Kadir Şeker'in tahliye edilmesine yapılan itirazları nasıl değerlendiriyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Kadın cinayetlerinin sıkça rastlandığı bir ülkede
delikanlının biri, kadın erkek tartışmasına müdahil oluyor ve
kavga cinayetle sonuçlanıyor.
Çevredeki insanların müdahil olmadığı kavgalarda
kadınların dayak yediği hatta öldürüldüğü hadisler de var.
İnsanları ikileme sokan durumda tam burası

Benim şahsi kanaatim
bu tür kavgalarda, usülüne uygun sözlü uyarılar yapılmalı,
saldırgan erkek oyalanmalı
netice vermeyecekse, derhal kolluk kuvveti çağrılmalı,

Kadir şeker adam öldürmekle suç işlemiştir
cezasını çekmeli, haddi aşmıştır

Tablonun bir yüzünde ölen onca kadın var. Bir diğer yüzünde 19 yaşında pırıl pırıl bir genç.. Çıkıp bir kadının daha ölmemesi adına mücadele veriyor. Belki sonucun bu olacağından bihaber var gücüyle korumaya çalışıyor sonrasında korumaya çalıştığı kadının kendini ne denli zora sokacağını bilmeden.. Ve sonuç ölüm.. Bir kadın değil bu sefer ölen.. Öldürülen kadın olsaydı şayet yine kadın cinayetini lanetleyen yüzlerce tweetin atılacağı, gündemi ölüm şekline göre belki sarsacak belki de unutulacak ama ölümüne muhakkak değinilecek bir cinayet olacaktı. Kadir Şeker bir kadın cinayetini önlerken kendi hayatından bu kadar çalacağını bilse belki de hiç girişmezdi bu işe.. Kadir kadın cinayetleri yaşanmasın diye topluma kendi hayatını feda etmiş bir gençten daha azı değil benim gözümde. Üniversite hayali olan ve bu esnada geleceğini gözünü kırpmadan bir kavgayı ayırmak, bir kadının mağduriyetini gidermek adına geleceğini feda eden bir gençten daha azı da değil.
Evet adaletin temin edilmesi noktasında çok önemli bir karar fakat aksi sonuçla iyi bir ceza verilseydi Kadir'e adaletin vicdanı sorgulanmayacak mıydı? Bundan sonra her önüne gelen adam öldürsün o halde deniliyor. Bu düşüncenin ardında kadın öldürecek olanlara sağlanan özgürlük fikri de korkutmuyor mu kimseyi ?
Kadir Şeker serbest kalmasaydı olası bir kadın şiddetinde sessiz kalmayı tercih edecek insanlar ordusu yaratacaktık. Sessiz kalan çoğunluğun sessizliğini sorgulama hakkını ise ebediyen yitirmiş olacaktık.

Bir adam karısını pazarlıyor._ iki kızını metres gibi kullanıyor _ kardeşinin kızına da el atıyor _ yetmiyor bir akraba kızına da el atıyor .kızlarına en az 20 yil neler yapıyor neler .kızlar kadınlar evlenirken ahlak mi dersiniz etik mi erkeğin karnesine bakmıyor .para mal.mulk adrenalin yirtiklik arıyor . Sonun da ya ölüler listesine giriyor 3 sayfada yada siz doldurun .3 sayfa haberlerine bakıyorum. Ölen kadınları öldüren sevgili yada kocası insanlıktan 0 alacak tipler .niye bu hanımefendiler pazardan domates seçer gibi koca secmiyorlar .hep bozuk erkek seçiyorlar

Isterseniz saldırin_ yanlış birisini seçip birileri sizi sopadan cinayetten kurtarmakla mi uğraşacak. Kadirin öldürdüğü adam da sağlam birisi değil 1kurtardı 2 kurtardi. Sonun da kurtaran döver . Bır kadın evlenmeden önce daldan dala uçan birisiyle evleniyor. Kocasını ayakta sekreteriyle yakalanıyor. Sonra beni aldattı .evlenmeseydin

Son düzenleme:
@Manisa pomak

İnsanların yanlış seçimleri olabiliyor ancak seçim yanlış diye başına geleni hak etti de diyemeyiz.
Kadir'in iyi niyetli davrandığı konusunda hemfikiriz ancak çözüm yolu doğru olmadı ve sonu maalesef ölümle sonuçlandı.

