Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kedileri peygamberle ilişkilendiren bir şey okumuştum. Aşırı mantıklı geldi. Hayvan üstü varlıklar olduğuna inanıyorum kedilerin…Tanrının varlığına yönelik çok güzel bir yazı okumuştum daha önce burada paylaştım mı bilmiyorum ama hatırladığım noktaları ile paylaşmak isterim.
Kediler üzerinden çok güzel bir argüman sunmuşlardı.
Şöyle ki: Evde bir kediniz varsa, siz işe gidip tekrar eve döndüğünüzde kediniz sizi ''avdan döndü'' olarak algılıyor. Elinizde poşetler varsa ''Acaba ne ganimetler getirdi'' olarak algılayıp heyecanlanıyor. Eve geç kaldığınızda avlanırken öldüğünüzü düşünüp kaygı duymaya başlıyor. Tabi bunlar etolojik gözlemler çerçevesinde öngörülen çıkarımlar. Yani fark ettiyseniz kediniz sizi kedileştiriyor. Siz kediden çok daha üstün ve kompleks bir varlık olduğunuz için kediniz sizi kendi sosyolojisi ve kapasitesi ölçüsünde anlamlandırıp yorumlayabiliyor.İşte bizim tanrıyı anlamaya çalışma noktasında düştüğümüz bir hata da bu; bizler de tanrıyı çoğu zaman insanlaştırma eğiliminde oluyoruz. Onu kendi hissettiğimiz duygularla ya da kendi tanımladığımız değer yargıları ile anlamlandırmaya çalışyıoruz. Atıyorum 20 çeşit hissedebildiğimiz duygu varsa, tüm evrende de duygu çeşitliliğinin bununla sınırlı olduğuna yönelik bir algı geliştiriyoruz ya da tanrının da bizler gibi illa bir duygu durum sistemine sahip olması gerektiğine inanıyoruz, bizim sosyolojik normlarımıza göre X durumu kötülükse, tanrının da bunu kötülük olarak ele almasını bekliyoruz falan filan. Kısacası Tanrıya yönelik geliştirilen inanışların 'anlayıp-anlamlandırma' değil de 'kabul etme ya da etmeme'' şeklinde geliştirilmesini daha sağlıklı buluyorum. Bence teistlerin ''Bizim ona aklımız ermez'' şeklindeki argümanları bilimden bir kaçış ya da kafayı kuma gömmek değil, sarih bir hakikat. Kedileri bizi anlamaya mecbur bırakmamalıyız; mümkün olmayacaktır.
Yaaaa o wc’yi hayal edebiliyorum. Maraş’tan gelirken mola yerinde de öyleydi. İğrenç bir şeyyy fjjfjfjZamanında çok heveslenirdim kültürü olan bi mahallede yaşamaya. Alışveriş yapılacak olan esnaf tanıdık olsun,alınacaklar hep aynı yerden alınsın, mahalle sakinleri ile oturulup kalkılsın.. mis gibi mahalle işte.
Herkese de bahsederdim bu isteğimi.. Demek ki bir bahsettiğim dua saatime denk gelmiş olmalı. Çünkü şu an yaşadığım mahalle tam da böyle. Hiç de öyle düşündüğüm gibi değilmiş. Basit bir şey alınacaksa "ayıp olur, .. abiden alalım." diye dayatılıyor. Ya o abide istediğim model yok. Niye ordan beğenmek zorundayım. Neyse, evi yaptırıyoruz, eski bir ev, bu yüzden içi full yapılacak. Hiçbir usta araştırılmadı. Hepsi mahalledeki sözde saygın ve 40 yıllık tecrübeli ustalar. Evin içine ettiler afedersiniz. Hele bir fayans ustası geldi, göreceksiniz. Wcye girerken bir basamak iniyorsunuz, banyoya girerken iki basamak çıkıyorsunuz. Her yer kot farkı shdjsjdjd İş bitti, paraya geliyor. "Bizim mahallenin adamı nasıl olsa bekleyiversin iki hafta, sanki hak mı etti diyorum." Yok ayıp olur diyorlar. Ama bu adamlar 1 er haftada bitebilecek olan işleri, biz nasıl olsa tanıdığız diye aralarda zılıp 3 - 4 haftada güç bela bitiren adamlar. 1000 defa söyledim önce araştıralım benim araştırdığım çok güzel yerler var diye.Şimdi hepsi pişman, onlara " ben demiştim" dememek için kendimi çok zor tutuyorum. Zaten taşınmak çok yorucu, bir de bunları yaşayınca benim sinir sistemi yerle bir oldu. Çıldırmak üzereyim. Nasıl olsa bi boya kaldı diye evi topladım, şimdi boyacı işim çıktı haftaya girerim en erken diyor.
Yeter. Her yer her yerde. Ev, ev olmaktan çıktı.
Hahahha eski evin mutfak tezgahı öyleydi biliyor musun… Lavabo içine akması gerekirken tezgahın dışına doğru birikiyordu…Gülüyosunuz da ben burda çıldırıyorum yalnız :/
@angie dur bakalım, bataryalar takılsın, daha banyoda su testi yapıcam. Hangi yöne gidecek diye. Eminim eğimi çamaşır makinesinin dolabın altına falan da vermiştir bu ustacık hdfjjsjd
Selamun kavlen.
Traji komik gülsem mi ağlasam mı bilemedim Allah yardımcınız olsunZamanında çok heveslenirdim kültürü olan bi mahallede yaşamaya. Alışveriş yapılacak olan esnaf tanıdık olsun,alınacaklar hep aynı yerden alınsın, mahalle sakinleri ile oturulup kalkılsın.. mis gibi mahalle işte.
Herkese de bahsederdim bu isteğimi.. Demek ki bir bahsettiğim dua saatime denk gelmiş olmalı. Çünkü şu an yaşadığım mahalle tam da böyle. Hiç de öyle düşündüğüm gibi değilmiş. Basit bir şey alınacaksa "ayıp olur, .. abiden alalım." diye dayatılıyor. Ya o abide istediğim model yok. Niye ordan beğenmek zorundayım. Neyse, evi yaptırıyoruz, eski bir ev, bu yüzden içi full yapılacak. Hiçbir usta araştırılmadı. Hepsi mahalledeki sözde saygın ve 40 yıllık tecrübeli ustalar. Evin içine ettiler afedersiniz. Hele bir fayans ustası geldi, göreceksiniz. Wcye girerken bir basamak iniyorsunuz, banyoya girerken iki basamak çıkıyorsunuz. Her yer kot farkı shdjsjdjd İş bitti, paraya geliyor. "Bizim mahallenin adamı nasıl olsa bekleyiversin iki hafta, sanki hak mı etti diyorum." Yok ayıp olur diyorlar. Ama bu adamlar 1 er haftada bitebilecek olan işleri, biz nasıl olsa tanıdığız diye aralarda zılıp 3 - 4 haftada güç bela bitiren adamlar. 1000 defa söyledim önce araştıralım benim araştırdığım çok güzel yerler var diye.Şimdi hepsi pişman, onlara " ben demiştim" dememek için kendimi çok zor tutuyorum. Zaten taşınmak çok yorucu, bir de bunları yaşayınca benim sinir sistemi yerle bir oldu. Çıldırmak üzereyim. Nasıl olsa bi boya kaldı diye evi topladım, şimdi boyacı işim çıktı haftaya girerim en erken diyor.
Yeter. Her yer her yerde. Ev, ev olmaktan çıktı.
Gülememiştim ukte kalmıştı Allah razı olsun kjkjkj@ZaNa ya katılıyorum
Gülün bence, ben de güldüm bir süreTraji komik gülsem mi ağlasam mı bilemedim Allah yardımcınız olsun
@UzmaN bir kasa toplamısım efsane FPS 960 larda Ping desen 5 ama gel gör ki yine vuramıyorum Kolsuzum sanırım hacı ben ya
Ekli dosyayı görüntüle 101427
@Architecten seni test etsin aksam valo da@UzmaN bir kasa toplamısım efsane FPS 960 larda Ping desen 5 ama gel gör ki yine vuramıyorum Kolsuzum sanırım hacı ben ya
Ekli dosyayı görüntüle 101427
barbie giydir mçövmxcNe oynuyon reis
seni bir giydiririm tepeden tırnagaa sünnet cocugu gibi olursun ısıl ısıl tosun paşa gibibarbie giydir mçövmxc
L_ abi diye gelirsin sonra ...seni bir giydiririm tepeden tırnagaa sünnet cocugu gibi olursun ısıl ısıl tosun paşa gibi![]()
fero git defter tutla la bi git. .D elimde kalıcanL_ abi diye gelirsin sonra ...