Kadın çalışmalı mı?

Konu sahibi son olarak 31 gün önce görüldü

Kadın çalışmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    89
7 24 evde oturup dizi izlesin calisip napcak diyen olmamis iyiki ehehe. S

Türk Tarihinin görünmez pelerini her zaman kadınların omuzlarındaydı.

Türk kadını bu pelerini nice savaşların ortasında, nice acıların gölgesinde ve nice suçlamaların öznesiyken taşıdı.
Türk geleneğinin sembolü Tomris Hatunu,
Anadolu Kadını Fatma Bacıyı,
Özgürlük yolunda ilk adımı, Fatma Nesibe Hanımla attık.
Toplumsal, siyasal ve çalışma hayatındaki haklarımıza kavuşmak için onurlu bir mücadeleyi Nezihe Muhittin başlattı.

Bizler bu güçlü kadınların torunlarıyız,
Türk Tarihine yapacağımız çalışmalarla adımızı yazdırmaya ve KADININ Yükselmesi ile Türkiye'nin Güçleneceğine inanmaya devam edeceğiz.

Sizene bizene arkadaşım, isteyen çalışır. Bu nasıl soru?

• Beğen
Tepkiler: ne
Zorunlu bir durum yoksa, (hasta bakimi, cocuk bakimi gibi) evde durup ne yapacak? Paslanir gider o kadin. Bir sekilde hem kendi ekonomik gucunu kazanmali hem de bir seyler ureterek, kendi kapasitesini ortaya cikartmali, kendisine guvenebilmeli. Yoksa sonup gidiyor kadinlar.

Dipnot: Ki cocuk bakiminda ben 2 seneden fazlasinin bile gereksiz oldugunu dusunurum ama bu sonucta annenin karari, onu zorlamamak gerek. Baba da korkuluk mu, o da baksin.

Ekonomik özgürlüğü için çalışmalı. Yoksa erkeğin her türlü esaretine, mobingine, tacizine uğruyor. Sadece bununla değil psikolojik iyi hali için de çalışmalı. Üretkenliğini devam ettirerek değerli olduğunu da kendisine hissettirmeli.

Zorunlu bir durum yoksa, (hasta bakimi, cocuk bakimi gibi) evde durup ne yapacak? Paslanir gider o kadin. Bir sekilde hem kendi ekonomik gucunu kazanmali hem de bir seyler ureterek, kendi kapasitesini ortaya cikartmali, kendisine guvenebilmeli. Yoksa sonup gidiyor kadinlar.

Dipnot: Ki cocuk bakiminda ben 2 seneden fazlasinin bile gereksiz oldugunu dusunurum ama bu sonucta annenin karari, onu zorlamamak gerek. Baba da korkuluk mu, o da baksin.
Hayat müşterektir derdi babam ve akşam işten gelip bayram temizliğine yardım ederdi.

Calismamali, evde oturup kısmetse olur, müge izleyebilmeli.
Bir koca karısına bu konforu sağlayamıyorsa neden koca ki zaten...
Ash beni sasirtiyorsun.
Yesil kominist parkan ile cirit atar iken meydanlarda,ne vakit bu hallere geldin?
Bence kinaye yapiyosun,di mi?

Hayat müşterektir derdi babam ve akşam işten gelip bayram temizliğine yardım ederdi.
Ne guzel yapmis Arkhe, muhtemelen onun bu hali sizlere de ornek olmustur. Ki tahmin ediyorum, o yillarda su anki kadar beklenti de yoktu erkeklerden. Kadinlar gozlerini acmaya basladilar :p Takdir ettim babani : ))

Çalışıyorsa giderlere de ortak olsun bi zahmet. Bazıları çalıştığını kocasına koklatmıyor, erkeğin çalıştığı eve, kadının çalıştığı kendine ya da ailesine. Vay be, böyle çalışacaksa çalışmasın daha iyi, işsizlik de azalmış olur

Geri