Kılıçdaroğlu ve y-chp

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
sen, senin gibi düşünenleri dile getiriyorsun şu an, ben de halkım plesk ve benim gibi düşünen çok insan var. kendi doğrularınızı, bu şekilde empoze edemezsiniz kimseye. masa önemli değil, o önemli değil bu önemli değil. ne önemli abicim o zaman sizin için? kk aday olursa oy vermeyeceksiniz, sonra “kk sevdanız bizi bitirdi” diyeceksiniz. oy kullanmayacak mısın kk aday olursa? boş mu atacaksın? böyle mi faydan dokunacak? imamoğlu ve mansur başkan için görüşümü zaten hep belirtiyorum, yine söyleyeyim benim de duygusal yönüm bu iki ismi söylüyor ama realist yanım kk’dan yana. öyle seviyorum, böyle seviyorum, şu yaptığını destekliyorum ama oy vermeye gelince vermiyorum. çok ilginç bir bakış açısı gerçekten.hshsjs
kendi doğrularımız değil, durum bu. millet önemli millet. parti seçmeni kılıçdaroğlu'nu istemezken seçmenden kabul göreceğine inanıyorsanız devam edin, ne diyeyim. bende mi bitiyor iş, ben kimim ki, ha yine merak ediyorsan ben vatandaşlık görevimi yerine getirip oyumu vereceğimi söyledim. oy verir umutlanmadan çekilirim kenara. neyse.. herkesin bir bildiği var sonuçta.

Hani karşısında tuvalet terliği bile olsa basar geçeriz dememiş miydik...

kendi doğrularımız değil, durum bu. millet önemli millet. parti seçmeni kılıçdaroğlu'nu istemezken seçmenden kabul göreceğine inanıyorsanız devam edin, ne diyeyim. bende mi bitiyor iş, ben kimim ki, ha yine merak ediyorsan ben vatandaşlık görevimi yerine getirip oyumu vereceğimi söyledim. oy verir umutlanmadan çekilirim kenara. neyse.. herkesin bir bildiği var sonuçta.
teşekkürler, öğrenmek istediğim buydu.

plesk'in yaklaşımi iyi partinin ve meral akşenir'in tavrıyla paralel bu arada..

meral'in adaylık konusunda bu kadar muamma davranması, kemal dışındaki adayları öne çıkarıp parmakla göstermesi, şu köylü kurnazlıgından ileri geliyor bence; olurda seçim kılıcdaroğlu'nun adaylığı ile kaybedilirse "bakın biz demiştik" ile kendilerini sağlama almak...

çünkü bu seçim bir çokları için son durak olacak, ya akp ve iktidarı devrilecek, ya beceriksiz muhalif lider ve partiler adlarını tarihe yazacaklar.

kemal kılıçdaroğlu'nun muhalifleri en son seçim gününde "kafam karıştı ben galiba yine akp'ye erdoğana vereceğim" diyebilirler...

her şey masa mı? masa liderleri biz benimsedik güvendik dese bitecek mi iş. bu kadar basit mi bu iş. çıkarlar için halkın sesi yok sayılıyor. halk bunu kabul edecek öyle mi? nerede yaşıyorsunuz, anlayamıyorum. masadaki %1-2 oy alamayacak partileri bir kenara bırakırsak meral akşener başından beri mansur yavaş veya ekrem imamoğlu'nun aday olmasını istiyor. ortak mutabakat ortak mutabakat diyorlar ya başta chp'nin bu durumu görmesini istiyor. parti içerisinden hafif hafif dürtüyor, halka kulak verin diyor. ben de çıksın açık açık adayım şudur demesini isterim ama masa, ortaklık falan filan muhabbetleri buna engel oluyor. yeter bu kadar kaybettiğimiz, artık kaybetmek istemiyoruz diye kılıçdaroğlu aday olmasın diyoruz akp'li oluyoruz, faşist oluyoruz, duygusal oluyoruz, her şey oluyoruz.
Güzel kardeşim, ekremin siyasi yasağı onaylanırsa ne olacak yolda giderken?

Ben adaydan ziyade Altılı masanın Mutabakat Metni'ni çok beğendim. Eğer beyan edilenlerin yarısını dahi yapabilirlerse bambaşka bir ülke oluruz.
O bakımdan benim için adayın adı önemli değil, mutabakat metni'ne sadık kalınması önemli.

burada mesajları okurken ortamda muhabbet esnasında konuyla alakasız bir şekilde kılıçdaroğlu diye cevap verdim birine. iyi değilim.

sırrı süreyya önder, ekmelleddini akşener aday yaptı hatırlatmasını iyi ki yaptı. üstüne de kazanacak aday yoktur kazandıracak muhalefet vardır dedi. herkes durmuş durmuş sicili karanlık akşener'den yeni bir ekmeleddini çıkarmasını bekliyor. kim gocunursa gocunsun kılıçdaroğlu depremin ilk günü gibi agresif çıkışlara devam ederse musmutlu olarak kılıçdara oy veririm.

ben imamoğlunu beğeniyorum hala. diğerlerinden daha yakışıklı. hem hitabet gücü de kuvvetli. boyu da uzun. gülümsemesi de bi tatlı. gelecekte sanırım akpliler gibi olacağım.

sırrı süreyya önder, ekmelleddini akşener aday yaptı hatırlatmasını iyi ki yaptı. üstüne de kazanacak aday yoktur kazandıracak muhalefet vardır dedi. herkes durmuş durmuş sicili karanlık akşener'den yeni bir ekmeleddini çıkarmasını bekliyor. kim gocunursa gocunsun kılıçdaroğlu depremin ilk günü gibi agresif çıkışlara devam ederse musmutlu olarak kılıçdara oy veririm.

Sorun da burada zaten, muhalefet seçim kazandıramıyor ve o kayıpların sorumlularından biri bugün doğru adammış gibi lanse ediliyor. Şimdi emin olmak için bir daha baktım, 2014 ile 2018 seçimleri arasında kabaca 9 milyon seçmen farkı var. 2018'de bu 9 milyonun aşağı yukarı 4 milyonu Meral Akşener'e, diğer 4 milyonu da Erdoğan'a gitmiş. Demirtaş çok minik bir oy artışı sağlarken Chp adayı İnce, 2014'teki aday Ekmeleddin'e göre aşağı yukarı 200 bin oy az almış. Bak bu korkunç, inanılmaz, akıl almaz bir başarısızlık. Arka planında ne olursa olsun birilerinin bu başarısızlık karşısında bedel ödemesi gerekiyordu ama gördüğüm kadarıyla Chp'de 2018'in aktörlerinin hemen hepsi bugün partide yerlerini daha da sağlamlaştırdı. O dönem Chp'de belli bir klik'in eli rahatlasın diye kelimenin tam manasıyla İnce, Erdoğan'ın önüne atıldı ve kaybeden olunca partide İnce'nin temsil ettiği kanadı tamamen kırıldı. O günlerde alenen İnce'ye sırt çeviren delegeler, il ve ilçe örgütleri bugün, "Gelin Kılıçdaroğlu etrafında birleşelim" diyor. Ben bu tavrı kabul etmiyorum. Bu aday işini bir oldu bittiye getirip milleti zoraki bir tercihe yönlendirmeyi de hoş karşılamıyorum. İyi Parti dışında Altılı Masa'nın aktörlerinin o masada bulunmasının sebebi ta en başından beri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmiş olmalarıydı. Ben bu denli kirli bir pazarlığı da kabul etmiyorum. Siyasal İslam eskilerinin verdiği destekle meşruiyet sağlayacak bir insana oy vermek de istemiyorum. Taban istememesine karşın sırf Kılıçdaroğlu aday olsun diye o tabana zorla Babacan'ı ve Davutoğlu'nu dayatmak ve bu iki tipin de yine aynı tabana parmak sallamasına sessiz kalmak beni rahatsız ediyor. Benim Akp'den sonra yeni bir Akp'ye tahammülüm yok. Bunlara karşın Akp karşısında kim aday olursa ona oy vereceğim. Olur da Kılıçdaroğlu aday olur ve seçilirse o gün Kılıçdaroğlu'na muhalefet edeceğim.

İhtimal olsa terkederim..
İhtimal var. Suriyelinin peşine takıl biraz zorlu yolculuk olur, yada fetöcülerin peşine takılın avrupa size kapılarını açar. Yabani ve Melnurdan bu konu hakkında harika tecrübeler edinebilirsiniz. Yanlız ülkeye giriş yasağı yersiniz. Ben Öğrenci iken gelmiştim.

Geri