Kılıçdaroğlu ve y-chp

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kılıçdaroğlu, muharrem ince'nin oyunu geçti mi? tartışmak bile yersiz. bu bir. 1977'den beri ilk defa %40 psikolojik barajını geçer mi? bu da iki. seçim chp içinde sayın kılıçdaroğlu için de yepyeni bir başlangıç olacaktır.

bakın, kürt fobisini aşan, helalleşmekten korkmayan bir chp neler başarabiliyor. tarihinde ilk defa ceberrut, asık suratlı devlet partisi imajını aşmaya, evrensel sol değerlerle bütünleşmeye bu kadar yaklaşmış kılıçdaroğlu liderliğinde bir chp görüyoruz.

akp gericiliğine karşı ilkeli ve kararlı bir mücadele hattının sağcılarla, muhafazakrlarla değil, ancak ve ancak emek-barış-demokrasi güçlerine dayanarak kurulabileceğini chp bir kez daha gördü. umarız chp geleneksel reflekslerine yenik düşüp bu fırsatı yine heba etmez.

bu coğrafyanın kadim halklarıyla yüzleşme olanaklarını yaratmak, seçmen farkındalığını geliştirerek bu tabloyu aşarak ülkede çözülmeyecek sorun, mesele bırakmayız.

20230224_234629.jpg

Önce kendi aralarındaki sorunu çözsünler

Adaylığı bazı çevreler tarafından kabul görsün ya da görmesin sonuçta en uygun ve güçlü aday Kılıçdaroğlu'dur. Mart ayı itibari ile masanın da bu konuda uzlaşacağını tahmin ediyorum.

Gültekin Uysal: Demokrat Parti olarak Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyoruz
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görmek istediklerini açıkladı.

Kaynak: Gültekin Uysal: Demokrat Parti olarak Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyoruz

Psicigim yine, sanki Türkiye'de tek problem, interkültürel sorunlarmis gibi yaklasmis.
Hos,o sorunu da hal edebilecegini sanmiyorum.

Psicigim yine, sanki Türkiye'de tek problem, interkültürel sorunlarmis gibi yaklasmis.
Hos,o sorunu da hal edebilecegini sanmiyorum.
ne istiyorsun tek tek problemleri mi yazsaydım. o sorunlarıda onun çözecegi iddiasında bulunmadım zaten, uygun zeminin oluşması bizim için yeterli, degişimin dinamiği olacak bir çok aktör var.

Adaylığı bazı çevreler tarafından kabul görsün ya da görmesin sonuçta en uygun ve güçlü aday Kılıçdaroğlu'dur. Mart ayı itibari ile masanın da bu konuda uzlaşacağını tahmin ediyorum.
bugünü düşünenler imamoğlu
yarını düşünenler kılıçdaroğlu
sağcılardan başka kimseye oy vermem diyenler mansur yavaş aday olsun diyor...
pirom sakin ve akıllı adımlar atıyor, adaylığı kesindir.

ne istiyorsun tek tek problemleri mi yazsaydım. o sorunlarıda onun çözecegi iddiasında bulunmadım zaten, uygun zeminin oluşması bizim için yeterli, degişimin dinamiği olacak bir çok aktör var.
Tüm sorunları ulusalcılar çözer.

Bi sey istemiyorum ya hu.
Bir soruna yüklenip,aha bu dedigini elestirdim sadece.
Uygun zemin de yok zaten.

neyi çürütmüş. ssö madem isim fark etmez adayın etrafında kenetlenelim diyor eee o zaman ekmeleddin'i tekrar aday yapalım? sonuçta aday önemli değil. sen, ben de olabiliriz.
tekrar, sakince dinle lütfen…. aday farketmez mi demek istemiş? kk kininiz algınızı da köreltmiş.

tekrar, sakince dinle lütfen…. aday farketmez mi demek istemiş? kk kininiz algınızı da köreltmiş.
"biz şu aday, kemal bey ya da bir başkası, etrafında kenetleneceğiz, şu ilkeler ışığında ve onu köşke taşıyacağız"

dinledim, doğru dinlemişim. değişen bir şey olmadı. hatta ota boka faşist, faşizm dedikleri için ..ama cümlesiyle yine araya sıkıştırdığını da fark ettim. şaşırtmadı. kılıçdaroğlu kinim yok. sevdiğimi, doğru işler yaptığını, siyasetçi değil devlet adamı olduğunu defalarca dile getirdim yine getiririm. kazanacak adaydan kasıt kazanma ihtimali en yüksek aday. bu ayrımı anlamamakta ısrar ediyorsunuz. asıl bizi kk sevdanız bitirecek. seçim sonrası birilerinin balkon konuşmasını dinlerken bu millet koyun zaten diyerek isyan etmeyin.

