Kadere inanıyor musunuz ?

Konu sahibi son olarak 2606 gün önce görüldü

Kadere inanıyor musunuz?

• Evet inanıyorum

Kullanılan: 36 65.5%
  • Hayır inanmıyorum

Kullanılan: 8 14.5%
  • İnsan kaderini kendi belirler

Kullanılan: 5 9.1%
  • Diger

Kullanılan: 6 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    55
İnanmıyorum, bu düşüncemi değiştirecek olmam da neredeyse imkansız.

dunyaya gelmemiz yasamamiz ve oldugumuz gun kaderdir
ama genel olarak secimlerimiz sonucu kaderimizi yasariz

Kader, önünüze serilen menü ..
Ve kimse sevmez " hesap " denilen ölümü ..

inanmamanı sağlıyan etken nedir ogrenebilir miyim arkadaşım

Şöyle anlatayım; bizim inancımızı belirleyen en büyük etkenlerden birisi de çevremiz, öyle değil mi? Türkiye'de doğmuş olup da müslüman olmayanların sayısı çok da fazla değil. Ama ben bu azınlıktanım. İslam dininde, imanın şartlarından biri de kadere inanmak olduğundan çoğu insan bunu benimsiyor, inanıyor. Maalesef ben inançlı bir insan değilim, tevekkül denilse bile kadere boyun eğmek saçma geliyor bana.

Şöyle anlatayım; bizim inancımızı belirleyen en büyük etkenlerden birisi de çevremiz, öyle değil mi? Türkiye'de doğmuş olup da müslüman olmayanların sayısı çok da fazla değil. Ama ben bu azınlıktanım. İslam dininde, imanın şartlarından biri de kadere inanmak olduğundan çoğu insan bunu benimsiyor, inanıyor. Maalesef ben inançlı bir insan değilim, tevekkül denilse bile kadere boyun eğmek saçma geliyor bana.

Bende azınlıktanım ve dogru dusundugume inanıyorum. bu yuzden değil midir bizlere atılan suclamalar karalamalar..

Bende azınlıktanım ve dogru dusundugume inanıyorum. bu yuzden değil midir bizlere atılan suclamalar karalamalar..

Genelleme yapıyorum, çok üzgünüm fakat din konusunda çoğu insan zıt görüşlü insanların fikirlerine tahammül edemiyor. Maalesef... :/

kadere inanırım olacak olacak

İnsanlar vardır yaşamlarını
Sürekli kaderlerine yüklerler
Umutsuzluklarından kader
Özlemlerinden kader
Ayrılıklarından kader sorumludur,

Dönüp bakmaz alsa yüreğindeki umutsuzluğa
Yüreğindeki yalnızlığa
Yüreğindeki karanlığa
Kader sadece yüreğimizdeki karanlıkların adı değilmidir

Güneşi görmek için
Aç yüreğini, bak özlemlere
Yüreğinde ara sevginin kaynağını
Sevmesini bilemeyenler
Güneşte gözünü yumduğu için karanlıkta yaşayanlardır

Bırak sevgi alsın seni götürsün uzaklara
Bırak özlemlerin sana acı değil yaşama arzusu versin
Bırak yüreğin sevsin
Bırak bu ömür mutluluk ile bitsin

Diyerekten paylaşasım geldi..

İnsanın yapacağı şeyi Allah'ın ezelde bilmesidir kader iradeye hüküm yoktur yani dolayısıyla inanıyorum :)

hayır.

şuan yaşanılan anların daha öncesinden insanın alnına yazılmış olmasına inanmak akıl dışı birşeydir. anlar, belirli bir veya bir çok şeyin toplamıdır. (tesadüfler ve doğru zamanda doğru veya yanlış yerde bulunmak gibi)

Yarın ki hava durumu belliyse, Bazı yerlerde yarın tüketilecek yemek listeleri belliyse, yarın ki X dizisinin saati ve kanalı belliyse, Süper Lig'in bu sene ne zaman başlayacağı kararlaştırılmışsa, derbilerin kimler arasında ne zaman oynanacağı belliyse, daha insanlar arasında yarın için bunun gibi daha bir çok şey belliyse, elbette ki kader de vardır.

Daha dünkü çamur insan, kafasına göre yarını belirleyebiliyorken, her şeyi yaratmış olan da her şeyi önceden (en ince ayrıntısına kadar) biliyordur. Kadere inanmayan, yarına hazırlık yapmasın.

Geri