Üni.den önce tam bir kitap kurduydum. Stephen King en sevdiğim yazardır ve istisnasız tüm kitaplarını okudum. Yeşil Yol'u 3 ve O'yu 2 kez okudum. Bilhassa kadın arkadaşlarıma güzel bir kitap önermek isterim bu kötü dönemde.
Evet o kitap: "O"
Üff Murat ne sacmaladin demeden önce bitirmemi bekleyin. Stephen King'e basit bir korku yazarı denmesine hep kizmisimdir; çünkü King, size bir klasik yazarın katabileceği bakış açısını korku temasıyla kazandırabilen dahiyane bir sanatçıdır.
Peki neden "O" yu önerdim?
Filmi izlediyseniz ve almanız gereken mesajı aldıysanız, korkuyla beslenen canavar bir palyaçoyu anlatır. Ne kadar korkarsınız Pennywise (palyaço) O kadar büyür ve sizi ele geçirir. Finalde bi grup arkadaş korkmayarak o ölümsüz zannedilen palyaçoyu öldürdüler. Ne anlatırsam anlatayım basit kalacak. Tüm canavarların, tüm zorbaların aslında birer korkak olduğunu bir Palyaço üzerinden imgeliyor eser. Korku duygusunu çesitli benzetmelerle cok güzel ameliyat ediyor.Korkunu yenersen, Pennywise'ı yenersin. Palyaço kılığına girebilen o devasa canavar büzüşür,küçülür ve paramparça olur.
Korkmayın, hiçkimseden.