Karadeniz insanı

• Kullanıcı Azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3308 gün önce görüldü
karadenizli olmak büyük avantaj doğrudan güvenilir insan oluyorsun akabinde de karadenizliler iş görme ağından güzel istifade edilebiliyor. ankara'da istediğim muhitteki istediğim evi 15 dk içinde buldum ve yeni tanıştığım trabzonlu hemşerilerim bana kefil oldular bu sabah ise artvinli hemşerim kahvaltının hesabını almadı hem de kurumda bir şeye ihtiyacın olursa bana gel dedi, dayanağını merak ettim buradan emekliymiş racon bilen bir abi. bir örnekte şu var kocaeli kartepede satılık ilanı vermiş trabzonlulardan haftasonu nöbetçi noter aracılığı ile araba alıp istanbula dönmüştüm parasını ise pazartesi göndermiştim. karadenizli olmak güven demek.

Kimi bireyleri insanı sinir krizine sokacak kadar laftan izandan anlamaz oluyor ki bu grup ne yazık ki çoğunlukta. Bak bunları karşına alıp saatler, günler, haftalar ve hatta aylar boyunca anlat, veriler, bilimsel açıklamalar, yönelimler, eğilimler, tecrübeler, türlü bilim insanlarının görüşleri ve hatta konuştuğun X hususu icat eden, keşfeden insanların söylemlerini önüne kova kova döküp cümlene nokta koyarak sözü muhatabına verdiğin anda sanki hiçbir şey söylememiş, hiç ağzını açmamış ya da ağzını açmışın da söylediklerin karşıdakine erişmemiş, kelimelerin sanki kara delik tarafından emilmiş de Karadenizli muhatabın söylediklerini duyma fırsatı yakalayamamış gibi kendi ne biliyorsa sana dönüp onu söylüyor. Çok enteresan bir fenomen bu. Muhtemelen beyinde bir noktada bir savunma mekanizması var ve o nokta bir muhabbet esnasında kendine muhalif olan herhangi bir söylem duyduğu anda tetikleniyor ve beynin sahibine belli etmeden o söylemleri bloklayarak uzaklaştırıyor. Bu sayede o kişi karşısındakinin söylemlerinin ne olduğunu hiç bilmeden ve duymadan konu ne olursa olsun ne biliyorsa onu söyleyip o şekilde yaşamını sürdürebiliyor. Evrim gerçekten inanılmaz bir şey.......

Son düzenleme:
bakın üzerine bu kadar konuşulan bir de adanalılar var galiba. karadenizliler ve adanalılar, astrolojinin yayı ve ikizleri gibiler kfkf

rizeliler, trabzonlular, gümüşhaneliler vb. alt gruplarla karadeniz insanı da kendi arasında ayrılıyor. birbirlerini kayırma, birbirlerini destekleme konusunda çok iyiler. her yeri ele geçirme konusunda üstlerine yok. sux güven demiş, o güven=benden olsun, işim görülsün.

Geri