Kaybedecek bir şeyin kalmaması özgürlük galiba ...

Konu sahibi son olarak 2381 gün önce görüldü
Kalkıp dışarı çıktım. Eve yürümeye başladım. İstedikleri buydu demek: yalanlar. Harikulade yalanlar. Buna ihtiyaçları vardı. İnsanlar ahmaktılar. Kolay olacaktı benim için..
Charles Bukowski, Ekmek Arası

Biz ise; bizi uçurumdan ittiğinde birileri, hala, o iten ellerin bize dokunduğunda hissettiğimiz duygulardayız. Gerisini bilmiyorum...

Sarp alaylı bir ifadeyle güldü."Anlamıyorsun değil mi? Milyarlarca insanın ölümünden bahsediyorsun.
Öyle bir düzenden bahsediyorsun ki, insanların zalim yöneticilere ve korkunç, küçük tanrılara taparak
yaşayacağı dehşet çağı... Sürgündeki var veya yok , kendi kafandaki çarpık bir fantezi dünyası oluşturuyorsun.İyi ama benim farkım ne olacak o zaman John. Herkes avcı, kötülük sıradan olacak.
Oysa biliyor musun belki de ben kötülüğü, avcılığı farklı olmak için seçmişimdir.Çoğunluk olan şey sıradandır
John. Ben şu anda farklıyım, olağanüstüyüm , hakim olan ahlakın, iyi ve kötü kavramların dışındayım.
Bu dünyanın kendi yarattığı yaşam stilinin tek temsilcisi olan bir türüm. Asiyim.Oysa senin düzenin beni sıradan yapacak...

Orkun Uçar / ASİ

[YOUTUBE]sTPn4Jlrjb0[/YOUTUBE]
"ölüleri yaşayanlar gömmeli, fakat burada yaşayan hiç kimse yok;hayatta olanlar uykuda geçiriyorlar ömürlerini.sen onlar için mutluluk yaratamazsın,kendi kederlerinin bile farkında değiller,üzülemiyorlar bile artık,çünkü çoktan tükenmişler."

Andrei platonov-Can

Julie: sen beni tanırsın danton.

Danton: tanımak o demekse evet; örneğin senin kapkara gözlerin dalgalı saçların yumuşak bir tenin vardır bana da hep ”sevgili georg!” dersin. gelgelelim (julie’nin alnını ve gözlerini işaret eder) şurada sonra şurada buraların ardında neler yatıyor? geç efendim bizim ruhlarımız kaba. birbirimizi nerden tanıyacağız? bunun için ancak kafatasımızı yarıp da beyinin hücrelerinden düşünceleri söküp almak gerekir.`

''Yaşanmış olanlar yaşananlara ve yaşanacak olanlara yön verir daima...

[YOUTUBE]BEEyru3_u5Y[/YOUTUBE]

When you have lost all direction
Let the silence speak the loudest words
When you have lost all direction
Let the undone come to life
And feel the love engraved
To the undivided presence of hope and innocence​

yalnizlik-sozleri-resimli.jpg91d853b7cfc6e3d33c32.jpg

” Bu açıklanamaz, ama hissedersin. Hayatın boyunca dünyayla ilgili bazı şeylerin yanlış olduğunu hissetmişsindir. Ne olduğunu bilmezsin, ama o ordadır; beynine saplanmış bir kıymık parçası gibi… Seni deli eder. ”

nasıl bir sözdü o?

seni sevmek özgürlükse,
özgürüz ikimizde. miydi.

başlığı görünce yazayım dedim.

- Hikayeyi anlat.
+ Başkasından iste. Bende mutlu son yok.
- Yine de istiyorum.

- Birinin yaşamaya değmeyen bir hayata tutunuşunu kaç kez izledin? Birkaç saniye daha uzatışını. Neden zahmet ettiklerini merak ederek.
+ Nedenini biliyorum. Hayat değerlidir.

Dinleyin Sürüngenler! Sizler özel değilsiniz, sizler güzel ya da eşi benzeri olmayan kar tanesi de değilsiniz, sizler işiniz değilsiniz, sizler paranız kadar değilsiniz, bindiğiniz araba değilsiniz, kredi kartlarınızın limiti değilsiniz, sizler iç çamaşırı değilsiniz, sizler herkes gibi çürüyen birer organik maddesiniz! Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden pislikleriyiz! Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz!

Düşün! Bize, matematik dünyasının kurgusal ve sonsuz olduğu öğretildi. Bunu kabul ederim. 1'den sonra 2 gelir dendi. Bunu da kabul ederim. Ama sonra, 1 ile 2 arasındaki sonsuzluğu düşündüm. Peki o nereye gitti? İrrasyonel sayılar varken bir sayıdan sonra diğer bir tam sayı nasıl gelebilir? Eğer 1'den sonra virgül konursa ve bunun da kıçına sonsuz sayı konabiliyorsa 2 nasıl gelir? İşte! Soru bu! Yanıtsız bir soru. Ve işte matematiğin hatası! Dolayısıyla matematik yok. Onun üzerine kurulmuş dünya düzeni de yok... Ama ben anlayabilirim. Anlayabilirim bu sorunu. Ve o zaman ortaya yaklaşık sayılar çıkar. Yani hiçbir sayı tam değildir. Hepsi tama yaklaşır. Ama varamaz. Demektir ki, 1,999...9'u bize 2 diye yutturmaya çalışan bir dünyanın çocuklarıyız. Ve dünya da aslında tam gibi görünürken, aslında bir irrasyonellik harikası. İşte bunun için hayat yoktur. Olsa dahi o da irrasyoneldir! Yani anlamsızdır. Ne bir başlama nedeni, ne de bir oluş nedeni vardır. Evrende uçuşan kocaman bir irrasyonellik. Tabii ki dünyanın bir anlamı olması gerekmiyor. Belki de onu anlamdıran üzerinde yaşayan akıl sahibi yaratıklardır. Ama onların da bizi getirdiği nokta ortada!

Hakan GÜNDAY - Kinyas ve Kayra

"Dans etmek için iki kişiye gerek yok, yalnızca birinin dans etmesi yeterli", diye düşündüm ve rüzgarda savrulup bükülen bir ağaç gibi bıraktım kendimi.

Sylvia PLATH

[YOUTUBE]0VCJhqj72Ic[/YOUTUBE]
O rüzgarlı günü düşünüyorum
Ve bir gün sana geldiğinde
Derince iç akıllıca olan sözlerini
Cesaret al ondan
Ödülün olarak
Ve benim için merhaba de.​

Günün ve bundan sonraki bazı günlerin şarkısı..

[YOUTUBE]RUmLog_eY8E[/YOUTUBE]

Geri