Kime tapıyoruz ?

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
10685367_756900257757765_6450418021462165151_n.jpg

Tapınmak Nedir ? Önce Tapınmanın anlamlarına bir bakalım ..

*Birey ya da topluluklarca, tanrılara, yüce varlıklara, atalara, ölülere, efsane kahramanlarına; kutsal olarak nitelenen hayvan ve bitkilere; güneş, ay, yıldız, su, ateş, taş vb. doğal öğelere karşı inanç ve bağlılık göstermek üzere yapılan davranışların topu.

*Büyük bir sevgiyle bağlanmak, aşkla sevmek.

* Bir kudrete karşı duyulan aşırı bağlılık ve o bağlılığın getirdiği ibadetler bütünü.

Tapınmanın anlamları bunlar ..İnsanlarımız tapınma deyince " secdeye gitme " olarak algılıyorlar sadece .. Oysa ibadetlerimiz sadece secdeden ibaret değilken ŞİRKE düşme tehlikemiz de " ama ben başkasına tapmıyorum ki " demekle azalmayacak ..

Peki " şirk " ne demektir ?
ŞİRK : ALLAH'ın vasıflarını bilerek ya da bilmeyerek O'ndan başkalarına yüklemek, O'ndan başkalarında aramak, O'nun kudret ve azametine başka kimseleri ortak kılmaktır.

O halde şunu merak ediyor insan .. ( Tabi düşünen insan )

BAĞLILIK İLE KULLUĞU BİR BİRİNE KARIŞTIRIYOR OLABİLİR MİYİZ ?
SORGULAYAMAYACAĞIMIZ YEGANE KUDRET ALLAH İKEN TABİ OLDUĞUMUZ KİMSELERİ SORGULAMAMA VE SORGULATIRMAMA GÜDÜMÜZ DE BİR ŞİRK DEĞİL MİDİR ?

Holy cow.
Ben ineğe tapıyorum. Çünki milka'nın mor inekleri bizdik :/

Kadın bildiğin ahlaksız teklif yapmış. .s

hüloğlukta level atlamış :nee:

Kadının yazdığına bak milletin beyni ötmüş

Okumuştum bu kadının tweetini. Yalnız kadının durumundan ziyade neyin kulu oldumuzu anlamak, sınamak icin anlamlı bir tanımlama iceriyor, sorunun verdiği cevap. Bir çoğumuzun kendimize sormaya cesaret edemediği şeyi belki de. Teşekkürler paylaşım için EkSen

Ben patates kizartmasina tapıyorum .. bi de dondurma ya o kadar.
Kadın bildiğin kevase potansiyeli yüksek biri işte. ..

Belki birileri empati yapar diye kısa bir not düşeyim; bu kutsal atıfların yapıldığı, bazısının tapındığı adam Tayyip. Ne yurt kurtarıcı, ne de devlet kurucu. Bildiğimiz Tayyip.

Örneğe pek takılmayın arkadaşlar .. Şu dönem hüloğcular revaçta olduğu için buna denk geldik lakin bu kadının karşılığı başka ideolojilerde de mevcuttur ..
İrdelemek istediğim asıl nokta İÇİMİZDE Kİ İMANA NE KADAR SAMİMİYİZ ?
GERÇEKTEN ALLAH'TAN KORKUYOR MUYUZ ?
GERÇEKTEN ALLAH RIZASI İÇİN Mİ HAREKET EDİYORUZ ?
ALLAH ; Yalnızca benden korkun buyururken
ALLAH ; Yalnızca benden isteyin buyururken
ALLAH ; Yalnızca bana kulluk edin buyururken
ve ALLAH ; SİZE AKIL VERDİM HİÇ DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ diye buyururken genlerimize kadar işlemiş BİATÇILIK BİZLERİ ŞİRKE SOKUYOR MU SOKMUYOR MU ENİNE BOYUNA DÜŞÜNÜN ..

NOT : Konu sadece inançlı arkadaşlarımızı ilgilendirir .. İnançsız arkadaşlarımızın yorum yapmasına gerek yoktur ..

Ben Tanrıya inanıyorum ama tapmiyorum. Benim kafamda ki tanrı nin benim sevgime ihtiyacı yok.

Her an kopabilir baglarimiz. Gayet samimiyim . Yoksa kimi suclayacagim kontrolum dışında olan şeylerden kimi sorumlu tutacağım?
Mutlu olduğumda kime teşekkür edeceğim?
Onla her konusmamizda bunu söylüyorum....
Eğer allah gerçekten insana kendi Ruhundan uflediyse o halde tanrı hem çok acımasız aynı zaman da da merhametli hem bencil hem dürüst hem adil hem değil ama tanrının merhametli olduğu konusunda nedense pek inanamıyorum.

Cennet karşılığında anlasmadim.
Görmeden Sevemem de
şüphesiz ki size ibret olmak için yaratılmış olabilirim.

Ve bir dip not: kendime inanıyorum aslında daha çok.
O içimde ki sese.

+++++

Inanclari ideoloji ile bir tutanlar samimiyetsiz
Cahil
Gözü kör.
Aptal
Topluluğu olabilir.
Bir dini inancı savunmak ne vakitte bir örgütün bi siyasi partinin işi oluyor?
1400 yıl öncesinde yaşayanlar için hala geçerli tabii bunlar.
Ayrıca inanç içten gelen bir şey. Aşk gibi işte.

ALLAH'ın bizim kulluğumuza zaten ihtiyacı yok .. Bizim O'na kul olmaya ihtiyacımız var .. Dünyayı yaşanmaz hale getirişimizi ALLAH'ın merhametsizliğine değil sınırsız sabrına vermeliyiz ..

Bizim ona bize vaad ettiği şeyler karşılığında mı ihtiyacimiz var?
Mesela ben çok kez gördüm sen cehenneme gideceksin ben keyifle izleyeceğim diyen ...

Bu mümkün mü?

Dinler de bi ideoloji gibi olduğu için o yüzden inançlar insan da samimiyetsiz bi hal alıyor...

Bizim ona bize vaad ettiği şeyler karşılığında mı ihtiyacimiz var?
Mesela ben çok kez gördüm sen cehenneme gideceksin ben keyifle izleyeceğim diyen ...

Bu mümkün mü?

Dinler de bi ideoloji gibi olduğu için o yüzden inançlar insan da samimiyetsiz bi hal alıyor...

Sana onu söyleyen geri zekalıların karşısına geçip bir taraflarımla gülüp sonra sorardım " Lan mallar siz ne zaman cennetle müjdelendiniz ? " diye ..

Bizim O'na ebedi HAKİKATİ anlmamız için ihtiyacımız var ..
Bizim O'na bizim kim olduğumuzu göstermesi için ihtiyacımız var ..

Aklımızın çok ama çok küçük bir kısmıyla Kainatı yaratan bir kudreti algılayabilmemiz, dahası O'nun adına konuşabilmemiz mümkün değildir ..
Bizde bir emanet var ve vakti gelince sahibi emaneti isteyecek .. O emanet yüreğimizin en derininde muhafaza edilmekte .. Biz oraya girmesini öğrenmeliyiz gerisi teferruat ..

Ben oralete inanıyorum

Sana onu söyleyen geri zekalıların karşısına geçip bir taraflarımla gülüp sonra sorardım " Lan mallar siz ne zaman cennetle müjdelendiniz ? " diye ..

Bizim O'na ebedi HAKİKATİ anlmamız için ihtiyacımız var ..
Bizim O'na bizim kim olduğumuzu göstermesi için ihtiyacımız var ..

Aklımızın çok ama çok küçük bir kısmıyla Kainatı yaratan bir kudreti algılayabilmemiz, dahası O'nun adına konuşabilmemiz mümkün değildir ..
Bizde bir emanet var ve vakti gelince sahibi emaneti isteyecek .. O emanet yüreğimizin en derininde muhafaza edilmekte .. Biz oraya girmesini öğrenmeliyiz gerisi teferruat ..

Ben senin gibi veya bir çok dinini yaşayan insan gibi düşünmüyorum aslında .

Benim ona ihtiyacım yok demiyorum başta da söylediğim gibi Üzgün olduğumda kimi suçlayacagim ya da mutlu olduğumda kime teşekkür edeceğim dedim.

Ama asla tanrı tasviri kafamda anlatilanlar söylenenler gibi olmadı.

Benim başımın açık olmasını bana cehennem ile ceza vererek ve korkutacak kadar benden nefret ettiğini hiç düşünmedim.

Ruhunu şeytana satıp başına bir örtü örten ve dilinden allah lafı dusmeyenler Dolaniyor en tehlikelisi bu: )))

ha ben bi de en çok gizli olan ibadeti samimi buluyorum ...
asla kimse varken dua etmem.

Hayırlı cumalar diye mesajlar atan bütün bir hafta içen insanlar tanıyorum : ))))

İnsan kendi benliğinde yarattığı ilaha tapar,aynı dine mensup insanların çoğu konuda uyuşamıyor olması buna delil gibi... Garip bir kavram inanç. Cine inanan birine ejderhaya inanıyorum dediğiniz an size deli muamelesi yapabilir... Hoş değil bunlar :?

Geri