kesinlikle günün resmi!

Konu sahibi son olarak 4621 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
inanmayan biri sorgulamazmış da bıdı bıdı. ya bi arkadaşım var, kuran-ı kerim'i türkçe olarak okuduktan sonra ateist olmuş çocuk. biraz muhabbet etmiştik bu konu hakkında, okurken hep "lütfen inan lan, nolur inan" dedim kendi kendime diyodu. hâlâ da boşvermiş değil. kuran'da tutarsız bulduğu ayetlerin mantıklı açıklamasını yapmaya çalışıyor kendince. bilen birilerine soruyor mesela, mantıklı cevaplar bulmaya çalışıyor. konu kurban konusu, olay başka bi tarafa doğru gidiyor ama kusura bakmayın da müslüman arkadaşlardan kaç tanesi açıp türkçe'sinden okudu acaba kutsal kitabı? beğenmediğiniz ateistler sizden çok daha hakimler dine.

İnançlı olmak için illa açıp kutsal kitabı okumak gerekmiyor. Biz aslımızı inkar etmiyoruz olay bu . Edenlerin de tutarsız konuşmalarını önlerine getiriyoruz . Ayrıca konu kurban konusu da Kurban KONUSU NERDEN GELİYOR edebiyat kitabından mı ?? Milletin bilmişlik ettiğini idda ediyosun da dön bir bak kendin nekadar biliyosun ?

Gelelim asıl meseleye:
Hz. Adem a.s. dan hz. Muhammed s.a.v e kadar hiç bir islam inancının temeli değişmedi. İtikadi inanç sistemi olarak sürekli aynı şeyleri Allah bizlere peygamberleri vasıtası ile anlattı. tevrat, incil, zebur ve kuranı kerim hep aynı şeyleri bizlere anlattı..
Fakat taaa hz. ademden itibaren hep insanlar yoldan çıktı hata yaptılar. Yanlışlar yaptılar. ŞEytana uydular. İnançlarını bozdular. Kendi çıkarlarına göre değiştirdiler.
İlk insanın cennetten yasak meyvayı yemesinden bu yana hep şeytan bizlerle uğraştı..
Ve her seferinde Allah peygamber yollayıp bizleri uyardı.
Kitaplar yolladı.
Tevrat geldi yahudiler kendi çıkarları çerçevesinde değiştirdiler. Gelen paygamberlerini şehit ettiler..
İncil geldi hristiyanlar bu sefer onu bozdular. Kuranı kerim geldiğinde yeryüzünde gerçek incile inan kimse kalmamıştı..
Herkes bozulmuş incillere inanıyor okuyordu..
ve kıyamete cok yakın bir dönemde son peygamberini yolladı.
Artık kıyametin kopmasına cok az kalmıştı.. binlerce yıl dünyayı işgal eden insanoğlu son yüzyıllarını yaşıyordu bu dünyada.. ve son peygamber de geldi..
Düşünün hz. adem sadece bin yıl yaşadı bu dünyada.. insanların ömürleri cok uzundu ama şimdi 50-60 yıl yaşamak bile hayal hale gelmeye başladı.
Allah Sadece kuranı kerimi korumadı. ilk insandan bu yana peygamberleri vasıtası ile sürekli islam inancını korudu. Sürekli insanlara doğru yolu gösterdi. ama yolun sonuna geldik. Ve insanların kuranı kerimi tamamen bozup yerine yeni kitaplar gönderilmesi gerekecek kadar uzuuuun bir ömrü yok bu dünyanın..
Bu mesajı algılayamamak yüce kitabın değil bizim sucumuz bizim hatamız..

Okuyalım belki bişeyler kaparız .

Iste sorun tam da bu siz saniyorsunuz ki cok akilli oldugunuz icin sorgulayip inancsiz olmayi sectiniz. Müslümanlar sorgulamadiklari icin öyle körü körüne inandilar. Bunu da söylemedim derseniz düser bayilirim cünkü yüzlerce kez söylediniz. Ya hu sizin akliniza hic gelmiyor mu.? Bu müslümanlar belki arastirmistir. Bize tesadüfen dünyaya gelmek nasil mantikli geldiyse onlara da yaradilmis olmak mantikli gelmistir diye düsünmüyor musunuz.? Bu neden zorunuza gidiyor ki.?

Sorun su ki insanlarin bir cogu ateistler kendini akilli sandiklari icin dine inanmiyor diye dusunurler.
Inanmak bi ihtiyac ve icsel birseydir.
Siz farkli bi ulkede dogmus olsaydiniz muhtmelen su an da farkli bi dini savunuyor olurdunuz.

Neden 23 yil da?
Uf neyse hep ayni eksende donen tartismaya giriyoruz yine.
Islam hos gorulu degildir. Hic bir din degildir.
Bir dini hos gorulu ve dusunceye acik olabilmesi demek kendi kendini yok etmesi anlamina gelir.
Akil fikir tek basina yeterlidir. Insan isterse tek bir vucu da bes tane kafa li bir canli yapabilir.
Yaziki kaynaklar kurallar emirler dogmatiktir.
Su an bunu tartisma sebebimiz bulundugumuz ortamdan dolayi islamdan dolayi degil.
Bknz: arabistan

:)

Ne mutlu sana öyle ise :cici:

Bunun allah inancina siginacak mantigi yok.
Zira allah in verdigi cani allah alir diyebiliyorsaniz.
Evvela oturup sizin dusunmeniz gerek.
Samimi bulmuyorum cunku kesiyorlar ama onu paylasamadigin muddetce bir anlam ifade etmiyor.
O para ile fakir birinin ihtiyaci karsilamak daha mumkun iken ona bi parca et vermek ne kadar mantikli?
Ha sen diyorsan ben sormadan inanirim . O zaman benim nasil neye ne sekilde inandigim da sizi ilgilendirmez.

Maria Puder, Allah (c.c) kendinden sonra dünyada en üstün varlık olarak insanı yarattı ve dünya ve dünyadakileri onun emrine kıldı. Yani bizler Allah'ın emrettiği çerçevede yaşayarak ve onun bize sunduğu nimetlerden(hayvan,bitki,evren vs.) yararlanarak yaşamımızı sürdürüyoruz.
Allah inancınız var mı diye şu yüzden sordum.
Eğer Allah inancınız var ise ahiret inancınız da vardır, tevekkül ve imtihan denilen kavramlarada inanıyor ve tasdikliyorsunuzdur.
Hz.İbrahim'in imtihanını ve oğlu Hz.İsmail'in bu durum karşısındaki teslimiyetini az önce yazdım üstte okumuşsunuzdur. Yani bu bir imtihandı onlar için,onlarda bu imtihanı en iyi şekilde vererek ödüllerini almışlardır Yaradan'dan. Günümüzde de aynısı geçerli,babalar ve evlatları birbirileri için bir imtiihandır. Yani sen Allah için Onun rızası için ondan vazgeçerek imtihanını tamamlamış oluyorsun bir bakıma. Zaten kurbanda Allah'ın rızasını kazanmak için kesiliyor müslümanlarca.
Şimdi eğer Hz.İbrahim oğlu İsmail'i kurban etmeseydi hep insanlar mı kurban edileceklerdi sorusu geliyor akıllara değil mi? benimde aklıma gelmedi değil ama onuda şu konuyla çözdüm.
Peygamberimiz Hz.Muhammed'den önce bilir misiniz bilmem ama kız çocukları diri diri toprağa gömülüyorlardı yani cahiliyenin cahiliyesi yaşanıyordu ve insanlar iyice sapıtmışlardı yine.
Ve Rabbim yine insanlığı uyarmak için bir Peygamber gönderdi körü körüne bağlılığı ortadan kaldırın,yıkın taassuplaşmış tabularınızı diye. O gönderdiği son din yani İslamdır.
ve sizler aradığınız tüm soruların cevaplarını İslamda ve Kur'an-ı Kerim ve tefsirlerinde bulabilirsiniz.
Kurbanı paylaşma boyutuna gelince o da malesef dinin değil günümüz insanının sorunudur. Kurban paylaşmaktır üçte birini evine üçte ikisini de dağıtmaya ayrılmalıdır.

