Kim Sana Nasıl Davranıyorsa Sende Öylemi Davranıyorsun ?

Konu sahibi son olarak 23 gün önce görüldü
Evet herşey karşılıklı bende bana nasıl yaklaşılıyorsa , bende öyle yaklaşıyorum.

Karşı taraftan bana yansıyan olumsuz bir tutum varsa şayet kendime yakışmayan bir davranış sergilemem.
Bana nasıl davranılıyorsa öyle karşılık vereceğim diye bir kural yok ve davranışları şayet rahatsız ediyorsa hiç karşılık vermeden iletişimi sonlandırmayı tercih ederim.

Olumlu durumlarda ise samimi olmak kaydı ile tam karşılığı olmasa bile yine içimden geldiği gibi davranırım.

Genelde iletişimin yönünü ben belirlerim. Karşımdakinin benimle aynı yönde ilerlemediğini ya da beni yanında götürmek istemediğini görürsem arkama bakmam. Kolay olmadı ama öğrendim.

Hayır ben her şartta kendi ilkelerimle hareket ederim. Açıksözlü ve dürüst davranırım.

İletişim etkileşime sebep olur. Her zaman bizim denetimimizde değil, nasıl davranacağımız. Ama ölçülü olmak her zaman en uygunu. Çünkü yanlış değerlendirme veya algılama oladılığı hep olur.

Karşılıklı belirleyicilik denen bir kavram var. Mevlana mıyım ben? Gül dalı uzatılırsa gül bahçesi sunarım…

Önceden buna dikkat ederdim ama şimdi kendi mantık ve duygu suzgecim buna karar veriyor.

İçimden nasıl geliyorsa öyleyim genel olarak, bazen de kişinin davranışına göre değişiyor.

insanlara bana nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranırım.

eskiden böyle değildim, hâlâ salaklıklarım var ama elimden geldiğince kim bana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya çalışıyorum.
kimse insanlık falan haketmiyo…

Kötü düşünceye sahip ise (Soğuk, fitne, fesat, alaycı vb) tavır ve davranışları varsa mesafe koyarım. Ancak tam zıttı bir durum ise samimi değilsek ve selamlaşıyorsak en azından tebessüm etmeyi ihmal etmem samimi davranırım.

Geri