Kısa yazılarım

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - ForumSal Amatör Şairler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Döneklikle iyimserliği ayırt edememek gibi bir sorunumuz var.
Şöyle ki; iyimser insan sözünün eridir.Dönek ise arkadan konuşur yüze gelince k*çı yemediği için arkadan konuştuklarını yumuşatır ve ''Ben iyimserim,kötü laf etmem'' diyerek kendini kandırır.

Ahh polyanna kılıklı cadı Sila'lar sizi...

Baktın sustun olmuyor,önemseme...kahveni al ve balkonunda oturup dökülen yaprakları izle.Her cıvıl cıvıl yaş olan,ilgi çeken yaprağın,Birgün belediye çöpçülerinin görmekten usandığı kuru değersiz bir yaprağa dönüşeceğini düşün.Önemseme...Sevginin kıymetini bilmeyen,kirli ağızlarına alan insanlar için kendini üzme.

Bazı hava atan insanların şizofren olduğunu düşünmüyor değilim.
Olmayan birşeyi atıyorlar çünkü.

Vicdanım bana kırgın insanlara bakıyor...
Beynim bana yaşattıkları hayal kırıklıklarını anımsatıyor..
Kalbimse herşeyi s*ktir et, kahveni al ve cam kenarına otur diyor.
Kalbinize acı çekmeyi değil,s*ktir etmeyi öğretin.

Statü,konum,sözler,zevkler hepsi geçicidir.Sevgi bakidir.
Sana sevgi sunanları yitirme.

Her ne kadar Yüce Allah'ın adını sütten çıkmış ak kaşık imajı çizmek adına ağzına alsanda,her ne kadar insanları merdiven gibi kullanıp sonra işin bitince onları yapmadıkları işlerle karalayıp atsanda, her ne kadar yalanlarına yalanlar katsanda,Yatsı vakti birgün gelecek bebeğim.

Karşınızdaki insan ruhani yönden aptalsa,neyi açıklarsanız açıklayın yada neyi ispat etmek isterseniz edin inanmayacaktır.Bilim aptallığa çare bulduda, aklı olduğu halde gerizekalı gibi görünmeyi marjinallik sayanlara bir çare bulamadı.Bana göre zeki olamak,büyük bir buluş yapmak,10.15. dereceden ağır matematiksel işlemler çözmekten öte,birey olabilmektir.Odun ol,kalas ol ancak insana tapma,kör kalbinin zincirlendiği insanın haksızlıklarını savunma,genel olarak haksızlığa boyun eğme.Eğme ki,sadece bu kadar şeyle dahi zeki olmayı başar.Birey olabilen herkes zekidir bence.

En güzel gidişler dönüşsüz olandır demişti şairin biri.
Ne güzel söylemiş!
Ne harika şeydir haklı yere terk ettiklerine bir daha dönmemek.
İnsanlar ''kaybettiğinde'' anlar.Derslerinide kaybettiklerinin yokluğunda sürünerek alırlar.

Herkesin,hepimizin bir gün öleceği gerçeği neden her aklıma gelişinde içimi garip bir huzur kaplıyor ki.. ? Belkide ısrarla içimden sökemediğim bir görüşün,doğrulandığını hissediğim için... yani Candan Erçetin'in seslendirdiği gibi ; Dünyada ölümden başkası yalan...

Samimi söylüyorum ki kötü biri değilsin.Vicdanın var.Acı çeken birini görünce için sızlayabiliyor.
Alt tarafı **Spam/Adversiting**sun,dert etme. İyi bir insan olmayı daha doğrusu ''insan'' olmayı başardıktan sonra,kötü,fesat düşüncelerle beslenmiş bir sıfata maruz kalmanın ne önemi olabilir sahi? Belki ön yargılara sahip bakışların tacizi,mimlenmiş olmanın doğurduğu derin yalnızlık çukuru incitecek seni. ve türevleri.O kadar...Ancak bilmelisin ki,hayatın anlamı bu değil, Hayatın anlamı sadece kesinlikle içinde insanların olduğu bir şeylerde yer almak değil.

''Sus'' son derece incitici olması gereken bir sözcüktür aslında.Biri size ''Sesini duymak istemiyorum'' , ''Sesine tahammül edemiyorum'' demek istiyor.Ancak birbirimize tahammül edememe,birbirimizden haz etmeme,dinlememe konusunda o kadar çığır atladık ki,duygularımız bu sözcüğe bağışıklık kazandığından incinme eylemi gerçekleşmiyor.Biri ;'' Şu içine sıçtığımın sesini kes'' derse belki.Ancak iddaalıyım, yakında onada bağışıklık kazanacağız.

Bence gerizekalılık, birinin kendi düşüncesine 180 derece ters olan bir düşünceyi anlayamama özrüdür ve bu özrün doğurduğu patolojik öğeleri,davranış olarak yansıtmasıdır.

Lütfen gerizekalı olmayınız.

Sorun şu ki; hiç kimseye bir vefa borcum yok.Ne birinden bir şey eksilttim,ne de beslemediğim duyguları dillendirip çeşitli şeyler vaad ettim.O yüzden vefa bazlı vicdan sorgulamalarını,beslemediği duyguları dillendirenlere bırakıyorum.Öpüldünüz.

Bir jinekolog bin tanede kadın doğurtsa,kendi çocuk doğurmadan o acıyı bilemez.Aynı şekilde bir diş hekimi binlerce hastayıda tedavi etse,diş ağrısı çekmeden o acıyı bilemez.
Kısacası her ota Güzin abla olmayın,cin olmadan adam çarpmayın canlar.

Beynini ihtiraslarına zincirletmiş olan bir insana ihtiraslarının karşıtı olan doğruları anlatmaya çalışmakta aptallık oluyor tabi.

Dünyanın en yalancı insanı olarak fişlenmeden bırakınızda ne halleri varsa görsünler.

Kendinize hak ettiğiniz değeri verebildiğiniz zaman, kimin gittiği yada kimin kaldığı eskisi kadar önem taşımaz.

Kindar insanlardan haz etmedim hiç bir zaman,kinde tutmadım kimseye.Yeterince karmaşık ve yıpratıcı olan hayat için kin çok ağır bir külfet,hayatınızı daha yaşanır kılmak varken daha çekilmez bir hale getirmeyin canlarım :p

Ne kadar değerli olduğunuzun farkına varın ve dert rotanıza kendinizi koyun,başkalarını değil.

Çevreniz yaşamınızla,acılarınızla dalga geçen insanlarla doluysa,o ortamdan arkadaş edinmeya çalışmayın.Nedeni uğrayacağınız dalga yada alaylar değil.Karşınızdakilerin iç yüzlerinin sizden daha beter olduğu ve bunun farkına varmalarından ödlerinin patladığı gerçeği.İnsanlar histerik ve zayıf durumlarını bilinçaltına atar.Biliçyüzüne çıkmaması içinde başkalarının açıklarını bulup dalga geçmekle ego tatmini yaparlar.Kendileriyle yüzleşmek, uçurumun kenarında koşu yapmak kadar korkutucu birşeydir onlar için.Velhasıl kendisine dahi fayda sağlayamayanlardan size zeytin dalı uzatmasını beklemeyin.

Anafikir son cumlede saklı...
kalemine yuregine saglik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri