Kadın çalışmalı mı?

Konu sahibi son olarak 30 gün önce görüldü

Kadın çalışmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    89
Dillerinden Allah kitap düşmez forum büşra'larının. Ama din bilmez ilim bilmezler. Al bak dinin sana ne kadar değer veriyor. .. bi de calisacakmis. Peh! Kimsin sen ya. Kimsin?

Kadınlar tarih boyunca toplumun içindeydi ve aktif olarak çalışıyorlardı. Bunun son birkaç asırda farklı yönde seyretmesi kadının tarihsel rolünü göz ardı etmemize sebebiyet vermez. Şimdilerde, medeniyetin doğduğu topraklarda, kadınların hükümdarlık yaptığı, tarihin en büyük imparatorluklarını yönettiği coğrafyalarda, "Kadın insan mıdır?", "Kadın tek başına sokağa çıkabilir mi?" gibi soruların sorulması kadınların değil, o coğrafyada yaşayan ve tarihten, yaşadığı toprağın doğurduğu medeniyetlerden bihaber barbarların sorunudur.

Kadın toplumun asli bir parçasıdır ve kadına düşen rol asalak bir erkeğe bakıcılık yapmak değildir. Eşini, annesini, kardeşini bakıcı gibi gören asalak tipler görüyorum, bu asalaklar, kendi sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiği anlarda bocalıyor, hemen sağına soluna bakınıp bakıcısını arıyor çünkü hayat boyu götündeki donunu dahi kendi değiştirmemiş tipler olduklarından birey olabilecek imkanı bulamamışlar. Özetle, kadın çalışır ve çalışmalıdır da. Bunu nerede yaptığının bir önemi yok, bu iş bir tarla işi de olabilir ofis işi de ama kadın muhakkak çalışmalıdır. Kadını toplumdan izole etmenin ve yalnız "anne" kalıbına sokmanın lüzumu yok.

Erkege hizmetcilik < Kadinin calisarak kendi egosuna hizmet etmesi

Bir şirkette fabrikada devlette çalışarak sadece karninizi doyurur bazı ihtiyacınızı giderirsiniz .patronu devleti zengin edersiniz .emekli olunca elinize en fazla asgari ücret verirler .Kendi işinizi kurun ticarete atılın . Borsaya girin . Kapitalist sistemin erkek efendilerine köle olmayın onları zengin etmeyin

Niye sürekli erkekler konusuyo bu konuda ya..ayh.

Abi bunlar çalışmasa bir yılda Danimarka oluruz. İşsizlik olmaz bir kere. Çocuklar mal gibi kreşte bakıcı elinde büyümez. Boşanmalar ve zina azalır.
La bunlari ben yazsam beni linclerlerdi snn yorumuna hahahaha atiyorlar jddhshshsj

La bunlari ben yazsam beni linclerlerdi snn yorumuna hahahaha atiyorlar jddhshshsj
Bi başlık vardı ekşide.
Sıfırdan on katlı bir apartman inşa edebilir mi kadinlar diye. Dedim duvar bile öremezler. Çalışıp ne çalışacaklar acaba. Aşçının bile iyisi erkekten çıkıyor.

Yaşamda varlık göstermek istiyorsa çalışması en doğru olandır ve ailesi ya da eşi varlıklı bile olsa meslek sahibi olmanın kendine katkısı da çok büyüktür.

Evliliğe bel bağlayıp da iş hayatından çekilen çoğu kadın ne yazık ki eşinin her türlü yanlışına katlanmak zorunda kalabiliyor ya da boşanmak istediğinde çaresiz kalıyor.

Kadın olsun erkek olsun bu yaşamda her şey eğlence, gezip tozmak değildir. Sevdiğiniz işi yapmanın ve başarılı olup hayata katkı sunmanın insana verdiği huzur bambaşkadır.

Evlenmeyi hiç düşünmeyen kadınlar da vardır ve bir hayat boyu ailenizin eline bakamazsınız.

Geri