Kadere inanıyor musunuz ?

Konu sahibi son olarak 2606 gün önce görüldü

Kadere inanıyor musunuz?

• Evet inanıyorum

Kullanılan: 36 65.5%
  • Hayır inanmıyorum

Kullanılan: 8 14.5%
  • İnsan kaderini kendi belirler

Kullanılan: 5 9.1%
  • Diger

Kullanılan: 6 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    55
Sonsuz bir şekilde
images

Sonsuz bir şekilde
images

" Biz her insanın kaderini ; kendi çabasına bağlı kıldık "

/ İsra suresi. 13 /

Buyrun size çelişki ...

Kadere inanmıyorum demek olmaz da her insanın kaderinin kendi elinde olduğu düşüncesindeyim. Aksini iddaa edenlerle ister bu konu da ister özel olarak tartışmak isterim . Çünkü bu konuda bana mantıklı açıklama yapabilen denk gelmedi hiç . Eğer kader denildiği gibiyse ALLAH neden bize akıl vermiş yada neden günah diye birşey var ? Örneğin ben hırsızlık yapıyorsam yada günah işliyorsam bunu ALLAH mı yazmıştır ?

" Biz her insanın kaderini ; kendi çabasına bağlı kıldık "

/ İsra suresi. 13 /

Buyrun size çelişki ...

Kadere inanmıyorum demek olmaz da her insanın kaderinin kendi elinde olduğu düşüncesindeyim. Aksini iddaa edenlerle ister bu konu da ister özel olarak tartışmak isterim . Çünkü bu konuda bana mantıklı açıklama yapabilen denk gelmedi hiç . Eğer kader denildiği gibiyse ALLAH neden bize akıl vermiş yada neden günah diye birşey var ? Örneğin ben hırsızlık yapıyorsam yada günah işliyorsam bunu ALLAH mı yazmıştır ?

Allah hiç kimseye kötü yazı yazmaz. Rabbim bize seçenekler sunmuştur kul yolunu kendi seçer.

Kula bela gelmez hak yazmayınca, hak bela yazmaz kul azmayınca.

Kadere İnanmak İmanın Şartında Var bikere Tabiki İNANIYORUM.. :)

Kadere inanıyorum.. Yaşayacaklarımız yazılmıştır.

Affola yüce rabbimden. sadece bir kaç şey söylüyeceğim. Ben bir insanın açlıkla, susuzlukla, savaşla katledilmesine ve buna '' kader '' denilmesini hazmedemiyorum. istediğimiz hayatı yaşayamıyorsak kimse bize özgür iradeden bahsedemez. İnanmıyorum.

Kader ve özgür irade kavramları tartışılan bir konu ve peşinden gidip tatmin oldum.

Çok şükür , inanıyorum .

Geri