"biz şu aday, kemal bey ya da bir başkası, etrafında kenetleneceğiz, şu ilkeler ışığında ve onu köşke taşıyacağız"

dinledim, doğru dinlemişim. değişen bir şey olmadı. hatta ota boka faşist, faşizm dedikleri için ..ama cümlesiyle yine araya sıkıştırdığını da fark ettim. şaşırtmadı. kılıçdaroğlu kinim yok. sevdiğimi, doğru işler yaptığını, siyasetçi değil devlet adamı olduğunu defalarca dile getirdim yine getiririm. kazanacak adaydan kasıt kazanma ihtimali en yüksek aday. bu ayrımı anlamamakta ısrar ediyorsunuz. asıl bizi kk sevdanız bitirecek. seçim sonrası birilerinin balkon konuşmasını dinlerken bu millet koyun zaten diyerek isyan etmeyin.
pleskciğim, eleştirdiği şey tam olarak bu zaten. aday kk’dur. aksini düşünen var mı aramızda? burada 6lı masadaki diğer liderlerin siyasi söylemlerinin yanlış olduğunu dile getiriyor. sen 6lı masa lideri olacak, göstereceğin aday için net konuşmalısın, göstereceğin adaya kendin güvendiğini net bir şekilde dile getirip, göstereceksin ki senin seçmenin de senin gösterdiğin adayı benimseyecek ve onu seçecek. denklem bu kadar basit aslında. asıl sizin duygusallığınız bizi bitirecek, ben zaten “aday kim olursa olsun” cuyum, defalarca da dile getirdim. şu olaya artık duygusal bakmayı bırakın.

pleskciğim, eleştirdiği şey tam olarak bu zaten. aday kk’dur. aksini düşünen var mı aramızda? burada 6lı masadaki diğer liderlerin siyasi söylemlerinin yanlış olduğunu dile getiriyor. sen 6lı masa lideri olacak, göstereceğin aday için net konuşmalısın, göstereceğin adaya kendin güvendiğini net bir şekilde dile getirip, göstereceksin ki senin seçmenin de senin gösterdiğin adayı benimseyecek ve onu seçecek. denklem bu kadar basit aslında. asıl sizin duygusallığınız bizi bitirecek, ben zaten “aday kim olursa olsun” cuyum, defalarca da dile getirdim. şu olaya artık duygusal bakmayı bırakın.
her şey masa mı? masa liderleri biz benimsedik güvendik dese bitecek mi iş. bu kadar basit mi bu iş. çıkarlar için halkın sesi yok sayılıyor. halk bunu kabul edecek öyle mi? nerede yaşıyorsunuz, anlayamıyorum. masadaki %1-2 oy alamayacak partileri bir kenara bırakırsak meral akşener başından beri mansur yavaş veya ekrem imamoğlu'nun aday olmasını istiyor. ortak mutabakat ortak mutabakat diyorlar ya başta chp'nin bu durumu görmesini istiyor. parti içerisinden hafif hafif dürtüyor, halka kulak verin diyor. ben de çıksın açık açık adayım şudur demesini isterim ama masa, ortaklık falan filan muhabbetleri buna engel oluyor. yeter bu kadar kaybettiğimiz, artık kaybetmek istemiyoruz diye kılıçdaroğlu aday olmasın diyoruz akp'li oluyoruz, faşist oluyoruz, duygusal oluyoruz, her şey oluyoruz.

her şey masa mı? masa liderleri biz benimsedik güvendik dese bitecek mi iş. bu kadar basit mi bu iş. çıkarlar için halkın sesi yok sayılıyor. halk bunu kabul edecek öyle mi? nerede yaşıyorsunuz, anlayamıyorum. masadaki %1-2 oy alamayacak partileri bir kenara bırakırsak meral akşener başından beri mansur yavaş veya ekrem imamoğlu'nun aday olmasını istiyor. ortak mutabakat ortak mutabakat diyorlar ya başta chp'nin bu durumu görmesini istiyor. parti içerisinden hafif hafif dürtüyor, halka kulak verin diyor. ben de çıksın açık açık adayım şudur demesini isterim ama masa, ortaklık falan filan muhabbetleri buna engel oluyor. yeter bu kadar kaybettiğimiz, artık kaybetmek istemiyoruz diye kılıçdaroğlu aday olmasın diyoruz akp'li oluyoruz, faşist oluyoruz, duygusal oluyoruz, her şey oluyoruz.
sen, senin gibi düşünenleri dile getiriyorsun şu an, ben de halkım plesk ve benim gibi düşünen çok insan var. kendi doğrularınızı, bu şekilde empoze edemezsiniz kimseye. masa önemli değil, o önemli değil bu önemli değil. ne önemli abicim o zaman sizin için? kk aday olursa oy vermeyeceksiniz, sonra “kk sevdanız bizi bitirdi” diyeceksiniz. oy kullanmayacak mısın kk aday olursa? boş mu atacaksın? böyle mi faydan dokunacak? imamoğlu ve mansur başkan için görüşümü zaten hep belirtiyorum, yine söyleyeyim benim de duygusal yönüm bu iki ismi söylüyor ama realist yanım kk’dan yana. öyle seviyorum, böyle seviyorum, şu yaptığını destekliyorum ama oy vermeye gelince vermiyorum. çok ilginç bir bakış açısı gerçekten.hshsjs

• Beğen
Tepkiler: Aze
Geri