bu tarz konular beni hep güldürüyor bayramda kesince katliam filan diyorlar normalde kasaptan aldıkları etlerine yiyorlar ne acayipsiniz eger kurban gelmeseydi erkek çocukları kurban olacaktı :) çok güldürüyor araştırmacı ruhlar beni :)

peki size sorarım. hiç maide suresi ve nisa suresini okudunuz mu?

maide suresinde hırsızlık yapan bir kişinin elinin kesilmesi buyrulur.

nisa suresinde ise erkek kadın'ı gerektiği zaman dövebilir demiş.

bu sizce şeriattan öte midir veya hoşgörü dini midir cevaplayın alkış atcam kankslar.

bu tarz konular beni hep güldürüyor bayramda kesince katliam filan diyorlar normalde kasaptan aldıkları etlerine yiyorlar ne acayipsiniz eger kurban gelmeseydi erkek çocukları kurban olacaktı :) çok güldürüyor araştırmacı ruhlar beni :)

Iyi ki bi koc indi gokten yoksa ne okur du dimi ya?
Iyi ki dedin bilmiyorduk.

Sorun su ki insanlarin bir cogu ateistler kendini akilli sandiklari icin dine inanmiyor diye dusunurler.
Inanmak bi ihtiyac ve icsel birseydir.
Siz farkli bi ulkede dogmus olsaydiniz muhtmelen su an da farkli bi dini savunuyor olurdunuz.

Yo Maria Puder neden öyle olsun, mutlaka biliyorsundur Ibrahim Aleyhisselam dinini kendisi bulmustur, benim islami bulup müslüman olmam o kadar zor degil. Hem ben siz kendinizi akilli zannediyorsunuz demedim inancsizlarin mesajlarindan yola ciktim hepsi öyle diyor biz sorguluyoruz, azcik düsünün biz sizden daha hakimiz dine falan gibi yani. Ben de sorguluyorum bana bu mantikli geliyor, olamaz mi olabilir.

inanmayan biri sorgulamazmış da bıdı bıdı. ya bi arkadaşım var, kuran-ı kerim'i türkçe olarak okuduktan sonra ateist olmuş çocuk. biraz muhabbet etmiştik bu konu hakkında, okurken hep "lütfen inan lan, nolur inan" dedim kendi kendime diyodu. hâlâ da boşvermiş değil. kuran'da tutarsız bulduğu ayetlerin mantıklı açıklamasını yapmaya çalışıyor kendince. bilen birilerine soruyor mesela, mantıklı cevaplar bulmaya çalışıyor. konu kurban konusu, olay başka bi tarafa doğru gidiyor ama kusura bakmayın da müslüman arkadaşlardan kaç tanesi açıp türkçe'sinden okudu acaba kutsal kitabı? beğenmediğiniz ateistler sizden çok daha hakimler dine.

Onun mantığı almadığı için tutarsız buluyordur bence çoğu ayeti,sorgulaması güzel bir şey evet de tutarsızlık apayrı bir şey yahu.:)

bu sizce şeriattan öte midir veya hoşgörü dini midir cevaplayın alkış atcam kankslar.

postum düştü :p

İnançlı olmak için illa açıp kutsal kitabı okumak gerekmiyor. Biz aslımızı inkar etmiyoruz olay bu . Edenlerin de tutarsız konuşmalarını önlerine getiriyoruz . Ayrıca konu kurban konusu da Kurban KONUSU NERDEN GELİYOR edebiyat kitabından mı ?? Milletin bilmişlik ettiğini idda ediyosun da dön bir bak kendin nekadar biliyosun ?

