Kocasından Sonra Kalkan Karıdan

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Atasözleri Sözlüğü
Doğrusu, ağustostan sonra ekilen darıdan, kocasından sonra kalkan karıdan hayır gelmez, diye biliyorum ben, yanlışsam düzeltin lütfen.
Aynı miktarda iğrenilesi atasözleri için bakınız;
Oğlan babadan öğrenir sofra dizmeyi, kız anadan öğrenir sokak gezmeyi.
Avradı eri saklar, peyniri deri.
Avrat malı, kapı mandalı.
Tarlayı düz al, kadını kız al.

Biz kalkıp işe gideceğiz, avrat hala gaz çıkarıp uyuyor :T: Yok yani hani eşitiz de, canım şu lazım, bebeğim bunu al, yok ben güçsüzüm, yok ben bayanım olmaz, su eksik, aslanım sen güçlüsün v.s. :T: Ne b...kuma çalışıyorsun o zaman? Kal o zaman evde ve gaz çıkarmadan uyumayı öğren! Lazım değil, ben kazanırım!!!

bu atalarimiz da ne kafiye meraklisiymis arkadas. sirf bunun icin cogu sozlerinde anlamsiz iki durumu birlestirmisler.

tapotalk'tan gonderildi.

Elbette öyle olması gerekir. Saçma denilenin aksine yerinde bir söz.
Ne olursa olsun saygı denen bir şey var.

Eğer eşime aşıksam elimden geleni yaparım. Ama eğer mantık evliliği yapmışsam mantıklı hareket ederim.d

ne zaman kalktığının bi önemi yok. uykumu bölmesin yeter :umursama:

Zemheri kelime anlamı ile ayaz, dondurucu soğuklar anlamına gelen bir gün dönümüdür. Bu soğuklarda veya bu soğuklardan sonra ekilen tohum toprakta çürür, tutmaz, hiçbir verim alınamaz. Tıpkı kocasından sonra kalkan, onu uğurlamayan, gönlünü almayan duyarsız bir eş gibi. Bu atasözü genellikle evine sahip çıkmayan, görevlerini tam anlamıyla yerine getiremeyen evli kadınlar için söylenir. Türk kültüründe ve geleneklerinde bu tip bir davranışa yer yoktur, tahammül edilemez bir durumdur.

Bir erkek olarak beni bile rahatsız etti bu ifadeler.
Tüm bunları görev olarak kabul etmiş biriyle evlenebileceğimi bile sanmam

Atasözünün son kısmını başlığa yazmış olmak da bir hayli ilginç.

Modernimdir, açık görüşlüyümdür ama kadın ve erkeğin görevlerini ayırırım. Kadın kısmı kocadan önce kalkmalı doğruya doğru.

ataerkil kokulu feodal soslu bu atasözümüz içindeki cinsiyet ayrımcılığına, erkekler itiraz etmiş.ama forum kadınları eyvallah demiş.genel tablo bu.
uğur ışılak haklıdır o zaman.''ben sahip olurum sen ait olursun''.
açık ve net söyliyim,kezbansınız.

Tarım toplumlarına dair söylenmiş bir söz. Şehirleşmeyle birlikte, az da olsa sanayileşmiş toplumlarda pek de hükmü yoktur. Hayatın yükünü en az erkekler kadar kadınlar da çekiyor.

Uyumak onun da hakkı. :)

Bence de yerinde söylenmiş bir atasözü eşini uğurlamak beraber kahvaltı yapmak daha huzurlu hissetirir iki tarafa da kendisini.. Şuan zaten bayanlarda çalışıyorlar iki tarafta erken kalkıyor ama ev hanımı olupda eşini yolcu etmeyenleri ben anlayamıyorum açıkcası :)

ataerkil kokulu feodal soslu bu atasözümüz içindeki cinsiyet ayrımcılığına, erkekler itiraz etmiş.ama forum kadınları eyvallah demiş.genel tablo bu.
uğur ışılak haklıdır o zaman.''ben sahip olurum sen ait olursun''.
açık ve net söyliyim,kezbansınız.

Senin yazdığını görünce konuya geldim, yorumunu okuyana kadar diğerlerinin yorumlarını okumak gibi bi fikrim yoktu. Çok şaşırdım tabloya.

Forumun feministleri; hadi saldırın.

Türk Kültürü mu? Sallamayin. Türk Kültürü özünde anaerkil dir.
Feministlik ile ilgisi olmayan bi mevzu.

Yediği önünde yemediği arkasında. Yemiş, içmiş, s...çmış ve sonra da dötünü dönüp yatmış. Yataktan kim kalkmış, gitmiş, kim gelmiş geri yerine yatmış hiç önemsememiş karıdan kesinlikle ve kesinlikle hayır gelmez. İşin aslı bu! Dağılabilirsiniz...

Kadin misin kole misin belirsiz.
Ayni olcude tiksinc olan sozlerde var
Sirtindan sopayi karnindan sipayi falan.

Bunuda ben ekliyim
Erkek dedigin takinca koluna yakismali
Vurunca duvara yapismali

Biz kapi acmiyorum camda gel.p

Kadını "mal" olarak gören kafalar.....
Ulan kadın senin hizmetcindi sanki.

Geri