'Kocanızın maaşı ne kadar olmalı' sorusuna verilen yanıtlar

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
insanların gelirini kısmaya çalışıyon onu çok güzel anladık
noktasına karışma bari

• Kahkaha
Tepkiler: W
Evlenirken eşim benden yüksek maaş alıyordu yan gelirleri benden fazlaydı hiç sorun etmedik bunları dengelemek mesele zaten..

Tamam olm işte.
Normal kadın böyle olur.
Ama feminizm falan saçmalarsa bağırtırım.

Böyle röportajlar gördükçe sinirleniyorum çünkü Türkiye'de insanlar ne kadar para alıyor ya da ne kadar ortalama gelirleri var o kadar uzaklar ki.

Türkiye'deki çalışanların yarısı 23.000 liraya geçinmeye çalışıyor geçinemeyenler ise anasından babasından yardım isteyerek bir türlü zar zor geçiniyor.

Bu devirde işinde uzman bankacı, sigortacı, polis, öğretmen bile ortalama 70.000 civarında maaş alıyor.

Bu kendine bir şey sanan zavallı kızlar da ayda 500 bin lira kazanan bir iş adamının ona bakacağını sanıyor.

Hayatta bir şeyler başarmış işini geliştirmiş hiçbir insan sanmıyorum ki ekmeğin fiyatını bile bilmeyen bu kokoşlarla evlenecek.

1-2 yıl sonra bir keko ile evlenip iki artı bir eve kiraya geçince anlarlar. Kirayı bile çoğu zaman düzenli olarak ödeyebileceğini sanmıyorum. Hayattan bu kadar soyutlanmış bu kızları aklı başında hiçbir erkek tercih etmez.

Böyle üstten üstten konuşan kızlar da genelde hesabında 500 lirası bile olmayan tiplerdir çevremde böyle birkaç kız var hatta geçen bir tanesi dedi ki ortalama haftada bir erkekle buluşup yemek yiyorum beğenmesem bile en azından yemeği bedavaya getiriyorum demişti bu kadar basitler işte.

Videodaki çocuklara çok takılıyorsunuz.
Herkesin yaşadığı duruma göre konuştuğunu düşünüyorum. 80 de diyebilirler, 400 de diyebilirler. Benim için iki cevapta gayet kabul edilebilir.

Arkadaş grubumuzdan biri para kazanmaya başladı, evler arabalar aldı, çocuğunun okul masrafı yıllık milyon lirayı geçti, tabiri caizse bizim yanımızdan üst tabakaya sıçradı.
Bir gün çocuğunun sınıf arkadaşının babasıyla sohbet ederken "Kaptanım tatilde, bu hafta açılamayacağım." cümlesiyle karşılaşmış.
Bu bizim için yeni bir seviye oldu. Evim var, arabam var, şuyum var, buyum var gibi cümleler beklerken bir anda "Kaptanım" ile karşılaşmak aklımızı almıştı.

Herkes bizim gibi sobalı evde büyümüyor.
Hepinizin çevresinde zengin diyebileceğiniz insanlar var.
Bunu çok iyi bildiğiniz halde yazdıklarınızı görmek üzücü.
Siz olaya şu an bulunduğunuz pencereden bakıyorsunuz ve röportajdakilerin de sizin için makul görünen yanıtlar vermesini bekliyorsunuz.

Çevrenizdeki zenginlerin çocuklarına sorun bakalım aylık 50 bin lira maaşı olan biriyle evlenirler miymiş? Kaptanım var diyen adamın kızı tabii ki "Babamdan çok kaznasın." diyecek.

Her şeyinizle aileniz ilgilenecek, paranın hesabını bilmeyeceksiniz, bir gün yolda röportaj denk gelecek ve insanlar memnun olsun diye "50 bin alsa yeter." diyeceksiniz. Bu size ne kadar mantıklı geliyor?

Zengin insanların var olmasını mı kabullenemiyosunuz yoksa insanların zengin olmasını kıskanıyor musunuz..
Anlamıyorum.

Caddede mikrofon tutulanların %99'u o semte günü birlik gelenler orayla alakaları yok. Gerçekçi değil

Bir de bu tipler var. Gerçekten anlamıyorum. Hangi günahın bedeli olarak bu tipteki kadınlarla evleniyorlar, hiçbir zaman anlamayacağım. Dışardan bakınca kolay ama evliliğin içinde olan adam için kabus gibi. Adamın tek şansı karının salak olması. Bu videoyu kullanarak nafakadan kurtulabilir;

O yaşlarda böyle atıp tutmaları, çıtayı yükseğe koymaları normal. Sadece para değil, tip ve karakter olarak nasıl biri olsun desen. Öyle bir adam betimlerler ki dünyada böyle bir erkekten iki üç tane vardır. :) evlilik çağı geldiğinde makul birine razı gelir her biri.

Geri