Kaybedecek bir şeyin kalmaması özgürlük galiba ...

Konu sahibi son olarak 2382 gün önce görüldü
Yeteri kadar karanlık değil burası.
Birikmiş ne varsa, bana benzetiliyorken...
Çağırıyorum.
Kokuma geliyor hüzün.
Oda bir sonrakine bırakıyor kokusunu.
Aklıma geliyor sessizliğin içinde
Bir düzüne şiir sıralamak.
Bu en bilindik alışkanlığım...
Şimdi kokuyla gelen, hüznün var.
Zaman var.
Birbirine paralel koşan yalnızlıklar var.
Uzat elini.
Ben, ölçüsüzlüğümü hep bir ölçüyle bulurum.
O da, varlığını yansıtan ötekiler...
Ezgisel bir yakınmadır bu.
İstikrarlı tükenme söz konusu birde
Devrilen şişelere nispeten...
Üç kuşak öteden sevilmişliğin var senin.
Vasiyet bırakılanı sevmiş bu dünya.
Benimle beraber.
Şimdi emekten özge
Ne kalır ki geriye?
Ölümle yaşam arası susan ve yol olana…

Ruhun o kadar aç ve silik ki...
Azad ettim.

Uriah Heep - July Morning

[YOUTUBE]JLZMMk8KZSU[/YOUTUBE]​

'Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum.''
Dostoyevski / Suç ve Ceza

O özgürdü, her şeyi yapmakta özgürdü, bir hayvan ya da ruhsuz bir makine olup çıkmakta, boyun eğmekte özgürdü, isyan etmekte özgürdü, kararsız olmakta özgürdü; evlenmek, silkinip çıkıvermek ya da yıllarca bu yükü ayaklarıyla gittiği yere sürüklemek; nasıl isterse öyle hareket edebilirdi, ona kimse öğüt veremezdi, kendi hükümleriyle yaratacağı “iyi” ve “kötü”den öte iyi ve kötü yoktu onun için. Çevresinde her şey toplanmış ona bakıyor, tek bir hareket yapmadan onu bekliyordu. Korkunç bir sessizliğin ortasında yapayalnızdı, özgür ve yapayalnız, yardımdan ve aftan yoksun, hiçbir yardım umudu olmadan karar vermeye mahkûmdu, ölünceye dek özgür olmaya mahkûmdu.”

Akıl Çağı / Jean-Paul Sartre

Yeniçeriler kapıyı zorlarken Uzun İhsan Efendi hala malum konuyu düşünüyor, fakat işin içinden bir türlü çıkamıyordu...

’Rendekar doğru mu söylüyor? Düşünüyorum, öylese varım. Oldukça makul. Fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar: Düşünen bir adamı düşünüyorum. Düşündüğümü bildiğim için, ben varım. Düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da varolduğunu biliyorum. Böylece o da benim kadar gerçek oluyor. Bundan sonrası çok daha hüzünlü bir sonuca varıyor. Düşündüğünü düşündüğüm bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. Öylese gerçek olan biri beni düşlüyor. O gerçek, ben ise bir düş oluyorum.’

Kapı kırıldığında Uzun İhsan Efendi kitabı kapandı. az sonra başına geleceklere aldırmadan kafasından şunları geçirdi:

’Dünya bir düştür. Evet, dünya..Ah! Evet, dünya bir masaldır.’

Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar

Siz düşünceleriniz değilsiniz: Siz düşüncelerinizin gerisindeki Mutlak Bilinçsiniz..

Düşünceler çoğu zaman negatif ve acı vericidir. Gelecekten beklentilerimiz vardır, gelecekten bazen korkarız. Şu anda bir şeylerden şikayet ederiz. Geçmişte yaptıklarımız bizi rahatsız eder. Tüm bu düşünceler egomuz tarafından üretilir ...fakat gerçek kimliğimiz egomuz değildir. Egonun ürettiği düşünceleri objektif bir şekilde gözlemleyip o düşünceler girdabına kapılmama çabası bizi ruhani hürriyete götüren ilk adımdır.

* Sadece şimdiki anın gerçekliği vardır.

* Şimdiki ana direnmeyin sadece kabul edin.

* Acılara bağımlı olmayın.

Eckhart Tolle

[YOUTUBE]DVg2EJvvlF8[/YOUTUBE]

418749_309618712468617_2002696260_n.jpg

"değil mi ki rüyalar, gün boyu sakatlanan zihinlerimizin koltuk değnekleri"

tumblr_mr52e9a5LS1qhl91yo1_400.gif

"Satranç hayat gibidir David," demişti babası. "Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirebilmek."

Adam Fawer, Olasılıksız(Sf.108)

Olasılıksız'ı tekrar okumak isteğim depreşti..:)

[YOUTUBE]qxDcWvZCSRg[/YOUTUBE]

I'm getting tired of this shit..

I don't care !​

tumblr_mjm4cx9lJn1r11lj9o1_500.jpg

Hadi gidelim gidemediğimiz yerlere
Deniz kıyısına
Sessiz gölgelere
Normal insanların olmadığı yerlere
Yalan söylenmeyenlere
Monoton trenlere
Eski kitaplara
Unutulmuş harflere
Şarkılara Şiirlere
Hadi gidelim
Olmamış şeylere
Düşünülmemişlere
Özgürlüğe uçan kuşların kanatlarına
Fakir çocuğun evden kaçmak için biriktirdiği parasına
Bizi tanımadan seven birinin yanına
Eskilere yenilere
Deniz aşırı gemilere
Bir an önce gidelim
Gidelim artık
Temiz biryerlere
Hoşçakal gelecek
Geçmişte görüşmek üzere...

Hadi Gidelim !

Insan özgürlüğüne mahkumdur der J.P.S

-- "Yani, tapınak ve manastırlarda, Himalayalardaki mağaralarda oturan şu keşişlerin ve munilerin ve sadhuların hepsi kaçıştalar. Feragat et! - ama kaçmaya gerek yok. Feragat et ama burada ol. Dünyada ol, ama ona ait olma. Kalabalıkta kal ama bireyselliğini koru. Bin bir tane iş yap - ne gerekiyorsa, onu yap - ama asla iş bitirici olma. Egoyu şişirme - hepsi bu."

-- "Peki," dedi diğeri, "zen hayata nasıl geçirilir?"

-- "Özü feragat etmektir. Hayata geçirmesi, uygulaması dünyada yaşayıp ona ait olmamakla gerçekleşir.

Osho

Bir Düşün İçinde Düş
Alnına konsun bu öpüş
Ve,şimdi senden ayrılırken,
İtiraf edeyim ki
Günlerimi bir düş
Sayarken yanılmıyorsun;
Ama,Umut gitmişse uzaklara
Bir gece ya da bir gün
Bir görüntüde ya da bir şeyde olmaksızın
Fark eder mi bu yüzden?
Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz
Yalnızca bir düşün içinde bir düş.
Kırılan dalgaların dövdüğü bir kıyının
Haykırışları içinde duruyorum:
Ve altın kum taneleri tutuyorum avucumda
Ne kadar az! Ama nasıl da
Süzülüyorlar parmaklarımın arasından derinlere
Ben ağlarken- ben ağlarken!
Ah Tanrım! Daha sıkı
Tutamaz mıyım onları?
Ah Tanrım! Tekini bile kurtaramaz mıyım acımasız dalgadan?
Bir düşün içinde bir düş mü
Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz?
Edgar Allan Poe

Geri