Kime tapıyoruz ?

Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü
Ben Allaha tapıyorum yalnızca. Gerisi fasa fiso.

Bu sözde hanımefendinin paylaştığı şeyi şimdi gördüm, okudum ve la havle çektim.Allah akıl fikir versin böylelerine

Ama sadece bu konu değil, paraya, sevgilisine, evlatlarına, işine vs dünyalık çook şeye farkında olmadan tapan insanlar var.Ya da farkında olarak
Ben şuna tapıyorum demek ,diyebilmek dahi tehlikelidir.

Bir saattir görseli göremiyorum. Konudaki kadını arıyorum sjfkf
Tapmak sorgusuz, sualsiz yapılır. Akla, mantığa uygunluğu tartışılır.

Bir saattir görseli göremiyorum. Konudaki kadını arıyorum sjfkf
Tapmak sorgusuz, sualsiz yapılır. Akla, mantığa uygunluğu tartışılır.

Sen çok yaşa emi.p
Ben bırak kadını görsel olduğunu da bilmiyordum sayende öğrendim jgfkjgldfk.p
Tapınmaya gelince:
İnsanoğlunun en çok ihtiyaç hissettiği kavram olmuştur tapmak, inanmak ya da bunların tam aksi. Varoluştan bu yana aranan ve istenilen olmuştur. Su götürmez gerçek şudur ki bilgi bilişim çağında insan işine gelene tapar, ona inanır bu yaradan da olabilir bir arkadaşın dediği gibi turuncu renkli bir oralette=)

Düşünmek her iman eden insanın başlıca görevidir. Ve düşünmenin içine sorgulamakta girer. Her şeyden önce kendimizi sorgulayarak işe başlarız.

En üzüntülü anımda karşıma biri çıkar ve tüm üzüntümü giderir. Bunu tesadüf olarak düşünebilirim. Ancak her üzüldüğümde bu durum gerçekleşiyorsa buna tesadüf demem. Gerektiği zaman gerektiği kimseleri karşıma çıkaran bir güç vardır. Bu gücün her seferinde yardımıma koşmasından büyük bir minnet duyarım. Üzüldüğüm zamanları ortaya çıkmasına baktığımda yine bu güçün sonucunda olduğunu görürüm. Bu seferde sonuca baktığımda bu güc benim karşıma bu sorunları çıkarmasaydı, o duyguları yaşamamış olsaydım insan olarak geldiğim şu dünyada bir hayvandan ne farkım kalabilirdi diye bir düşünceye kapılırım. Bundan dolayıda bir minnet duyarım. Ve bu duyduğum minneti göstermek isterim. Hatta yaptığım hata için af bile dileyebilirim.

Benim hayatımdaki her fonksiyonu, her evreyi, her kısmı kontrol edebilen büyük bir güç varken ve bu güç herşeyime müdahale bile edebilecekken bana seçim yapma fırsatını verebiliyorsa ben o güce taparım. Yaptığım her bir hatanın bedelini ancak çekebileceğim gücüm kadar bana yansıtıyorsa ben o gücü severim o güce aşıkta olurum.

Şimdi o büyük gücün kudretin sahibi Yüce Allah benden bunun karşılığında kulluk yapmamı istiyor ve bunu isterken zorlamıyor da. Kulluk yap yaptım mı mükafatını alacaksın, yapmadığında cezasını da çekeceksin. Ancak bilki pişmanlığını görürsem affedebilirim diyorken. Benim ona tapmamam, hayranlıkla, aşkla, sevgiyle bağlanmamam tüm yaratılışıma aykırı bir durum olurdu.

Sorgulamak yanlış bir şey değildir. Ancak Yüce Allah o kadar kusursuz ki sorgulamanın sonucunda bulacağın tek şey huzur olur. Düşünmenin huzur verme sebebi de bana göre budur.

bencilliğimiz ve hırslarımıza ok?

Karışık var mı?
Var.
Yükle gitsin.

images.jpg

Tapınmak kaderini emanet etmek oluyor. Allah'tan başkasına emanet olunmaz.

Kim kendi ruhundan ne buluyorsa ona tapar.
Bu kimi zaman para, şöhret, menfaat, vicdansızlık, ego, güç.
Herkes anladığını duyar ve ona meyil eder.
Ruhundaki değer ne ise taptığı da odur.
Yaşam deneyimimde taptığım Allah.

Son düzenleme:
Yüce İsa aşkına bu nasıl soru? Meryem'i sever, Allah'a inanırız.

Bir de sen tapılacak kadınsın diye şarkı var Selami Şahin'in, onu da bilimum kadına belli bir dozaj şaraptan sonra söylemişliğimiz mevcuttur afedersiniz.
Şakacıktan.
Of benim günahlarım, çok yakma Allahım.

Geri