lazer ışını sonucu çıktığına da inanmazsın be kardeşim…

toplum duyarsizlastirmanin, palyatif bir toplum yaratmanın en kolay yolu.
toplumun asil sorunu göz ardı etmesini, geçici sorun ve gundemlerle algısının dağıtılmasının amaçlandığı bir eylem.
dünyanın her yerinde mevcuttur.
bakınız ABD - UFO idddialari.
insanları suni gundemlerle meşgul ederseniz, asıl mevzuya odaklanamazlar.
bir dönem salgin zamanı torba yasalarin meclisten bir gecede geçmesi gibi.

Komplo teorisi üretmenin de yöntemleri var ve bazen fikir geliştirmek adına faydalı da olabilir ancak yanlış bir bilgi ile oluşturulan algı ve hızla yayılması ne yazık ki çoğu insanın hayatını olumsuz etkiliyor.

Gerçek ne ise odur ve gerçeğe ulaşmak için bazı yollar denenebilir ancak yöntemler / kaynaklar konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü bilim insanı kimliği varsa doğrudan şarlatan durumuna düşecektir.

İnsanları gerçekte olmayan ile uğraştırmayı başarabilirseniz, önemli konuları görmemelerini de sağlayabilirsiniz. Sanal dünya da bunun için kuruldu ve amacına uygun kullanmayanlar için en büyük bataklık konumundadır.

Komplo teorilerinden ziyade paylaştığı, yaydığı bilgiler üzerinde ihtisas yapmamış, hayatında bir kez bile ansiklopedi kokladığı şüpheli, aktivist tiplemeli insanlar daha büyük tehlike bence. En basitinden internet hakikaten tam bir çöplük. Yakın tarihte at gribiyle ilgili korkunç düzeyde yalan yanlış haberler, bilgiler paylaşılmış bunun üzerinden ticari amaçlar güdülmüştü. E insanlar da pek sorgulamıyor tabi. Bi tane saçma sapan bi prof. ücretli palavra saçıyor, insanlarda sırf mentalitesine hitap ediyor diye paylaşıp paylaşımın altına da ilgili prof. u yazıyor. Maksat koskoca prof.tan iyi mi bileceksiniz algisi. Veganlikla ve sokak köpeği sorunları ile alakalı paylasimlarda bu tarz bilgi kirliliklerine çok şahit olduk.
Hangi yıl hatırlamıyorum. Bir tane prof demişti ya şarbonu anlamak için koklamanız gerek diye. -Ki şarbonun en öldürücü bulaşma yolu solunumdur-
Insanlara yüklenen anlamı abartmamak lazım .Ozellikle sağlık, hukuk para gibi konularda copy paste internet bilgilerine paylaşanın ünvani ne olursa olsun dikkatli olun.

senin verdiğin örneğe en güzeli bence kuş ya da tavuk gribi.
pastörize yumurta satımı için yapılan en güzel teori buydu bence.
ticari amaçla yapılmış olanlarına örnek sadece

Anlatının belirli yerlerinde yuh artık o kadar da değil dedirtecek kadar sallarlar. Bunu özellikle yapıyorlar ki anlatılanın genel olarak sallama iddialar olduğu net anlaşılabilsin. Ama gene de ciddi ciddi inanan az buz değil...

Türkiye komplo teorisi üretiminde tembel aslında. Bunu yapanlar hep dışardan besleniyor. Başkasının kitabını alıp türkçeye çevirerek kendi adıyla yazan çizen çok.

senin verdiğin örneğe en güzeli bence kuş ya da tavuk gribi.
pastörize yumurta satımı için yapılan en güzel teori buydu bence.
ticari amaçla yapılmış olanlarına örnek sadece

Kuş gribi- tavuk vebası olayı çok komplike .
Sayfa sayfa tartisilabilek bir konu.
Sadece şunu diyim insanlığı tehdit eden çok önemli enfeksiyonlardan biri. Corona gibi morbiditesi yüksek bi virus düşün fakat mortalitesi- öldürücülüğü çok daha yüksek.
Dolayısıyla "şüphesi" bile ağır önlemlere kapı açabilir.

Kuş gribi- tavuk vebası olayı çok komplike .
Sayfa sayfa tartisilabilek bir konu.
Sadece şunu diyim insanlığı tehdit eden çok önemli enfeksiyonlardan biri. Corona gibi morbiditesi yüksek bi virus düşün fakat mortalitesi- öldürücülüğü çok daha yüksek.
Dolayısıyla "şüphesi" bile ağır önlemlere kapı açabilir.

hastalığın kendisiyle ilgili bir şey dediğim yok.
teori kısmı hastalık çıktıktan sonra ve bütün tavuklar telef edildikten sonra unakitanin oğlunun piyasaya yumurta surmesiyle basliyordu.

İnsanların “buna mı inanıyorlar” diye dalga geçtiği birçok teorinin gerçek çıkmışlığı da vardır ama orman yangınlarını da İsrail’in uzaydan gönderdiği lazer ışını sonucu çıktığına da inanmazsın be kardeşim…
Ya da depremin Amerikan gemilerinden meydana geldiğini ;d

komplo teorileriyle beyni sulanmış paranoid kitlede akıl mı var ki olumsuz etkilensin ? hele bir de bu cahillerin her şeye oku araştır diye cevap vermesi yok mu beni benden alıyor.

ama ben seviyorum bu tayfayı çok komikler, mesela dünyanın panseksüel bir reptilian aile tarafından yönetildiğini ve katy perry klipleriyle hipnotize edilen mazbut kızların las vegas'taki kumarhanelerde direk dansı batağına sürüklendiğini filan hep onlar sayesinde öğrendim.

bu kadar okuyup aydınlanınca bir kaç satır bir şeyler yazdım ben de sonra ne mi oldu ? tabii ki illuminatiden minik tehditler aldım.

bill gates, yargılanacaksın.......

İlluminati ve pizzagate konuları ilgimi çekmişti zamanında. Aslında iyi sarıyor ama boş iş. Çünkü gerçekse de bunlara karşı yapabileceğimiz bir şey yok.

@Lefty

Turizmde işçi sınıfın genel lojman muhabbeti bunlardır. Hiç aksine denk gelmedim. Varsa yoksa Rockefeller başta olmak üzere dünyayı yöneten ülkeler, İsrail’in Levant misyonu falan filan. Anlatmaları için sormana da lüzum yok. Bağnazlık derecesinde bağlılar bir de. Shift’li çalışma diye bir şey var iyi ki. Yoksa çekilmez.

Geri