Kısa yazılarım

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - ForumSal Amatör Şairler
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kindar değilim ancak aptalda değilim.Acı çekerken, uçurumdan düşerken elimi tutmayan sahte dostların yaptıkları dün gibi aklımda; tek tek.Kötü niyetli de değilim keza kötü niyetli olacağım tutarsa neler yapabileceğim beni bile ürkütür.Çocukkende aynıydı,şimdide aynı klişe lafım ; ''Ben can yakanlara,riyakarlara pişman olma erdemliğini göstermezlerse, hiç birşey yaşanmamış gibi yaklaşmam!''.

İnsanların ağzı torba değil,çarşaf hiç değil.
Susmak bilmez bazıları kısacası.Dolayısıyla onları susturabilmen değil,işitme sistemini gerektiği anda bloke edip edemediğin önemlidir.

Sus ; Boş konuşana sus,sıra sana gelmez.

Egonuz uğruna hatıralarınızı harcarsınız,yalnız kalmaya mahkum olursunuz.Sizi gerçekten tanıyanlar tam manasıyla sevebilir ve de düşünebilir.Eğlence amaçlı yada geçici işleri için yanınızda olanlar değil.

Bazen sadece özlersin.
Anımsadıkların; Yüzünde buruk bir gülümseme,kalbinde tatlı bir acı oluştursada,
Güzel şey özlemek...

Sorun şu ki ; Hepimiz ayrı ayrı,özel özel,farklı renklerde sorunluyuz.

Başkaları ne der kaygısıyla hayal dünyasında yaşamak yerine,acı gerçeklerle gerçek bir hayat yaşamayı yeğleyin.Gerçekçi olmadığınız zaman bir yandan da kendinizi kandırmış olmanın acısı dürtükler kalbinizi.Benliğiniz, elalemin diyeceklerinden daha önemli.

Aynı çatı altında olsakta, aynı yere konuçlanmış buz dağları gibiyiz.Yan yana gözüksekte, aramızda buzullar,fırtınalar var.

Değişmem seni kimselere deme çoğu dosta.Çıkarları konuşunca,dönüşeceği canavar hiç bir mitolojide yoktur zira.

Kan bağı var diye torpil geçme insanlara.
Gün gelir kan bağı olan hayatının içine eder,kırk kat yabancı gelir yardım eder.

Allah'a şükür ki ; Ben bir çoğunuz gibi bir sürü gizlerin ve güzelliklerin yitirilmesine neden olan egoyu rehber edinmedim.Bir çocuk kadar iyimser olmayı,bazılarınıza göre saftirik olmayı yeğledim ve yine bir çocuk kadar gerçekçi olmayı...

Bir fark daha mı ? rehberimden mütevellit saçma sapan meseleler ve kişiler için mutsuzluktan ölmedim,öyle sandınız ; sadece anlatmadım.

Hepimiz bir ölüm kadar yakınız birbirimize.
Yani hem çok yakın hem çok uzak.
En onsuz yapamam dediklerimiz bile bir kaç yıla bakar,
Sonra hala yaşıyor oluşumuza hayret ederiz ve yaşarız.

''Bir insan iki dakika da nasıl kanser edilir?'' tarzında bir eğitim programı açılsa,akademik kadrosunda ordinaryus profesör olabilecek insanlar tanıyorum.

Kimin seni kötü gördüğünün önemi yok,kimin seni hissettiğinin önemi var.
Herkes bir şekilde kötü görür fakat herkes hissedemez.

Bana izahat vermesi gerekenler bol olduğu halde,benim kimseye izahat borcum yok.
Yargılama,dinle.
Karşında ki bir şey anlamasa da,seni kalbinde bir yerlere koymasa da kendine çok şey katarsın.Kendin için 'dinle'.

Hayal kırıklığı dedikleriniz,bir başkası için yıkılmaz kaleli hayaller olabilir.
Keşke yaşamasaydım,keşke olmasaydı,keşke gelmeseydi dediklerinizi, istese de hayatının sonuna kadar deneyimleyemeyecek insanlar var.Dolayısıyla önemli hatalarla ya da hata sandıklarınızda pişip olgunlaşamaycak olanlar da var.Hayal kırıklıklarının da ölçülü düzeyde kıymeti bilinmeli.

Onlar benden gülüşümü çaldı.Umurlarında olmasa da,yalnız kaldıklarında bir ihtimal akıllarına gelecek olsa da,ben onlardan daha önemli bir şey çaldım ; Sevgimi.

Kimi insanlarının gülüşlerinin arkasında göz yaşları,bedeninin içinde,kalbinde ölene kadar kapanmayacak yaraları vardır.Bunları görmeliyiz demiyorum.Her halta kafası basan çoğumuz,bunu çoğu zaman beceremez zira.

Hangilerini bana yazdın?
Direkt onları okuyayım :T:

Hayatınızın büyük bir kısmını ruhen yalnız geçirdiyseniz, bir yerden sonra hayatınıza kimlerin girdiği en çokta kimlerin çıktığı önemsizleşmeye başlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri