Kadir Şeker'in tahliye edilmesine yapılan itirazları nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
ok koyun çobanlarının "herkes kendi başının çaresine baksın" mesajı gibi bir şey durum. 2 kişi tartışıyor bir adam geliyor ve ayırmak için bıcak çekiyor , amenna kavga esnasında adrenalin yükselir , 2 taraf da erkektir "sen kimsin olm" naraları karşılıklı sıklaşır eğer birinde bıcak varsa o an karnında cep açtırmamak için yapamayacağın şey yoktur fakat bu olay baya bir konuşuldu ve herkes az çok neyin ne olduğunu biliyor abi. Rehineyi kurtarmak için suçlunun bacağına sıkarsın kalbine değil abi. Yanında bıçak taşıman da ayrı bir olay , gerçi ak koyunlar ve çobanları ölen kişinin de uyuşturucudan suç kaydı var diyordu. Sizin de ensarınız var diyormuyuz biz? Lan şeytana uydum affedin diyip serbest kalan imam var lan ülke de. Ne zamandır kadın savunuyorsunuz yatak da yanlız bırakıp cezalandırın dışında?

@Xasthur

Ölen kişinin sabıkalı olması nedeni ile ölümü hak ettiği düşünüldü ancak sabıkasız da olabilirdi. İki kişi arasında yaşanan kavganın boyutu ne olursa olsun hiç kimse öldürücü darbe vuramaz ve bu konuda sana katılıyorum.

Yoldan geçen biri olarak, kavgayı ayırmanın şekli bıçaklamak olmamalıdır. Bu karar sonrası birileri kavgayı ayırırken yanlışlıkla öldürdüm diyebilir.

tahliye edilmesini adil buluyor muyum ? hayır.
öncelikle kanunen suç olan bir şeyi yapıp delici ve kesici alet taşıyorsunuz. bu noktadan sonra o bıçağı neden kullandığınızda kimse ilgilenmez. ilgilenmemelidir de zaten. bir adamı ölümüne sebebiyet veriyorsunuz. bu arada o adamın kötü olması ssizin yaptığınız eylemi meşrulaştırmaz. mesrulastirmamali da.
sonrasında herkes kendi adaletini kendi kılıfına uydurup aramaya başlar.

itirazları da haklı bulmuyorum orası da ayrı konu.

tahliye edilmesini adil buluyor muyum ? hayır.
öncelikle kanunen suç olan bir şeyi yapıp delici ve kesici alet taşıyorsunuz. bu noktadan sonra o bıçağı neden kullandığınızda kimse ilgilenmez. ilgilenmemelidir de zaten. bir adamı ölümüne sebebiyet veriyorsunuz. bu arada o adamın kötü olması ssizin yaptığınız eylemi meşrulaştırmaz. mesrulastirmamali da.
sonrasında herkes kendi adaletini kendi kılıfına uydurup aramaya başlar.

itirazları da haklı bulmuyorum orası da ayrı konu.
İtirazı neden haklı bulmuyorsun?

İtirazı neden haklı bulmuyorsun?

sevgili lefty telefondan yaziyorum ve yazdigim şartlar çok elverişli değil.
konuya dair fikrim şu.
eğer o gün kavga esnasında maktul kendi bıçağıyla vurulsaydi farklı konuşabilirdik ancak maktul kâdirin taşıdığı bıçakla vuruldu ve bu olayı farklı boyuta tasidi. doğru müdür? bence doğrudur.

gelelim itiraz kısmına : haklı bulmuyorum çünkü yapılan itirazların adaleti gozettigini düşünmüyorum.

sevgili lefty telefondan yaziyorum ve yazdigim şartlar çok elverişli değil.
konuya dair fikrim şu.
eğer o gün kavga esnasında maktul kendi bıçağıyla vurulsaydi farklı konuşabilirdik ancak maktul kâdirin taşıdığı bıçakla vuruldu ve bu olayı farklı boyuta tasidi. doğru müdür? bence doğrudur.

gelelim itiraz kısmına : haklı bulmuyorum çünkü yapılan itirazların adaleti gozettigini düşünmüyorum.
Cevap için teşekkür ederim. @Laedri

Forumu ilk actigimiz siralarda bir organizasyon duzenlemistik LOSEV yararina. Neyse saat 11 civari evimin onune geldim, forumdan bir arkadasi aradim bu konuyu konusmak icin, cocuktan dolayi evde sigara icmiyorum kapinin onunde bir sigara yaktim. Telefonla konusurken biraz uzaktan sesler duydum bir bayan bagiriyor imdat kurtarin diye. Gittik tabi insaniyet namina, adam kadini dovuyor evire cevire. Neyse araya girdim dur yapma filan 1-2 dk tuttum adami kadinada git filan dedim. ( Bu arada adamda kadinda orta yastan hallice genc degiller yani.)

Adami birakir birakmaz biraz ilerde yine yakaladi kadini vurdu yere dustu kadin, baktim eline buyukce bir tas aldi kadina vuracak yine kostum ayirdim! Bu sefer biraz sert ikaz ettim o arada megerse bunlar icki almislar kadin posetten icki sisesini cikardi ben adami tutarken kafasina patlatti. Adamin kafasi yarildi kanlar filan üzerime sicradi bir anda nasil kaniyor ama kafasi.O halde yine kadina hamle yapinca artik sinirlendim yere yatirdim adami. Kadinada bagirdim kac oldurecek diye. Neyse adam yerde aglamaya basladi? Beni aldatti filan diye.

Adam yerde o haldeyken akrabalari geldi 4 kisi birden? Bana diyorlar ki bu adami senmi bu hale soktun, bir tanesi Allahtan yasca buyukceydi durumu anlattim baktim yerde yatan adam kalkti arkadan bana yumrugu patlatti? :)

Neyse girdiler araya aile meselesi karismak olmaz vs vs yani dedim biraksam bu adam karisini oldurse dahami iyi olacakti onu mu diyorsunuz? Biraz konusup kadinin yerini sordular ambulansi aradilar vs. Yani ben sirf insanlik vazifemi yaptim diye ölebilirdim öldürebilirdim kendimi korumaya calisirken. Bu cocuk müebbet hapis alsa bir daha kim kavga ayirirdi bu memlekette bir dusunmek lazim.

Bicak meselesine gelince İzmir’in gobeginde Cafem var gayet medeni bir ilcenin medeni bir sokaginda, gece vardiyasinda calisan 2 garsonda sicili temiz gencecik cocuklar. Ikiside bicak tasiyor gec vakitte gelip gittikleri icin. Cok inanilmaz bir durum degil yani.

Gencecik cocuk tanimaz etmez husumeti yok birseyi yok biraz elinizi vicdaniniza koyup oyle konusun bazi konularla alakali.

Moderatör tarafında düzenlendi:
yazilanlari okuyunca aklima gelen; sanirim okulun bize kattigi ilk sey duygulari bir kenara atmak olmus. Uzuldum lan kendime. Yazik kafama.

Bu gün haberin birinde gördüm "şiddet uygulanırken herkes izledi" içeriğini. E Kadir Şeker olayından sonra yanımda birini öldürseler oralı olmam. Görmedim, duymadım, bilmiyorum; devam.

Bu Kadir Şeker olayı birçok kişide aynı etkiyi yapmıştır eminim.
Eş, sevgili, boşanmış, boşanacak vs fark etmez kavga eden çift varsa kaçacaksın.

Bu şekilde değerlendiriyorum durumu.
Verilen karara itiraz etmek de bir hak, ama kararın doğru olduğunu düşünüyorum.

Adam geldi _ kadinda yara bere bisey yok_ kadina bağırıyor mudur nedir _ bıçakla dolaşıyor _ geldi adamın kalbine sapladi_ feminist dernekler adalete baskı yapıp kadiri tahliye ettirdiler_ insan öldüren katili içimize saldilar_ şimdi evli çift tartışıyor _ kadir gibi bir manyak görüyor sapliyor bıçağı _ hakim feminist kadınların baskısıyla salıyor _ sevmediğimiz birisine böyle yapınca saliyorlar mi?

Adam geldi _ kadinda yara bere bisey yok_ kadina bağırıyor mudur nedir _ bıçakla dolaşıyor _ geldi adamın kalbine sapladi_ feminist dernekler adalete baskı yapıp kadiri tahliye ettirdiler_ insan öldüren katili içimize saldilar_ şimdi evli çift tartışıyor _ kadir gibi bir manyak görüyor sapliyor bıçağı _ hakim feminist kadınların baskısıyla salıyor _ sevmediğimiz birisine böyle yapınca saliyorlar mi?
Kime ne anlatıyorsun sen kadına şiddet uygulayan birini görürsen gecenin bir vakti ne yaparsın topuklarsin herhalde

kadinda kadınlarda da sorun suç var_ ne kadar at hırsızı sabıkalı it uğursuz anadolu çocuğu adam varsa onlara gidiyorlar . Sonra beni dövdü öldürdü aldattı. Nasılsan kendin gibi birisini bulmussun. Iyi birisi olsaydın sabıkalı heriflere kanca atmazdin .sabıkalı adamdan romeyo mu olmasını bekliyorsun. Sonunda seni dövecek, kesecek, öldürecek yada satacak .kendi düşen ağlamaz _ bilerek isteyerek dusene de acinmaz _ kendi seçti

Son düzenleme:
Bu davada görevli biriyle konuştum bir ara. "Göründüğü gibi değil, aldığı ceza haklı" demişti.

Toplumsal baskı tahliye getirdi ve şimdi de tahliyeye itiraz var.

Olayın muhatabı kadın, Kadir Şeker'i suçluyor. İlginç bir dava.

Yapılan yorumlardaki farklılık düşündürücü gerçekten...

Kendi adıma her türlü bireysel silahlanma ve şiddete karşılık şiddet eylemine karşıyım.

Karşı tarafta bıçak olmadığına göre, yapılan müdahalenin ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanacağı çok açıktır ve Kadir ne kadar yaşı genç olursa olsun, bu gerçeğin bilincinde hareket etmiş olmalıdır. Taşıdığı bıçağın bir sorumluluğu olduğunu ve bir gün kullanmak zorunda kalırsa da sonucuna katlanması gerektiğini bilmiyor muydu?

Yıllar önce Antalya'da baltalı bir saldırıya şahit olmuştum. Baltalı kişiyi engellemeye çalışan iki kişiden birisi de ağır yaralanıp kan kaybından ölmüştü. Polis ise arandıktan 3 ya da 5 dakika içinde oradaydı ve saldırganı ayağından vurup etkisiz hale getirdiler. Yardım etmeye çalışanlardan birisi ise hayatını kaybetti.

Yukarıda bahsi geçen durumlarda polis çağırmaktan başka seçenek yoktur yoksa birilerinin yaralanma ve ölme riskini göze almış olursunuz.

Kadir'in aldığı cezanın düşüklüğü ister istemez bundan sonraki benzer davalara emsal teşkil edecektir ve bu sebeple ceza süresini az buluyorum ancak ömür boyu hapis cezası almalı da demiyorum.
Evladını kaybeden anne açısından da bakacak olursak; oğlunun katili serbest kaldı. O da itirazında kendince haklı değil midir?

Bu ülkede kavgayı ayıran en büyük zararı görendir, kavgayı ayırmaya çalışıp çokça kişi yaralanıp öldürülmüştür.

2. si de Türk adaleti genelde suçlunun yanındadır. Mesela kadın kendini savunmak için saldırganı bıçaklasa kadın ceza alır ama adam kadını öldürüp varile koyup yakıp üzerine beton dökünce ödül gibi ceza verilir.

——
konuya gelirsek, deliller ışığında suçsuz olduğu anlaşıldıysa kimse bişey diyemez.

Çünkü adalet hepimize lazım.

Belki bazılarınız ön yargılı davranıp serbest kalmasına karşı çıkıyor ama yarın öbürgün aynısını siz yapsanız suçsuz yere nefsi müdafadan onlarca yıl hapis yatmak çok kötü bi durum.

kadir kardeşim hayırlı tahliyeler boş ver sen davayı filan şimdi

Geri