Tablonun bir yüzünde ölen onca kadın var. Bir diğer yüzünde 19 yaşında pırıl pırıl bir genç.. Çıkıp bir kadının daha ölmemesi adına mücadele veriyor. Belki sonucun bu olacağından bihaber var gücüyle korumaya çalışıyor sonrasında korumaya çalıştığı kadının kendini ne denli zora sokacağını bilmeden.. Ve sonuç ölüm.. Bir kadın değil bu sefer ölen.. Öldürülen kadın olsaydı şayet yine kadın cinayetini lanetleyen yüzlerce tweetin atılacağı, gündemi ölüm şekline göre belki sarsacak belki de unutulacak ama ölümüne muhakkak değinilecek bir cinayet olacaktı. Kadir Şeker bir kadın cinayetini önlerken kendi hayatından bu kadar çalacağını bilse belki de hiç girişmezdi bu işe.. Kadir kadın cinayetleri yaşanmasın diye topluma kendi hayatını feda etmiş bir gençten daha azı değil benim gözümde. Üniversite hayali olan ve bu esnada geleceğini gözünü kırpmadan bir kavgayı ayırmak, bir kadının mağduriyetini gidermek adına geleceğini feda eden bir gençten daha azı da değil.
Evet adaletin temin edilmesi noktasında çok önemli bir karar fakat aksi sonuçla iyi bir ceza verilseydi Kadir'e adaletin vicdanı sorgulanmayacak mıydı? Bundan sonra her önüne gelen adam öldürsün o halde deniliyor. Bu düşüncenin ardında kadın öldürecek olanlara sağlanan özgürlük fikri de korkutmuyor mu kimseyi ?
Kadir Şeker serbest kalmasaydı olası bir kadın şiddetinde sessiz kalmayı tercih edecek insanlar ordusu yaratacaktık. Sessiz kalan çoğunluğun sessizliğini sorgulama hakkını ise ebediyen yitirmiş olacaktık.
@yeLda cığım yorumuna katılıyorum ancak yine de ceza süresini az buluyorum çünkü bu durumu fırsata çevirecek düşünce yapısında çok sayıda insan var ülkemizde ve eşinden bıkan, sevgilini yok etmek isteyen birileri benzer bir kavga ortamı yaratabilirler ancak ceza süresi uzun olsaydı daha caydırıcı olacağı kanaatindeyim.

Annenin çektiği acı da bir nebze olsa hafiflerdi ancak beraberinde genç bir insanın da hayatı kararıyor. Sonuç olarak oldukça karışık bir durum ve sanırım herkes de kendince haklı sayılabilir.

@yeLda cığım yorumuna katılıyorum ancak yine de ceza süresini az buluyorum çünkü bu durumu fırsata çevirecek düşünce yapısında çok sayıda insan var ülkemizde ve eşinden bıkan, sevgilini yok etmek isteyen birileri benzer bir kavga ortamı yaratabilirler ancak ceza süresi uzun olsaydı daha caydırıcı olacağı kanaatindeyim.

Annenin çektiği acı da bir nebze olsa hafiflerdi ancak beraberinde genç bir insanın da hayatı kararıyor. Sonuç olarak oldukça karışık bir durum ve sanırım herkes de kendince haklı sayılabilir.

Kesinlikle haklısın Leftyciğim karar verme noktasında ve doğuracağı sonuçlar nezdinde oldukça karışık bir durum. Öyle bir durum ki bir yanda emsal teşkil edecek olması sebebi ile dava hayati önem arz ediyor. Bir yanda vicdan muhasebesi yapıldığı vakit Kadir Şeker'in tutukluluğu kabul edilebilir bir durum gözükmüyor.
Ben vicdanı boyutuyla değerlendiriyorum bu durumu Lefty belki ceza kısmen de olsa caydırıcılığı noktasında daha uzun tutulabilirdi fakat kesinlikle normal bir öldürme hadisesiyle eş değer tutulamazdı.

Geri