Okuyalım belki bişeyler kaparız .

yani sen şimdi "müslümanım ama müslüman olmak için kutsal kitabı okumaya gerek yok illa ki" mi diyorsun? sen açıp kutsal kitapta neler yazıyor diye bakmadıysan hiç, buraya gelip millete "aslınızı inkar ediyosunuz" diye atıp tutamazsın. ayrıca adam müslüman değil diye aslını inkar etmiş mi oluyor ya? bu nasıl bi düşüncedir?
konu ilk sayfalarda "kurban canilik midir" tarzında bi konu tartışılıyordu, olay kuranı kerim'e geldi onu kastetmiştim. edebiyat kitabı falan ne alaka ya.
abi daha mesajının başında "inançlı olmak için kutsal kitabı okumak gerekmiyor" demişsin, sonunda bana "dön bi bak kendin ne kadar biliyosun" diyosun. kaldı ki bir şey bildiğimi de iddia etmedim. :p

yani sen şimdi "müslümanım ama müslüman olmak için kutsal kitabı okumaya gerek yok illa ki" mi diyorsun? sen açıp kutsal kitapta neler yazıyor diye bakmadıysan hiç, buraya gelip millete "aslınızı inkar ediyosunuz" diye atıp tutamazsın. ayrıca adam müslüman değil diye aslını inkar etmiş mi oluyor ya? bu nasıl bi düşüncedir?
konu ilk sayfalarda "kurban canilik midir" tarzında bi konu tartışılıyordu, olay kuranı kerim'e geldi onu kastetmiştim. edebiyat kitabı falan ne alaka ya.
abi daha mesajının başında "inançlı olmak için kutsal kitabı okumak gerekmiyor" demişsin, sonunda bana "dön bi bak kendin ne kadar biliyosun" diyosun. kaldı ki bir şey bildiğimi de iddia etmedim. :p

:esne:

hah kartalizm geldi. kesin fake hesap durun küfür etcek xd

hadi iyi uykular.

Onun mantığı almadığı için tutarsız buluyordur bence çoğu ayeti,sorgulaması güzel bir şey evet de tutarsızlık apayrı bir şey yahu.:)

tutarsız bulduğu ayetleri, -benim de kafamı karıştıran bazı ayetler var zaten- bi ara tartışmak isterim. forumda konusunu da açabiliriz. ben ön yargısızım, herkes fikrini beyan edebilir. o ayetlerde anlatılmak istenenleri anlayamamış olabiliriz, dediğin gibi mantığımız almamıştır. beni ikna edecek her türlü açıklamayı memnuniyetle okurum.

Yo Maria Puder neden öyle olsun, mutlaka biliyorsundur Ibrahim Aleyhisselam dinini kendisi bulmustur, benim islami bulup müslüman olmam o kadar zor degil. Hem ben siz kendinizi akilli zannediyorsunuz demedim inancsizlarin mesajlarindan yola ciktim hepsi öyle diyor biz sorguluyoruz, azcik düsünün biz sizden daha hakimiz dine falan gibi yani. Ben de sorguluyorum bana bu mantikli geliyor, olamaz mi olabilir.

O halde butun muslumanlar adina neden konusuyorsun?
Ben neden bir tanriya inanmadigini bilmeyen birini ciddiye almayabilirim savunmam sen neden tum muslumanlarin savunuculugunu yapiyorsun? Ve her din tartismasinda..

alaycı yorumlarını kenara bırakırmısın :S

ne alaycı arkadaşım. bunada mı karışıyonuz. ohooo yöneticisiniz diye onu yapma bunu yapma ayağına yatmayın.

hadi açıklayın artık şunu :/

Arda az önce bizim tanrıya inanmadığımızı ileri sürüyordun. madem sen inanıyorsun açıklar mısın :/

ateislerin müslümanlardan islamı daha iyi bildiği zırvanası bikaç yorumda okudum yok öle dünya inşAllah Allah bana sıratı geçmeyi nasip ederde size ordan kuşbakışı el sallarım bak o zaman değme keyfime

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri