Karadeniz insanı

• Kullanıcı Azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3309 gün önce görüldü
jsjsj haha :d bana düzenli olarak şey soruyordu :-sevdalın var mı? -yok -bakıştığın da mı yok o.o allah rahmet etsin. severdik babaannemizi.
benim rahmetli guzel babaannem ise ''istanbullara gitmeyin. orasi cingan dolu. keserler ve cope atarlar sizi parca parca. aman yavrum, gitmeyin.'' gibi uyarilarda bulunurdu.
sonuc: harbiden de turkiye'nin hicbir yerini gezmedim, gormedim, gitmedim Trabzon'dan baska :d ins degisecek bu da uhuh

gercekten Allah rahmet etsin senin babaannecigine ve herkesin vefat etmis buyugune. ben de cok cok seviyorum babaannemi ve diger buyuklerimi.

B622852F-F50B-4305-91A3-D4ABC73316B1.jpeg
eser west babaannemi tanısaydı cansel’i anında unuturdu… lari’nin dediği doğru karadeniz kadını sert ama cilveyi de biliyorsa o herkesin çekindiği karadeniz erkeğini kedi gibi yapıyor…
benim babannemi büyükbabam zamanında attan düşürmüş, yani at bu. herkes düşebilir attan adamın bilinçli düşürecek hali yok. bu 20’li yaşlarında oluyor ve öldüğü güne kadar-92 yaşında öldü- ne zaman sıkışsa büyükbabama dönüp “attan düşürmüştün beni” diyor adam iptal sjsjs. hem nazlı hem cilveli, idoller resmen. köyden çarşıya giden yol arabayla 10 dk, 5 dk geçiyordu babannem arardı büyükbabamı “özledim beni yalazug bıraktın güzelim” derdi… adam 1 kilo salatalık alıp yarım saate dönerdi.
beni attan düşürecek bir bey bulduğum anda öğrendiğim her şeyi uygulıcam. daha ne cilveler. darısı başımıza arkadaşlar, 17’sinden 92’sine kadar elleri ayrılmamış çiftler bunlar. bi bildikleri var demek ki…

Ben hic karadenizli tanimadim.. cocuklugum zenci/arap/ ispanyollarin icinde gecti.. genclik desen oyle. Burdada Almanlar. Yani samimi birini tanimiyorum desemki şoyle boyle

her karadenizlide bu coraplardan vardir. NET.
20220912_071209.jpg
'OYH NENEM NENEM NENEM' oturusuna gecerken, pacalarini yukari cekmek

o şivelerini her ortamda kullanma zihniyeti hiç çekilmiyor
normal konuşup ortamına göre şiveye dönenler çok var

Genellemeler kadar absürt bulduğum çok az şey var. Bir evden dahi farklı kimlikler çıktığını düşünürsek bir bölge hakkında tanıda bulunabilmek adına ciddi bir saha çalışması yapmış olmak gerek. :)
Ben genel manada ülkenin insanının diyalog kurduğunuzda kötü yanıt alabilecek nitelikte olmadıklarını düşünüyorum. Doğu ya gitseniz böyle, kuzeyde de böyle..

Neyse bir yanim Karadeniz, bir yanim Ic anadolu

Karadenizliler de size bayılıyordu.

+ alıngan ve agresif olmalarına bir örnek mesela. @yeLda 'nın öne sürdüğü şeylerin aksine karadenizlilerle ilgili genellemeler çok abes kaçmayacaktır. hatta bunun için bütün yaylaları gezmenize de gerek yoktur. sadece istisnai durum ve kişiler olabilir, o kadar...

Zel hanim..hayirdir o parmak niye asaga indi yine?
Karadeniz horon teperken,ege zeybek oynuyordu diye mi?
Zeytinyaglilar vs iç yagi.
Ne bu kiskanclik kardesimmmmm.???

O degil de,kelem sarmasi olsa simdi.

• Kahkaha
Tepkiler: ZeL
Trabzonlu bir uşağa kız verdik.En yakın arkadaşım Trabzonlu ailesinin evinde günlerce kaldım. Annesi ve ailesi çok içten samimi ve sıcakkanlıydı.Az yersen tıka basa yedirir reddedersen önüne daha çok yiyecek koyarlar.
Sen nerelisun çimlerdensun ? sorusuna Çaykara demeyi çok isterdim :)))

Geri