Kisilere ötenazi hakki verilmeli midir? Kosullari neler olmalidir?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İntihar etmek günah ki

Teröristlere, tecavüzcülere, çocuk istirmacılarına, vatan hayinlarına yapılması caizdir

Bunu isteyen kişi lnin yaşadıklarını bilmeden bol keseden sallayamam.

İçimdeki deniz filminden sonra hele hiç.

Bir haktır. Kesinlikle olmalı.

vadesi dolmamışsa ölememesi gerekmezmi ?

otur azraili bekle başgan, ne kendi kendine aksiyon yaratıyon ki? acelen mi var? biriyle mi buluşucan

Yaşam onunsa seçim hakkı da olmalı.Kişilerin yaşadığı acı ya da umutsuzlukları en iyi kendisi bileceği için ısrarla tercih ediyorsa bu hak verilebilir.

verilmemeli, insan o umutsuzlukla acilarla sacmalayabilir kimin cani verdigine inaniyorsa beklesin veren elbet alir.

bir konuyu da dine bağlamasalar şaşıracağım.
Kardeşim adam çaresiz hastalığa yakalanmış, öleceği günü bekliyor.Zaten Allah onu mümkün kılmayacak olsa adama o kararı bile verdirmez.Çoğu kişi gibi dini yandan bahsedeyim madem öyle.
Ama insani açıdan, çekmek istemiyorsa çekmesin acı çekince günahları dökülüyor diyorlar, ya dökülmüyorsa?
Şahsen ben bana verilsin isterdim, kimse beni sürüne sürüne bi yerimi silemeyecek hale gelip öyle geberdiğimdeki halimle hatırlasın istemezdim ki.

Kanserle tanışmış biri olarak .
İnsanı nasıl bir insanlıktan cıkardığını gördüm . O çaresizlk o ızdırap öylesine zor ki .
Hele ki en değerlinizse ...
Verilmelidir.

Ver beş bin Euro'yu Hollanda infaz etsin yada İsviçre

Çıkmadık candan ümit kesilmez derler hem bilimden ilimden bahsedenlerin verilmesi gerekir demesine şaşırdım hele müslümanim diyen birinin

bir konuyu da dine bağlamasalar şaşıracağım.
Kardeşim adam çaresiz hastalığa yakalanmış, öleceği günü bekliyor.Zaten Allah onu mümkün kılmayacak olsa adama o kararı bile verdirmez.Çoğu kişi gibi dini yandan bahsedeyim madem öyle.
Ama insani açıdan, çekmek istemiyorsa çekmesin acı çekince günahları dökülüyor diyorlar, ya dökülmüyorsa?
Şahsen ben bana verilsin isterdim, kimse beni sürüne sürüne bi yerimi silemeyecek hale gelip öyle geberdiğimdeki halimle hatırlasın istemezdim ki.

geride bırakacağın ailen arkadaşların onlar ne olacak hiç düşündün mü? En önemlisi aile tabiki meraktan soruyorum yanlış anlama dinimizde en büyük günahlardan bir tanesi intihar etmek bunu biliyorsundur hükümlerini sonuçta bir karar alıyorsak bunun dini yönden neler doğuracağını gözardı etmememiz lazım diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum sayın berenis

geride bırakacağın ailen arkadaşların onlar ne olacak hiç düşündün mü? En önemlisi aile tabiki meraktan soruyorum yanlış anlama dinimizde en büyük günahlardan bir tanesi intihar etmek bunu biliyorsundur hükümlerini sonuçta bir karar alıyorsak bunun dini yönden neler doğuracağını gözardı etmememiz lazım diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum sayın berenis
Benim acı çekmemi istemezdi ailem kararıma er geç saygı duyarlardı.
Ben yukarda insanı ve dini boyutunu yazdım.
İki kere intihar etmiş birine günahlarını sorma ya da ölçtürme sen, boşver.

Benim acı çekmemi istemezdi ailem kararıma er geç saygı duyarlardı.
Ben yukarda insanı ve dini boyutunu yazdım.
İki kere intihar etmiş birine günahlarını sorma ya da ölçtürme sen, boşver.

anlıyorum ben sadece merakımdan sordum sonuçta ölüm hepimiz için kaçınılmaz son

Ötenazinin birileri tarafından verilebilecek bir hak olduğunu düşünmüyorum. Kişinin hür iradesine dayanmalı; bu yüzden konu başlığını konuyu açan arkadaşı tenzih ederek eleştiriyorum.
Kişinin, yaşamı ile ilgili söz sahibi olduğunu ''her koyun kendi bacağından asılır'' atasözü ile destekliyorum. Bu bir günah mı? E hani her koyun kendi bacağından?
Konu dini vecibeler çerçevesinde değerlendirilmemeli.. Bırakın ölmek isteyene de karışmayın bir zahmet. :)

Geri