Kazakistan Afrika'dan daha mantıklı bana göre.

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Biliyorsunuz çok büyük iş adamları ve büyük devletler Afrika kıtasından çok geniş araziler kiralıyor tarım için. Doğru bir mantık desek bile bana göre Kazakistan çok çok daha mantıklı Afrika kıtasında tarım yapmak konusuna nazaran. Bence Devletimiz kurulan Türk Birliği Teşkilatı vasıtası ile Kazakistan'dan tarım için arazi kiralama yöntemine başvurmalı. Bir de şöyle bir özelliği var Kazakistan'ın yeraltı rezerv kaynakları yüksek 1 ülke orada Madencilik alanında da iyi çalışmalar yapılabilir... Tabi bence...

2020 yazında tanıştığım bir ziraat mühendisinin planları arasındaydı. kazakistan devletinin gelen yatırımcıya geniş topraklar tahsis etmesi ve çeşitli hibeler vererek işini kolaylaştırması cazip gelmişmiş. kazakistan toprağının potasyum eksikliği olduğu içinde antalya / mersin yöresinden muz kabuğu kompostu ya da doğrudan kabuğun kendisini nakliye ederek toprağını zenginleştireceğini aktarmıştı.

ben bu işlere hiç girmem, kafaya koydum memur olacağım.

Ya Kamil abiye kahvede batak oynarken birisi Kazakistan demiştir, muhtemelen Afrika'yı da şu an oynanan şampiyona var haberlerde duymuştur.
Afrika'da tarım değil de, eğer pandemi olmasaydı inşaat sektörü patlama yapacaktı. Bizzat kendimde bulunacaktım, işte Kamil abi konuşuyor. Dünya'nın en verimli toprakları Türkiye'de, Akdeniz'de. Adana'da üç mahsul alıyorsun senede, kimse ekip biçmez oldu.. hasatlar tarlada kalıyor, neyse ciddili yazmaya gerek yok.

Ya Kamil abiye kahvede batak oynarken birisi Kazakistan demiştir, muhtemelen Afrika'yı da şu an oynanan şampiyona var haberlerde duymuştur.
Afrika'da tarım değil de, eğer pandemi olmasaydı inşaat sektörü patlama yapacaktı. Bizzat kendimde bulunacaktım, işte Kamil abi konuşuyor. Dünya'nın en verimli toprakları Türkiye'de, Akdeniz'de. Adana'da üç mahsul alıyorsun senede, kimse ekip biçmez oldu.. hasatlar tarlada kalıyor, neyse ciddili yazmaya gerek yok.
Kamil abi’nin kahve ortamı böyle bir şey herhalde;

7F8E412C-A7C7-4666-8287-4C8B39751A3E.jpeg

Bizim köyde herkesin tarlasi var babadan kalma. Bundan 20 yil once cogu sey ekiliyordu. Bu yaz amcam mazot fiyati gubre fiyati derken artik zarar ediyorlar. Tavuk yok artik tavuk.
Kazakistan iyiymiş oraya göçsün amcanlar.

Giden istedigi yere gidebilir. Bizi ve kimseyi ilgilendirmez o ayri konu. Sana yeterki TR perisan olsun nerden vurursam hesabi.
Yazdıklarımdan bunumu anladın?
Aklınla sorunun varsa ben ne yapayım?
Türkiye'yi perişan edene bir kelime yok ama gerçeği konuşana okklı bir laf et. Sen iyisin vallahi.
Amcanlar Kazakisnan'a gitsinler cümlemin anlamını dahi anlamadan dalıyorsun ve böylece komik bir cevap yazıyorsun.

Yazdıklarımdan bunumu anladın?
Aklınla sorunun varsa ben ne yapayım?
Türkiye'yi perişan edene bir kelime yok ama gerçeği konuşana okklı bir laf et. Sen iyisin vallahi.
Amcanlar Kazakisnan'a gitsinler cümlemin anlamını dahi anlamadan dalıyorsun ve böylece komik bir cevap yazıyorsun.
Diger konulardaki tutumundan yola ciktim diyelim. Yok canim ben deliyim vallaha akilli siz kalin

@No Pasaran aslında altı doldurabilir olsa güzel konu, ama araştırmak lazım ve veriler sunmak gerekiyor. Kazakistan ile Afrika ne alaka abicim, toprak farklılıkları, iklim farklılıkları vs vs çok fazla tezat şey var. Ama işte birkaç cümle bir şeyler duyup konuşmak mantıklı değil, bu hepimiz için geçerli bir durum. O yüzden tartışma konuları verimli geçmediği için, genelde mizahi yorum yapıp çıkıyorum. Yoksa senin açtığın başlıklar gayet güzel, okumuyorum bile. Zaten geçen yaşanan rezaleti ve küfür işlerini konuşmaya bile gerek yok.

Geri