Kısa yazılarım

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - ForumSal Amatör Şairler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hangimizin,içinde hangi sevinçlerin,yada hangi ölçüde acıların olduğunu bilemeyiz.
Birini,onun size izin verdiği kadar tanıyabilirsiniz ancak.​

Forumun en romantik duygusal adamı konuştu çekilin :hih:

Şu dünyada işgüzarlıktan fesatlıktan çatlayacak kaç kişi var acaba merak etmeye başladım Bazıları için yeter diyorum artık.Şuan ki işinizi gücünüzü bırakın,devlet su işlerinde falan çalışın.Kuyu kazma konusunda ordiryüs profesör oldunuz iyi para kazanırsınız benden demesi xD.

Kediyle uyuduğunuz zaman sabah stressiz uyanıyorsunuz.Belki çok sevdiğim bir hayvan olduğu için telkin temelli birşeydir ama her seferinde huzurlu uyanıyorum.

Çevreniz yaşamınızla,acılarınızla dalga geçen insanlarla doluysa,o ortamdan arkadaş edinmeya çalışmayın.Nedeni uğrayacağınız dalga yada alaylar değil.Karşınızdakilerin iç yüzlerinin sizden daha beter olduğu ve bunun farkına varmalarından ödlerinin patladığı gerçeği.İnsanlar histerik ve zayıf durumlarını bilinçaltına atar.Biliçyüzüne çıkmaması içinde başkalarının açıklarını bulup dalga geçmekle ego tatmini yaparlar.Kendileriyle yüzleşmek, uçurumun kenarında koşu yapmak kadar korkutucu birşeydir onlar için.Velhasıl kendisine dahi fayda sağlayamayanlardan size zeytin dalı uzatmasını beklemeyin.

Ama ben şunları şunları yaşamıştım tarzındaki savunma mekanizması tükürdüğünü yalamaktır.Yaşadıkların ve yaşadıkların nedeniyle seçmiş olduğun davranış modellerin seni bağlar,karşındakini değil.Madem yaşadıklarından dolayı kötü bir insan oldun,öyleyse ilişkinizin başında ''Dikkat et,ben zamanında bunları yaşadım,ileride seni kırabilirim'' diye uyarsaydın.Yapmayın lütfen.Dürüst olun ve ''Eşeklik ettim pişmanım'' deyin.Tabi karşınızdaki kişi egonuzdan kıymetliyse.

Ne yaptıysan yinede mutsuz musun ?

Peki sen hiç bir kediyle uyudun mu ? Minik patisinin yüzüne dokunmasıyla güzel bir sabaha başladın mı ?

Kötü olduğunu kabullenen insanlar size ciddi bir hasar veremez.Çünkü herşeyin farkındasınızdır.Olası bir saldırısında,yapabileceklerinizi planlamışsınızdır.Size en çok sizi sevdiğini,güvendiğini sandığınız insanlar incitebilir.Onlara karşı bir kalkan tutmazsınız.Her zaman hazırlıksızsınızdır.

Alıştım terk edilişlere...
Her terk edilişte,gülüp geçmeye.
Arkadaşlarım yanımdan uzaklaşıp kendi meşgalelerine yöneldiğinde,
Yalnız kaldığımda kalbimdeki çatlaklardan kan sızmıyor değil.
Yinede memnunum hayatımdan,hayatıma aldıklarımdan

Depremler işgal etti kalbimi,Tüm iyi niyetlerim göçük altında kaldı.

Bazılarının hamurunda kaşarlık var.Sizden güzel kaşarlı poğaça olur. Kahvaltıya senfoni...

Dünyayı kütüphaneye benzetiyorum yer yer.İçinde sadece tek yapraklı kitaplardan,yüzlerce yapraklı kitaplara kadar bir dünya kitap var.
Kitapları insana,yapraklarıda yüze benzetiyorum.
Tekyüzlüsünden,ikiyüzlüsüne,Beşyüzlüsünden,bin yüzlüsüne...

Hissetmediklerimi söyleyip sevilmektense,En hoş olmayan hislerimi bile söyleyip nefret edilmeyi yeğlerim.

İkiyüzlü insanların sevgi ve dostluktan bahsetmesi,bir pezevengin şerefine dil uzatıldığında köpürmesi gibi geliyor gözüme.

İnsanlar zayıf noktanı keşfedince,öfkelendiklerinde egolarının kölesi olup orana basarlar.Kendi aciz ve zavallı yanlarını unutarak.

Sesini işittiğim ancak dinlemediğim,Baktığım ancak görmediğim insanlar artıyor çevremde.Umursamazlığın dayanılmaz rahatlığı...

Yargılayıp atmak yerine içimdeki çocuğun uzattığı eli tutup tokalaşsaydınız,Benimle ilgili ''Sert,sivri dilli,soğuk,olgun,sohbetsevmez'' tarzındaki düşünceleriniz 180 derece değişirdi.

İnsanları direk yargılayıp yerine konuşmayı denemek ? neden diye sorabilmek ne hoş.

Konuşmak antibiyotik almak gibidir.Almazsanızda iyileşirsiniz ancak sert atlatırsınız.Konuşmaktan çekinmeyin,hayatınız zorlaşmasın.

En güzel cevaptır cevap vermemek.
Haddini bilmeyene ne güzel had bildirir o suskunluk,
Kelimelerinizi seviye sahibi insanlara saklayın.

Haber vermezsem düşünmezlermiş,haber vermezsem konuşmazlarmış vs... vs...

Düşünmelerini,konuşmalarını isteyen kim peki ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri